Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 серпня 2024, 20:15
4910
17

Динамо – Рейнджерс. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Продовжити розпочате у матчах проти «Партизана»

| Оновлено 05 серпня 2024, 20:15
4910
17
Динамо – Рейнджерс. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів
ФК Динамо

Шостого серпня о 21.00 за київським часом на «Арені Люблін» у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» прийматиме «Глазго Рейнджерс».

«Динамо»

Віце-чемпіон України блискуче виявив себе у попередньому раунді кваліфікації чемпіонської Ліги. Підопічні Олександра Шовковського розгромили сербський «Партизан» із загальним рахунком 9:2.

У першому поєдинку, номінально домашньому для «біло-синіх», що відбувся в польському Любліні, віце-чемпіон України зім’яв свого суперника, який клявся у братській любові до рашистських команд – 6:2. Причому показово, що кияни в тому матчі пропустили першими. Із пенальті, який самі ж собі і «привезли».

Однак потім знайшли у собі сили не лише зрівняти рахунок, а й деморалізувати опонента.

У матчі-відповіді, що проходив у Белграді без глядачів («Партизан» був покараний УЄФА за прояв расизму вболівальниками команди), «Динамо» знову виявилося на голову вищим за сербського віце-чемпіона – 3:0.

Голи за «Динамо» у тих двох поєдинках забивали Караваєв (двічі), Бражко, Кабаєв, Шапаренко, Попов, Піхальонок, Ярмоленко та Ванат.

Після гри в Белграді динамівська делегація знову повернулася до Любліна, де й продовжила підготовку до наступного суперника з кваліфікації Ліги чемпіонів – шотландського «Глазго Рейнджерс».


ФК Динамо

У Любліні до тренувального табору нашої команди приєдналися Рубчинський та Брагару, які грали на Олімпіаді-2024 у складі нашої збірної.

Через зайнятість «біло-синіх» на міжнародній арені їхній стартовий поєдинок нового сезону УПЛ – виїзний матч проти «Олександрії» - було перенесено на пізніший час.

У першому матчі проти віце-чемпіонів Шотландії команді Шовковського не допоможуть Дячук, Шепелєв і Тимчик, які заліковують травми.

«Глазго Рейнджерс»

Один із двох китів шотландського футболу (разом із «Селтиком») останнім часом не виблискує. «Джерс» поки що перебувають у тіні своїх заклятих земляків. Виняток – сезон 2020/2021, коли «світло-сині» виграли місцевий чемпіонат, а наступного сезону пробилися до фіналу Ліги Європи, де поступилися по пенальті «Айнтрахту».

З того часу «Рейнджерс» вище за друге місце в чемпіонаті не піднімався. Та й на євроарені похвалитися нічим особливим не може.

Минулий сезон команда розпочинала під керівництвом англійця Біла. Проте вже після стартових турів Майклу вказали на двері. І було за що: три поразки у семи матчах.

На зміну Білу прийшов Філіпп Клеман. Уболівальникам «Динамо» цей високий лисий бельгієць мав запам'ятатися по матчах їхньої команди проти «Брюгге» (у вирішальному раунді плей-оф Ліги чемпіонів). Тоді Клеман пройшов динамівський бар'єр на чолі із Олександром Хацкевичем.

Бельгієць непогано розпочав на «Айброксі». Посеред турнірної дистанції чемпіонату його підопічні лідирували, однак у підсумку все одно поступилися чемпіонським титулом «Селтику».

Програли вони «кельтам» і у фіналі Кубка Шотландії.

Єдиний трофей «Рейнджерс» минулого сезону - Кубок шотландської ліги.

Не найкращим чином «світло-сині» виступають і в нинішньому сезоні. Під час міжсезоння команда Клемана не виграла жодного спарингу: три поразки та одна нічия.

Невдачею завершився для «Джерс» і стартовий поєдинок чемпіонату Шотландії. Віце-чемпіон не зміг упоратися на виїзді з «Хартсом» – нульова нічия. І цей результат цілком можна вважати вдалим для гостей, адже якби не чудова реакція Батленда, команда Клемана не здобула б і одного очка.

Історія протистоянь

Незважаючи на те, що суперники є завсідниками континентальних турнірів, між собою жереб зводив їх досі лише один раз. У далекому 1987 році.

