Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 серпня 2024, 23:45
3082
69

Поразка у Кошице. Кривбас поступився Вікторії Пльзень у першому матчі

Криворізці першими забили гол, але не втримали перевагу

| Оновлено 08 серпня 2024, 23:45
3082
69
Поразка у Кошице. Кривбас поступився Вікторії Пльзень у першому матчі
ФК Кривбас

Хотілося б розпочати звіт про матч ж слів про єврокубковий дебют «Кривбаса», проте команда з такою назвою на зламі тисячоліть вже грала в міжнародних змаганнях. Але навряд чи цей «Кривбас» можна вважати тим же клубом, що тоді грав (і поступався) проти «Парми» та «Нанта». Хай як би там було, впевненим бійцем можна було б назвати хіба головного тренера команди Юрія Вернидуба, який на чолі «Зорі» та «Шерифа» вже встиг пошуміти навіть в ЛЧ.

На стартову гру в Лізі Європи тренер виставив бойовий склад. Звертали на себе увагу Понєдєльнік в захисті, а не Бандейра, що означало розуміння того, що доведеться боротися на фланзі. Ну і запас був дуже пристойний – той же Бандейра, Хомченовський, Луньов, Соса, Кожушко, той же Аморосо, батько якого якраз брав участь у вищезгаданих матчах у складі «Парми».

Темп гри зі старту був не надто високим. Проте дуже впевнено в центі поля діяли півзахисники «Кривбаса», відбираючи м'яч ще часто на чужій половині. А також звертала увагу на себе форма форварда Прінса Аду, який і обігрував опонентів один в один, і постійно чіплявся за м'яч, який в нього відібрати було дуже важко.

Біля своїх воріт інколи виникали пожежі. Якщо після навісів центрбеки виносили м'яч, то після атак другим темпом часто губили позиції і тільки фарт рятував. Як, наприклад, це сталося в моменті Видри – якраз після виносу ніхто не завадив ні повернути м'яч назад в штрафний криворіжців, ні бити Видрі з вигідної позиції на самоті. На щастя, вийшло вище.

І відразу ж в наступній атаці «Кривбас» забив. Дібанго побачив коридор на своєму фланзі, отримав туди пас, прострілив, і Аду показав, що недаремно їсть центрфорвардський хліб, замкнувши простріл на ближній штанзі.

І чехи дуже знітилися, а «Кривбас» отримав заряд впевненості. Удари Стецькова і Дібанго (особливо) другий стали підтвердженням, що на одному забитому команда не зупиниться. Подій було не надто багато, але дивитися було цікаво.

Проте в другому таймі був відразу отриманий холодний душ у вигляді пропущеного голу. Якось на рівному місці він виник. Але, мабуть, це ми применшуємо заслуги Паноша – 16-річний гравець «Вікторії» по центру наблизився до штрафного «Кривбаса» і вклав м'яч здалеку у праву дев'ятку.

«Кривбас» помітно знітився. Пішли дивні паси біля свого штрафного, але Кліщук підстрахував після обрізки, наприклад, Бізімани, а також фарт допоміг уникнути більших проблем.

Як виявилося, цей період треба було перетерпіти. Далі вдалося перевести м'яч на чужу половину і пішли моменти. Причому неабиякі – Романчук влучив у перекладину після навісу, а Соса не реалізував вихід на ворота. І відразу ж підтвердили старе правило, пропустивши після виведення Шулцом Васуліна на ударну позицію і точного удару останнього.

Після пропущеного голу тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб спробував освіжити гру замінами. І це непогано могло спрацювати, наприклад, Драмбаєв та Кожушко непогано вийшли, але рахунок більше не змінився.

«Вікторію» можна проходити, від чеського клубу очікувалося більшого (хоча він і переміг). Тому в другому матчі, який відбудеться за тиждень, нудно точно не буде. І шанси цілком робочі. Шкода, звісно, за відсутність єврокубкових очок, але все можна поправити.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Кривбас» – «Вікторія Пльзень» – 1:2

Голи: Аду (20) – Панош (48), Вашулін (69)

Попередження: Аду (17), Дібанго (63), Вакулко (74) – Панош (32), Вашулін (74)

«Кривбас»: Кліщук, Дібанго, Стецьков, Романчук, Понєдєльнік, Бізімана, Микитишин (Соса, 66), Твердохліб (Луньов, 55), Вакулко (Аморосо, 81), Кузик (Драмбаєв, 66), Аду (Кожушко, 81)

«Вікторія Пльзень»: Тврдонь, Ємелка, Гранач, Две, Копіц, Калвах, Черв (Сойка, 95), Гавел (Москера, 91), Панош (Слончик, 64), Шулц (Їрка, 91), Видра (Вашулін, 46)

Арбітр: Себастьян Гісхамер (Австрія)

