Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 серпня 2024, 00:40
598
0

Кроуфорд йде на рекорд. Головна проблема зараз – Мадрімов

Чи подужає Теренс важчих опонентів?

| Оновлено 03 серпня 2024, 00:40
598
0
Кроуфорд йде на рекорд. Головна проблема зараз – Мадрімов
Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд і Ісра]л Мадрімов (праворуч)

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США відбудеться велике боксерське шоу. Головним поєдинком події стане протистояння між дворазовим абсолютним чемпіоном світу американцем Теренсом Кроуфордом (40-0, 31 КО) та чемпіоном світу WBA у першій середній вазі з Узбекистану Ісраїлом Мадрімовим (10-0-1, 7 КО).

На кону протистояння стоятиме ще й пояс WBO у цій самій категорії, тож Теренс знаходитиметься досить близько до третього статусу абсолютного чемпіона. Якщо переможе, звісно.

Мадрімов – складне випробування. Кроуфорд дебютує у категорії проти одного з найсильніших чемпіонів

Теренс Кроуфорд не міг визначитись із наступним опонентом довго. Навіть дуже. Після першого поєдинку проти Еррола Спенса мала відбутись друга зустріч. Вона не була потрібна нікому – ні Теренсу, ні його команді, ні навіть самому Спенсу. Але все ж мова про неї йшла.

Проте йшов і час, а перемовини не починались. Потім Еррол зробив операцію через проблему з очами і поєдинок згас. Для чого було витрачати час – загадка. Одразу б визначились би, що бою не буде, та й все.

У результаті Кроуфорд втратив пояс IBF. Він не зміг провести захист через обов'язок проводити реванш. А Федерація вирішила, що чекати немає коли – та й забрала пояс у чемпіона, віддавши його претенденту, яким на той момент був Джарон Енніс.

Далі Кроуфорд мав зустрітись із Канело. Він говорив про це стільки разів, що не обговорювати протистояння було неможливо. Про це ж говорив і Туркі Аль аш-Шейх, який активно взявся за організацію поєдинків Теренса. Навіть Сауль підключився – щоб сказати, що йому це невигідно.

Альварес говорить, що для нього такий поєдинок – програшна ситуація. Поб’є Кроуфорда – скажуть, що побив малюка. Програє – скажуть, що програв маленькому бійцю. І все б так, але вони майже ідентичні за габаритами. Просто Сауль важчий на три вагові категорії.

Тож Канело не зміг набити собі ціну, а поєдинок так і не дійшов до якоїсь конкретики. Тому довелось брати те, що дають. А давали чемпіонство у наступній ваговій категорії – першій середній.

Тепер Теренс битиметься за два пояси там, де хотів битися за всі. Ще нещодавно у цій категорії чемпіонствував Чарло. Але через неактивність та проблеми із психікою, американець лікується та відновлюється, а пояси розійшлись по людях.

На кону бою проти Мадрімова стоятиме титул WBA, яким володіє Ісраїл, та титул WBO. Другий йде до переможця цієї пари, тому що його фактично звільнив Себастьян Фундора. Теренс міг претендувати на бій за цей пояс і так через статус чемпіона у попередній категорії. Проте мексиканський американець не зможе його захищати – бо йому зламав ніс Тім Цзю. А ще, бо у нього є фінансово вигідне протистояння проти Еррола Спенса, тож поки не до Кроуфорда.

І ще, до речі, переможець претендуватиме на пояс WBC. Тобто, не отримає його у разі перемоги, а стане офіційним претендентом. Як це все перетинається з тим, що тимчасовим поясом Всесвітньої боксерської ради зараз володіє Сергій Богачук? І з тим, що саме він є тим самим претендентом – поки незрозуміло.

А хто такий Мадрімов? За словами його ж промоутера Едді Хірна – це головна загроза в кар’єрі Теренса Кроуфорда. Британець впевнений, що його узбецький боксер не просто переможе, а нокаутує американця.

Думати можна що завгодно. Прогнозувати – так само. Але чи є у цьому сенс?

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд націлений на пояс Ісраїла Мадрімова

Загалом, Мадрімов – складний опонент. Ісраїл – силовий спортсмен, який виходить в ринг зламати опонента. Багато хто згадує його аматорське минуле, але там великих здобутків, окрім перемог на чемпіонатах Азії, немає. Та й стиль у нього досить професійний.

Ісраїл пресингує та активно атакує з обох боків. Дуже любить бити в корпус. Робить це з різних стійок, під різними кутами. Міцно закривається за блоком, шукає вихід на силові удари з обидвох рук. Зупинити такого опонента вкрай непросто.

Проте треба бути чесними з собою. Чи були в кар’єрі Кроуфорда фізично не слабші боксери? Були. Чи були більш габаритні? Були. Навіть Спенс є й вищим, і має довші руки. Чи були розумніші або агресивніші? Не гірші за Мадрімова точно були.

Це не значить, що Ісраїл - серед найгірших опонентів американця. Це значить, що він часто не кращий за тих, кого вже розбивав Кроуфорд.

Хто фаворит?

Загалом букмекери не вірять в Мадрімова. На його перемогу дають близько 5.50. На перемогу Кроуфорда – 1.14.

Чи може Теренс програти? Безумовно. Будь-хто може програти. А коли ти боксер, якому 36 років, а виходиш в ринг не частіше, ніж раз на рік – тим більше. Можна в якийсь момент програти просто на один раунд більше – цього буде достатньо. Тим більше, такому активному боксеру, як Мадрімов.

Чи програє Кроуфорд? Не факт. Не дивлячись на намагання Хірна створити довкола Мадрімова страшну ауру та розізлити Кроуфорда, Теренс виглядає як завжди – в міру агресивним, в міру зібраним. А про фізичну форму можна буде судити тільки у ринзі.

Проте, якщо поставити Мадрімова та Кроуфорда в топовій формі один проти одного, Теренс точно переможе. Хоч і буде вкрай цікаве протистояння.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стрибки у висоту. Магучіх і Геращенко – у фіналі ОІ-2024. Левченко вибула
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 12:56 28
Стрибки у висоту. Магучіх і Геращенко – у фіналі ОІ-2024. Левченко вибула

Ярослава та Ірина продовжать боротьбу за медалі

Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 08:24 1
Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.