Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 31 липня 2024, 15:31
2462
6

5 воротарів, які можуть замінити Луніна в Реалі

Сага про ймовірний відхід Андрія з мадридського клубу відверто затяглася...

| Оновлено 31 липня 2024, 15:31
2462
6
5 воротарів, які можуть замінити Луніна в Реалі
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

Ось вже кілька місяців в іспанському футболі із перших шпальт газет та спортивних сайтів не сходить інформація про ймовірний відхід цього літа з мадридського «Реала» голкіпера Андрія Луніна. Українець, котрий перед початком сезону-2023/24 вважався безумовним і «глухим» дублером Тібо Куртуа, через травму бельгійця отримав шанс проявити себе в основі й загалом довів, що Флорентіно Перес зовсім не просто так свого часу запросив його на «Сантьяго Бернабеу», зумівши разом зі скаутами видивитись у далекій для іспанського гранда луганській «Зорі».

Втім, після повернення до строю Тібо Куртуа, головний тренер «Реала» Карло Анчелотті, очевидно, як і раніше, не бачитиме в українці № 1. Ключовим воротарем «бланкос» на сезон-2024/25 знову буде бельгієць, через що Лунін всерйоз замислився про доцільність зміни клубу, а «Реал», який має контракт з українцем лише до літа 2025 року, тримає вухо гостро й готовий до негайного продажу Андрія, аби отримати від відходу кіпера гідну компенсацію.

Більше того, у «Реалі» вже готуються до відходу Луніна та мають «на олівці» цілу низку кандидатів, які б змогли підмінити українця, якщо той все ж таки залишить «Сантьяго Бернабеу»…

Кепа Аррісабалага

Вік: 29 років
Громадянство: Іспанія
Клуб: «Челсі»

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку 2018 року «Челсі» підписав Кепу Аррісабалагу з «Атлетіка», заплативши за талановитого голкіпера 80 мільйонів євро. І досі ця сума є найвищою в історії, колись заплаченою за гравця цього амплуа. Однак в Лондоні іспанцю так і не поталанило повноцінно виправдати покладені на нього очікування. В останні три сезони у «Челсі» Кепа грав вкрай нестабільно, а тому недивно, що «сині» влітку 2023-го погодилися відпустити голкіпера в оренду у «Реал».

У стані «бланкос» Кепа несподівано для багатьох опинився за спиною українця Луніна. Проте, на відміну від Андрія, як повідомляють іспанські ЗМІ, Аррісабалага завоював повагу Карло Анчелотті тим, що не скаржився у сезоні-2023/24 на незначний обсяг ігрової практики, а виявляв готовність завжди та на максимумі власних сил відпрацьовувати на тренуваннях, надаючи право кадрового вибору винятково тренерському штабу.

Саме тому в «Реалі» були б раді, якби клубу вдалося зберегти Аррісабалагу у Мадриді ще як мінімум на сезон. А тут ще, якщо довіряти поінформованим джерелам, й можливість така надається, адже «Челсі» нібито запропонував «бланкос» певну суму грошей і Кепу в обмін на підписання Андрія Луніна. Якщо це так, то цей варіант може здатися ідеальним для Флорентіно Переса: мадридці і грошей зароблять, і проблему другого голкіпера закриють, причому футболістом, рівень котрого ще кілька років тому багатьом експертам бачився як безумовно топовий.

Давід де Хеа

Вік: 33 роки
Громадянство: Іспанія
Клуб: немає (вільний агент)

Getty Images/Global Images Ukraine

Давід де Хеа – це зовсім не чуже ім'я для «Реала». Рік тому мадридський клуб активно працював над залученням цього голкіпера до лав своєї команди, проте буквально в останній момент від подібної можливості було прийнято рішення відмовитися, оскільки вдалося погодити з «Челсі» оренду Кепи.

Де Хеа у своїй професійній кар'єрі виступав лише за два клуби – «Атлетіко» та «Манчестер Юнайтед». Зі стану «червоних дияволів» воротар пішов влітку минулого року у зв'язку із закінченням терміну дії контракту, і з того часу продовжує перебувати у статусі вільного агента. Не можна сказати, що варіантів у де Хеа за минулий рік не було: пропозицій, якщо довіряти інформації зі ЗМІ, іспанський воротар якраз отримав у достатку, проте жодна з них так і не видалася Давіду цікавою.

За останній рік де Хеа, котрий тепер змушений зважати ще й на думку дружини, здається, повною мірою насолодився усіма принадами сімейного життя й тепер дуже хоче повернутися в професію. Йому всього 33 роки, що за воротарськими мірками зовсім некритично, проте проблемою може виступити якраз відсутність ігрової практики… Втім, для другого воротаря це не велика біда, й у «Реалі» це чудово розуміють, через що можуть зробити ставку на підписання де Хеа, якщо зірветься варіант із Аррісабалагою.