Стадіон «Kosice Futbalova Arena» (Кошице, Словаччина)

КРИВБАС – ВІКТОРІЯ ПЛЬЗЕНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

69’
ГОЛ ! М'яч забив Daniel Vasulin (Вікторія Пльзень).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Jiri Panos (Вікторія Пльзень).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Прінс Аду (Кривбас).
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Франція U-23 – Іспанія U-23. Прогноз і анонс на фінальний матч Олімпіади
Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 23:46 0
Франція U-23 – Іспанія U-23. Прогноз і анонс на фінальний матч Олімпіади

Поєдинок відбудеться 9 серпня о 18:00 за Києвом

Профі-ринг чи ОІ-2028? Хижняк зізнався, що робитиме після ігор у Парижі
Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 07:47 14
Профі-ринг чи ОІ-2028? Хижняк зізнався, що робитиме після ігор у Парижі

Українець поки не визначився з майбутнім

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Хочу попросити адміністрацію сайту:
Шановні, зробіть будь ласка тотальний ігнор на сайті, бо я, наприклад, не хочу взагалі бачити брєдні всіляких "перчиктерів", "отсосіть" і т.д.
Я розумію, що ви на від.бісь склепали ігнор, але він не працює, я не хочу, щоб в мене висіли відповіді цих створінь, я не хочу, щоб ці створіння взагалі маячили в мене, навіть як "заігнорений".
Сподіваюсь хтось прочитає і хоч щось змінить на цьому сайті, дякую
uge-madrid
Шкода,могли і мали зробити краще...
Лига
Первый тайм очень хорошо ,второй здулись, ну шансы остались .В Чехии будет очень трудно, надо отдать все силы потому что с бетисом будет п_зда 
Boodya
А пам'ятаєте ми колись злились на МД, що вони статисти в ЄК?
Так от, ті статисти сьогоднішній Кривбас і Полісся не помітили б навіть.
Arty900
Дива не сталося.
Цей склад заслабкий для таких баталій навіть в порівнянні з вернидубівськими Зорею і Шерифом. А от як можна було Поліссю всрати третій команді Словенії - без чарки не розберешся
Alehandro
Чому у наших команд такий бл%дський менталітет?! Забили гол. Поки суперник трошки розібраний і гра йде, тисніть далі! Ні! Є можливість контр-атаки - чуваки грають назад, в контроль м"яча... Ви перемагаєте лише у першому таймі. А ще три таких же. У другому вже все може бути інакше, а у виїздному матчі буде ще важче... На другий тайм вийшли вже з думкою про наступне коло? Не розумію такої легковажності
astel
Короче, Шахтер и Динамо, как всегда, будут тащить наш рейтинг в ЕК. 
u6464u
я не знаю хто міг вірити що Кривбас пройде Вікторію , тільки  некомпетентний  пасажир в  футболі , я розумію м'яч круглий поле  рівне , але це команди різних полюсів .
Первый Среди Равных
позор українського футбола. Треба дві команди в єврокубках від України. Тільки так щось зможем набрати в таблиці коефіцієнтів.
😸
Долбойоби ті хто ниють  тут на ху й!!! Соплі приберіть!
Нормально грали проти такого суперника, могли зіграти інакше? Так могли і краще, але це ще не кінець. 
Успіхів Кривбасу матчі відповіді
ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР
НАДА ЧЬТО БИ УКРАИНУ ПРЕДСТАВЛЯЛА ПЯТЬ ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИХ ШАХТЕРАВ ПЕРВАЯ МЕСТА В РЕЙТЕНГЕ НАШЕ
Макс Максов
Другий тайм нажаль провалили...
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
ВП вынесут эту помойку в ответке, как пить дай!
Lion
Надеюсь у Вернидуба судья виновен не будет в этом поражении.....
Boodya
Ще один доказ того, що в нас немає 3-ї сили в чемпіонаті.
Ким грати єврокубки?
Місце в рейтингу сповна відображає рівень нашого футболу на сьогодні
Jugger54
Уровень чемпионата Дно, первый тайм нормально, второй ужас, прессинг и скорость включили чехи, наши сразу поплыли, в УПЛ такого нет, там тебе по 20 секунд дадут подумать. Шансов мало, но они есть
an52
На жаль, для наших клубів крім ДК і ШД вже стоїть питання не виходу в групові стадії, а інше - вдасться набрати якісь очки у єврокубках чи ні? Бо і нічию зіграти стало непідйомною задачею
Віктор Коробка
Була надія, що хоч хтось, окрім Шахтаря та Динамо пройде кваліфікацію, але... Видно - це й справді наш рівень - 20-ті міста в таблиці коєф. та 2 команди, які набирають хоча б якісь бали.
Олег Мандрівник
Походу в ЛК тоже хана будет