Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 серпня 2024, 14:42
404
2

Олександр КАРАВАЄВ: «За всіма аспектами переграли Партизан»

Захисник «Динамо» Київ – про перемогу над «Партизаном»

| Оновлено 01 серпня 2024, 14:42
404
2
Олександр КАРАВАЄВ: «За всіма аспектами переграли Партизан»
ФК Динамо Київ. Олександр Караваєв

Захисник «Динамо» Київ Олександр Караваєв прокоментував перемогу 3:0 над «Партизаном» у матчі-відповіді другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів:

– Які емоції відчуваєш після гри?
– Дуже позитивні, тому що після перемоги 6:2 у першому матчі ми хотіли приїхати до суперника в гості та показати, що той результат не був випадковістю й що ми можемо їх переграти на їхньому полі також. Ми були дуже мотивованими. Усі знають про те, що було до нашого протистояння. Коли в нас у Києві ракети влучали в лікарні та пологові будинки, і я, як батько трьох дітей, це все дуже близько приймав до серця, «Партизан» грав самі знаєте де – я навіть не хочу вголос називати цю країну. Тож це було для нас дуже сильною мотивацією, ми не могли зіграти по-іншому. Я вважаю, що ми за всіма аспектами переграли цю команду, тому результат закономірний.

– Не лише мотивація, а й фізична форма команди на високому рівні, навіть на останніх хвилинах усі бігли вперед. Як сказав головний тренер, «один крайній захисник віддає передачу, а другий крайній захисник добігає та забиває гол»…
– Я скажу, що це було дуже велике бажання. Коли ми граємо та розуміємо настанови, що коли один крайній захисник підключається в атаку, інший має бути трохи позаду та підстраховувати, оскільки це дуже ризиковано. Але останні хвилини, в нас, повторюся, була дуже висока мотивація, і ми забили гол саме так – це показує рівень нашого бажання та, звісно, готовності.

– Якщо дивитися на попередній досвід виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів, тебе можна назвати найкращим бомбардиром відбору найпрестижнішого клубного турніру. Два роки тому забив двічі, зараз ти також забив уже два м’ячі…
– Так, я також помітив, що вже маю чотири голи у кваліфікації Ліги чемпіонів. Тепер є мрія забити вже у груповому турнірі. Як кажуть, поставив собі мету, й треба йти до неї. Хочеться, звісно, максимальних результатів. У нас є свої цілі, ідеї, як досягати, дотримуємося їх. Попереду наступний суперник, будемо готуватися до нього. Але перші два-три дні потрібно приділити відновленню, що й будемо робити.

– Ще до матчу-відповіді було відомо, що суперником у наступному раунді буде «Рейнджерс». Уже переглядав шотландську команду?
– Ні, поки не дивився. В принципі, я знаю цю команду, які гравці там виступають, у якому чемпіонаті вони грають, як вони минулого сезону виступили на євроарені. Звісно, це дуже складний суперник, будемо розбирати. Це потужний силовий футбол, буде зовсім інша гра, але я вважаю, що в нас дуже сильний склад, ми маємо хороших перспективних молодих гравців та досвідчених гравців, які побачили футбол на багатьох рівнях. Тому в нас дуже хороший баланс. Також мені подобається, що молоді гравці всю інформацію, яку дає тренерський штаб, усі підказки досвідчених партнерів слухають та вбирають у себе, ніби губка.

– Ти відзначив забитий м’яч красивим символічним жестом. Кому він присвячений?
– Звісно, своїй родині. Вийшла курйозна ситуація. Коли ми грали перший матч у Любліні, я зазвичай завжди перед грою розмовляю зі своєю дружиною, кажу їй, буду чи не буду грати, як почуваюся, вона питає за моє здоров’я, завжди хвилюється за мене. Але тоді я якось узагалі не сказав, що, скоріше за все, буду грати, і вона просто за півгодини до початку гри дізнається, що я у складі. Вона в шоці, тому що їздила по справах, вирішувала багато питань, але зупиняє машину та починає дивитися трансляцію (сміється). Чесно, я би так не робив – я би приїхав додому, увімкнув би другий тайм. Але вона переживає з перших хвилин, і я насправді відчуваю цю підтримку в сім’ї. Я казав, кажу й казатиму, що коли твої рідні, знайомі, друзі, сім’я підтримують тебе, це велика мотивація, яку ти ніде не отримаєш.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Результати Q2 Ліги чемпіонів. Визначено всі пари 3-го раунду кваліфікації
Футбол | 01 серпня 2024, 00:23 0
Результати Q2 Ліги чемпіонів. Визначено всі пари 3-го раунду кваліфікації

У Q3 Ліги чемпіонів київське Динамо зіграє з шотландським Рейнджерс

Хірн критично відреагував на фінансові запити Усика щодо 3-го бою з Джошуа
Бокс | 01 серпня 2024, 08:30 0
Хірн критично відреагував на фінансові запити Усика щодо 3-го бою з Джошуа

Команда українця хоче отримати за бій 200 мільйонів євро

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
успіхів в наступних матчах !!!   
adidas777
Давайте будемо чесними, вчора очі у наших не горіли, як у першому матчі.
Швидкості були набагато нижчі.
Завдання було утримати перевагу та уникнути травм.
З другим на жаль не впоралися.
 З Глазго буде зовсім інший футбол. Побажаємо нашим підійти до цих матчів у найкращій своїй формі!