Тоді команди зустрілися у першому раунді Кубка чемпіонів. У Києві перемогли господарі 1:0 М'яч на рахунку Михайличенка, який реалізував пенальті. А ось у зустрічі-відповіді сильнішим виявився чемпіон Шотландії. Господарі забили по одному м'ячу без відповіді суперника в кожному з таймів. Особливо болючим виявився перший гол підопічних Суннесса: коли грубо помилився воротар киян Чанов.

У тому розіграші Кубка чемпіонів «Глазго» дійшов до чвертьфіналу, де поступився «Стяуа».

Цікаво, що трохи згодом (через три роки) Олексій Михайличенко перебрався до табору «рейнджерів». І провів за команду понад 130 матчів.

Грав у складі «джерс» і ще один динамівець – Олег Кузнєцов, проте, на відміну від Михайличенка, помітного сліду в тій команді не залишив (провів 36 матчів).

Прогноз

Нинішній «Рейнджерс» не вражає, проте завдяки своїй історичній пам'яті ця команда буде непростим опонентом для будь-якого суперника. Особливо вдома, на «Айброксі».


ФК Динамо. Олександр Піхальонок

Тому динамівцям потрібно кров із носа перемагати у першому поєдинку. Для цього наша команда має всі передумови. Вона добре готова і функціонально, і емоційно, чого при всьому бажанні не скажеш про віце-чемпіона Шотландії, який поки що тільки розгойдується.

Незадовільна форма «джерс» та чудова форма «біло-синіх» - ось ця обставина і має стати головним аргументом на користь підопічних Шовковського. Якщо не відбудеться жодного форс-мажору, то наша команда має перемагати з комфортним рахунком: з перевагою у два м'ячі.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Бражко, Піхальонок, Кабаєв, Шапаренко, Буяльський, Ванат

«Глазго Рейнджерс»: Батленд, Таверньє, Суттар, Девіс, Їлмаз, Діоманде, Беррон, Райт, Лоренс, Кортес, Дессер.

6 серпня, вівторок

Динамо – Глазго Рейнджерс
Люблін. Стадіон «Арена Люблін». 21:00
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2 та Youtube-каналі Динамо
Арбітр: Донатас Румшас (Литва)
ДИНАМО – РЕЙНДЖЕРС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Тільки перемоги улюбленій команді
ГНИЛОЙ ВАРЕНИК
МАЯ КРОТО БОТО БАНДА У МЕНЯ ПАЯВИЛАСЬ ГЕНЕАЛЬНАЯ ЕДЕЯ ХАЧУ ПАСАВЕТАВАТЦА С ВАМИ ПЕРЕД ТЕП КАК ЕДТИ К КУРАТАРУ НАДА САЗДАТЬ СТРАНИЧКУ НА PORN HUB С НАШЕМИ ДАСТОЙНЕМИ ИГРАМИ С ФЕЕНОРАДАМИ БАВАРИАМИ И МНОША ЕЩЕ КАНТЕНТА ХВАТЕТ  ЗА СЧЕТ ПРАСМОТРАВ СМОЖЕМ ПРЕОПРЕСТИ ТРЕТЭВА ПЕДРИНЬЯ 
Boodya
Бажаю перемоги українській команді.
Група ЛЄ вже в кишені, але хочеться максимуму - ЛЧ
Віктор Коробка
Дай то Бог, щоб у 2 м'яча і більше, але, вважаю, що й мінімальна перемога буде непоганим підсумком. Сподіваємося на те, що Динамо пройде шотланців.
ZANREGENT1993
Нужен ещё хотя бы один ЦЗ и нападающий. А счёт? Ну если будут играть с головой - то могут выиграть
Remark
Ставка: Динамо ІТБ1 та ТБ2 загальний в матчі.
Прогноз: 2:1.
Stan S.
3:0 . В первом тайме)
Pavel_i_CO
Подивившись, як Рейнджерс грали передсезонні матчі та перший тур чемпіонату, то Динамо Київ під силу перемогти в першому матчі з різницею в два м'ячі. 
_Quantum19_
Знову Динамо навесні матчі УПЛ дограватиме?? Про який функціонал чи емоційність може йти мова, коли Динамо досі страждає перенесенням ігор?? Динамівці ще жодного матчу в УПЛ не зіграли, про що взагалі може йти мова??