Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 01 серпня 2024, 21:24
2717
1

ВЕРНЯЄВ: «Я додавав складність, бо треба було ризикувати»

Український гімнаст на ОІ-2028 посів 8-ме місце в індивідуальному багатоборстві

| Оновлено 01 серпня 2024, 21:24
2717
1
ВЕРНЯЄВ: «Я додавав складність, бо треба було ризикувати»
НОК. Олег Верняєв

У фіналі особистого багатоборства на Олімпіаді-2024 Олег Верняєв після чотирьох ротацій очолював проміжний загальний залік. Останні дві вправи стали вирішальними у розподілі нагород.

У підсумку Верняев посів 8-ме місце. Після завершення фіналу український гімнаст відмовився прокоментувати суддівство та розповів:

«Я не можу відверто говорити про суддівство, я ще не завершив виступи. Не можна приїжджати на змагання і сподіватися на те, що збірній України, віддадуть всі медалі – такого не буде. Це Олімпійські ігри, всі борються за своїх спортсменів. Я гадаю, що треба систематично працювати над тим, щоб українські молоді судді отримували практику і мали змогу представляти Україну у суддівському корпусі на Іграх. Над цим працюють в усіх країнах, і далеко не один цикл.

Сьогодні я додавав складність, тому що потрібно було ризикувати. В командних змаганнях я не можу цього дозволити, тому що це впливає на підсумковий результат усіх спортсменів. А тут я сам за себе, тож я можу піти на ризик. Спробував, але на жаль, цього не вистачило. Я поступово набираю свою фізичну форму. З іншого боку усі три змагальні дні я пройшов без падінь. Тож я задоволений собою.

Після чемпіонату Європи у нас була задача підняти складність на всіх приладах. І я працював над усіма елементами: кінь, кільця, бруси і поперечина. Але трохи не вистачило часу.

Особисті фінали на паралельних брусах та вправах на коні? Олімпіада – дуже нервові та виснажливі змагання, тому навіть явні фаворити можуть впасти. Це гімнастика, це дуже нервовий вид спорту. Якби я сьогодні трохи більше балів набрав у кожній вправі – я був би ближче до трійки лідерів. Зараз у мене одна задача – все проаналізувати і готуватись далі.

Виступ українських спортсменів на Іграх – це змога заявити світу про Україну. Це наш шанс донести світу правду про те, що відбувається в Україні. Сьогодні, відповідаючи на запитання іноземних журналістів про підготовку до Олімпіади, я показував їм тривалість нічних повітряних тривог, показував повідомлення друзів з фронту. Я запросив їх до України. Якщо вони справді хочуть зрозуміти особливості підготовки, нехай приїжджають і самі побачать, як воно, – готуватися до змагань в умовах війни».

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 31 липня

Спортивна гімнастика. Індивідуальне багатоборство. Чоловіки

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Програвати завжди неприємно, але коли ось так, то удвічі прикро... Ковтуну не вистачило 0,2 бали, веслувальниці не змогли додати на останніх 100-200 метрах, Марта не спромоглася реалізувати перевагу 4:0 і матч-бол у вирішальному сеті... Залишається сподіватися, що наступного разу 0,2 бали або вирішальний укол, як у Харлан, будуть на нашу користь.