Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 серпня 2024, 11:21
257
0

Крус битиметься проти Валенсуели у потенційно найкращому поєдинку літа

Мексиканська бійка в андеркарді Кроуфорда

| Оновлено 03 серпня 2024, 11:21
257
0
Крус битиметься проти Валенсуели у потенційно найкращому поєдинку літа
Getty Images/Global Images Ukraine. Іссак Крус та Хосе Валенсуела

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадрімовим відбудеться мексиканська бійка, яка і виглядає дивовижно через різність боксерів у габаритах. І у ринзі гарантує фанатам екшен та насичений на події поєдинок.

26-річний чемпіон WBA у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) Ісаак Крус (26-2-1, 18 КО) захищатиме чемпіонський пояс у протистоянні проти 25-річного американця Хосе Валенсуели (13-2, 9 КО).

Крус – Валенсуела може стати головним поєдинком вечора. Ці хлопці не вміють боксувати не яскраво

Ісаак Крус – один із тих боксерів, яких люблять всі. Всі, окрім суперників. Він скромний, але в міру медійний. Технічний, але не занадто. Скоріше, агресивний та сильний.

Але яким би сильним не був боксер, цьому є межа. Здавалось, що межею Круса може стати Джервонта Девіс, з яким він зустрічався у 2021 році, але нічого страшного тоді не сталось. Навіть навпаки. Девісу довелось попрацювати як ніколи.

Звичайно, сам Джервонта заявляв, що йому не дуже комфортно боксувати проти боксерів такої статури – невеликих, міцних, з хорошим блоком. А ще Девіс травмував руку – це підтверджений факт. Тому вкладатись так, як він вміє, не виходило.

Getty Images/Global Images Ukraine

Разом з тим не відзначити те, як Крус йшов вперед, тиснув фаворита та змушував працювати, неможливо. Як витримував удари опонента, продовжував робити своє та зупиняв контрвипади американця.

Так само здавалось, що перехід у першу напівсередню вагу для такого невеличкого бійця, як Крус – погана ідея. Навіть у легкій вазі Ісаак не виглядає достатньо великим. Проте там суперникам хоча б доводиться скидати більше ваги. У першій напівсередній вже іноді виступають повноцінні гіганти. Той самий Теренс Кроуфорд перше своє абсолютне чемпіонство завоював тут.

Проте безстрашний Ісаак не злякався. Тим більше, він розумів, що Роландо Ромеро – прохідний чемпіон. Особливо, якщо правильно натиснути. І Крус натиснув. Та й так, що достроково побив Ромеро, забравши у нього титул чемпіона.

Насправді не було зрозуміло, з ким далі битиметься Ісаак. Похід у першу напівсередню виглядав більше, як забавка для заробляння грошей, ніж серйозний перехід. Але розмови велись навіть про об’єднання.

Для прикладу, Теофімо Лопес розповів, що його команда зв’язувалась з командою Круса. Але ті відмовили, бо Ісаак тільки-но став чемпіоном і не бажав об’єднання. Так само Едді Хірн планував бій між Крузом та своїм новим бійцем Субріелем Матіасом. Але той програв чемпіонський пояс Ліаму Паро.

Звичайно, велись перемовини щодо поєдинку Круса проти Джервонти Девіса. Фанати час від часу піднімають тему того, що Джервонта відчув забагато проблем у тому бою. Тому іноді й сам Девіс говорить про реванш. Хоча не дуже сильно того бажає. В якомусь з інтерв’ю американець сказав, що бій можливий, але він вже перемагав Ісаака, тож це не має сенсу.

У результаті Ісаак Крус заскочив в автобус грошей – в поєдинок в першому карді від Туркі Аль аш-Шейха в США. Тут гарантовано платять багато, бо Riyad Season хочуть показати клас турнірів і тому вкладаються по повній.

Тим більше, що суперник – з тих, бій проти котрого має викликати інтерес. Хосе Валенсуела – не найпопулярніший боксер в Україні, але боєць, який просто не може не дати шоу в одному ринзі з Крузом. Бо він просто не вміє по-іншому.

На відміну від наступного суперника, для Валенсуели цей бій – дебютний у 2024 році. Востаннє він бився у 2023-му двічі. І обидва рази проти одного і того ж суперника – Кріса Колберта.

Спочатку Кріс продовжив серію поразок Валенсуели до двох поспіль. Хосе восени 2022-го програв нокаутом Едвіну Де Лос Сантосу. А навесні 2023-го вже рішенням суддів – Колберту.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але поєдинок був доволі близьким, тому було вирішено зробити реванш. І не дарма. Від цього не втратили ні фанати, ні Хосе Валенсуела, ні його команда. Постраждав лише Колберт та його голова. У шостому раунді Крісу прилетів настільки важкий удар, що він моментально відправився у нокаут. А влучання відправилось у список найкращих нокаутів минулого року.

На Круса могли претендувати й інші боксери. Але Валенсуела тим самим влучанням вибив для себе грошове протистояння. Та ще й за титул.

Хто фаворит?

Букмекери вважають, що перемагати має чемпіон. На перемогу Ісаака Круса дають в середньому 1.20. А от на перемогу Хосе Валенсуели – 4.60.

І це дивовижно, адже Хосе – значно більший за суперника. Його зріст більший на п’ятнадцять сантиметрів, а розмах рук – на вісімнадцять. Це вже має наштовхувати на думку, що Крузу просто не буде.

Валенсуела має удар і може дістати навіть з дуже дальньої дистанції. З тієї, на якій Круз фізично не може боксувати. Проте атака – не основний критерій поєдинків проти Ісаака Круса.

Важливо ще й те, як ти вмієш захищатись. Як ти вмієш працювати від оборони. І наскільки ти хороший на ногах. Ці характеристики Валенсуели нормальні, але не елітні. Тож від розмінів не піти. А от хто виявиться міцнішим на середній та ближній дистанціях – головне питання перед поєдинком.

Відповідь на нього визначить і те, хто вийде переможцем у підсумку.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дворазовий олімпійський чемпіон. Відомий суперник Хижняка у 1/2 фіналу ОІ
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 23:43 2
Дворазовий олімпійський чемпіон. Відомий суперник Хижняка у 1/2 фіналу ОІ

Олександр зустрінеться з кубинським боксером Арленом Лопесом 4 серпня

Медалі не буде. Романчук знявся з кваліфікації ОІ у плаванні. Що трапилось?
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 11:07 12
Медалі не буде. Романчук знявся з кваліфікації ОІ у плаванні. Що трапилось?

Українець не пливтиме дистанцію 1500 метрів вільним стилем

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.