Джоан Гарсія

Вік: 23 роки
Громадянство: Іспанія
Клуб: «Еспаньол»

Getty Images/Global Images Ukraine

Не варто виключати варіанту, за якого в «Реалі» не забажають зв'язуватися із віковими голкіперами в якості дублера для Куртуа. У цьому немає якоїсь перспективи, і куди цікавіше взяти молодого гравця, котрий два чи три роки готовий провести за спиною бельгійця, а коли той зійде з авансцени, зможе замінити його без необхідності екстрено виходити на ринок та викидати десятки мільйонів євро.

Таким варіантом для «Реала» є 23-річний воротар «Еспаньола» Джоан Гарсія, ім'я якого могли й не чути деякі вболівальники, які не так уважно стежать за перипетіями іспанського клубного футболу. Цей страж воріт є вихованцем академії «Еспаньола», а в Ла Лізі дебютував у січні 2022 року. В сезоні-2023/24 Гарсія зіграв 18 матчів у Ла Лізі 2, у яких пропустив лишень 8 м'ячів, чим допоміг каталонцям вирішити завдання з виходу до Ла Ліги.

Контракт Гарсії з «Еспаньолом» розрахований до літа 2028 року, а оціночна вартість на порталі Transfermarkt складає всього 800 тисяч євро. Однак дуже сумнівно, щоб каталонці були готові попрощатися із Джоаном за такі смішні гроші. За чутками, інтерес до Гарсії вже виявляють клуби з АПЛ, а «Реал», якщо забажає отримати цього воротаря, готовий активувати його клаусулу, котра становить 20 мільйонів євро.

Гіоргі Мамардашвілі

Вік: 23 роки
Громадянство: Грузія
Клуб: «Валенсія»

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще одним молодим та перспективним кандидатом на заміну Андрію Луніну в «Реалі» є 23-річний грузинський воротар Гіоргі Мамардашвілі, контракт якого належить «Валенсії». На відміну від Джоана Гарсії, цей страж воріт вже встиг зарекомендувати себе безпосередньо у Ла Лізі, де відіграв вже три сезони й у 93 матчах пропустив 106 м'ячів, зумівши в 28 поєдинках залишити свої володіння «сухими».

Наразі Мамардашвілі – це один з найперспективніших воротарів, якщо не світового, то європейського футболу. Оціночна вартість гравця на Transfermarkt складає 45 мільйонів євро, а тому потенційному покупцеві Гіоргі абсолютно точно обійдеться дорого, оскільки «Валенсія» точно не забажає суттєво торгуватися щодо гравця, із яким в неї контракт ще на три сезони.

У «Реалі» не приховують інтересу до Мамардашвілі, якому в цілому вдалося досить гідно зіграти зі збірною Грузії на Євро-2024, проте ключове питання тут полягає в тому, чи будуть готові «бланкос» до більш ніж солідних витрат, коли йдеться про підписання номінально резервного голкіпера…

Діогу Кошта

Вік: 24 роки
Громадянство: Португалія
Клуб: «Порту»

Getty Images/Global Images Ukraine

Діогу Кошта також є дуже молодим, але вже досить досвідченим голкіпером, котрий точно не загубиться у «Реалі». До своїх 24 років вихованець «Порту» зіграв за рідний клуб 154 матчі, в тому числі 23 – у Лізі чемпіонів. Також на його рахунку 27 поєдинків за збірну Португалії, і згідно чуток, Флорентіно Перес був у захваті, коли побачив виступ Кошти за «європейських бразильців» на Євро-2024.

Подейкують, що президент «Реала» готовий вступити у торги із «Порту» щодо Діогу Кошти із суми в 30 мільйонів євро. Це навряд чи задовольнить фінансові апетити «драконів», проте здатне стати гарним початком для плідної дискусії, яка до кінця літа може завершитися переїздом португальського воротаря на «Сантьяго Бернабеу».

Як і у випадку з Мамардашвілі, підписання Діогу Кошти «Реалом» означатиме, що мадридці готові інвестувати не просто в майбутнє, а вже у сьогодення, де, незважаючи на впевненість Карло Анчелотті, поки що далеко не факт, що Тібо Куртуа все ж таки зуміє повернутися на топовий рівень виступів або в нього не станеться черговий рецидив травми, через що бельгієць знову може надовго опинитися у лазареті.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плавання. Желтяков не пройшов кваліфікацію на 200 м на спині
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 15:24 7
Плавання. Желтяков не пройшов кваліфікацію на 200 м на спині

Друга невдача українського плавця

Підсумкові таблиці футбольного турніру ОІ. Визначено пари 1/4 фіналу
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 00:23 3
Підсумкові таблиці футбольного турніру ОІ. Визначено пари 1/4 фіналу

Франція – Аргентина, Єгипет – Парагвай, Марокко – США, Японія – Іспанія

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhii P.
Ні Мамардашвілі, ні Діогу Кошта не підуть резервними воротарями, навіть у "Реал". 
LexХХХ
Та зараз, Мамардашвілі вам піде дублером Куртуа 
Remark
Ось чесно, без образ, але як Ви вже з...ли цими постами про Луніна та Довбика: "переходить/не переходить", "вже майже підписав новий контракт", "ось ось і вже вже"...
Більше нема про що писати?
Ну якусь вже огиду і недовіру такі пости викликають!
Kitten
Хто б не прийшов,все одно сидітиме під Куртуа...