Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 30 липня 2024, 22:43
2832
5

Андрій ПОЛУНІН: «Це неподобство, що кращі гравці не поїхали на Олімпіаду»

Ексгравець збірної України оцінив виступ підопічних Руслана Ротаня на Олімпіаді

| Оновлено 30 липня 2024, 22:43
2832
5
Андрій ПОЛУНІН: «Це неподобство, що кращі гравці не поїхали на Олімпіаду»
УАФ

В заключному матчі групового турніру Ігор-2024 в Франції олімпійська збірна України поступилася аргентинцям – 0:2 й достроково зійшла з дистанції.

Колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін ексклюзивно для Sport.ua поділився враженнями від сьогоднішнього протистояння в Ліоні:

– В мене немає претензій до української збірної, яка чинила впертий опір супернику, якого більшість експертів вважали фаворитом. Доводиться тільки шкодувати, що не вдалося реалізувати свої гольові моменти – забракло виконавчої майстерності. Завдяки детальному вивченню гри суперника й наш тренерський штаб зупинився на правильній тактиці. На жаль, удача сьогодні була не на нашому боці.

Зрештою, треба віддати належне й аргентинцям, в складі яких було кілька чемпіонів світу. Вони майстерно грали по результату й хоча їх влаштовувала навіть нічия, в підсумку, святкували вікторію.

На мій погляд, українська збірна виступила гідно. Чи могла розраховувати на вихід до наступного раунду? Складно сказати, тим паче, що основні конкуренти в нашій групі – аргентинці та марокканці – виступали в бойових складах, які захищають кольори топових закордонних клубів.

Натомість наш керманич Руслан Ротань не зміг розраховувати навіть на найкращих гравців, що виступають в УПЛ. Ті ж Судаков, Бондаренко з «Шахтаря», Назаренко з «Полісся», підсилили б збірну. Проте для них чомусь клубні інтереси виявилися важливішими…Чому сталося таке неподобство треба, передусім, запитати керівництво УАФ. Це добре, що наші футболісти не забувають дякувати ЗСУ, які мужньо боронять Україну від російського агресора. Але коли найкращим з них запропонували на спортивній передовій – на найпрестижніших змаганнях – Олімпіаді захищати честь Батьківщини, вони дали задній хід.

Це ж стосується й українців, що виступають за кордоном – «англійців» Мудрика та Забарного. Бачте, вони втомилися та й їхні клуби проти. А може, банально не захотіли?

Раніше ми повідомляли, що головний тренер Олімпійської збірної України Руслан Ротань звернувся до футболістів збірної України після вильоту з Олімпіади.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анонс Олімпіади на 31 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 30 липня 2024, 23:59 0
Анонс Олімпіади на 31 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 5-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Підвищення у класі. Лівий берег розбив Минай
Футбол | 30 липня 2024, 19:58 62
Підвищення у класі. Лівий берег розбив Минай

Команда Первака виграла фінал чотирьох за місце в УПЛ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
antt
Альмада що забив перший гол також чемпіон світу. Перший гравець МСЛ що одержав титул чемпіона мундіалю.  А тепер виступає в бралильській лізі. І навіть не в європейському чемпіонаті, але відзначився таким класним голом після чого було очевидно що два гола ніхто не відіграє. Хоча нам після вилучення з Марокко світило взагалі нуль чи максимум один пункт за результатами Олімпіади. Це добре що так добре склалося і вийшло як в грі національної з словаками. Але Аргентина не Бельгія навіть нічиєї не вийшло що нічого б не вирішила. Але не було у наших олімпійців таких розгромних поразок як з румунами тому навіть програш сьогодні дозволив бути на третьому місці в результаті. Хоча була б нічия на яку так дехто сподівався в другому матчі - було б четверте.
Boodya
В наших клубних бізнесменів інші плани на гравців.
І так відмивати їх ще від євро потрібно довго, бо вже й новин про продаж майже немає по сайтам (а дуже потрібно втюхати)
Donchanin
Усі борні із провідних футбольних держав у схожих умовах.  Усі не можуть зібрати найсильніших.  Напевно, для того ж Марокко це трохи інакше і для них Олімпіада найважливіше змагання за 4 роки.  Або у рашкi де всі клуби на держбюджеті, достатньо рознарядки зверху щоб зібрати всіх найсильніших.  Слава богу в Україні, це не так.
Vit18
Для футболу Олімпійські ігри є другорядним турніром. Так склалося. І я не бачу великого сенсу змінювати цю традицію.
Олег Цюцяк
В чому проблема?
Ніхто з серйозних збірних не відправляє  на Олімпіадіу основних гравців.
ФІФА сприймає це турніром для аматорів