Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Маунтінбайк
| Оновлено 29 липня 2024, 21:26
869
1

ГУДИМА: «Кілька днів відпочинку – й повний фокус на підготовку до ЧС»

Маунтинбайкер Олександр Гудима прокоментував виступ на Олімпійських іграх

| Оновлено 29 липня 2024, 21:26
869
1
ГУДИМА: «Кілька днів відпочинку – й повний фокус на підготовку до ЧС»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Гудима

Маунтинбайкер Олександр Гудима прокоментував виступ на Олімпійських іграх.

«Саша – талановитий хлопець. Тут є дуже сильні чоловіки серед учасників, для нього ж це перші Олімпійські ігри й він ще доволі юний. Але, думаю, він зможе показати гарний результат», – говорила про Олександра Гудиму напередодні чоловічого маунтинбайку Яна Беломоїна, з якою він тренується в одній групі.

Олександр і дійсно талановитий. Потрапити в такому юному віці на Олімпійські ігри під силу не кожному. Сашкові лише 21. На рік молодшими за нього були лише фін Йоні Савасте, якому, на жаль, не вдалося фінішувати, й Романо Пюнтенер з Ліхтенштейну, який перетнув фінішну лінію 28-м.

Цікаво, що й Гудима, й Пюнтенер трішки знали один одного, адже неодноразово виступали разом ще на юніорських змаганнях. А от з Савасте обоє виявилися незнайомими.

Гудима дебютні для себе Ігри завершив 32-м, максимально виклавшись на дистанції. Та попри те, що Олександр любить саме швидкісні траси, легко йому на олімпійських схилах Еланкура точно не було.

– Я дійсно більше люблю швидкісні траси, ніж фізичні. Й у Франції вона саме така. Але сьогодні суперники були дуже сильними. Це моя перша гонка в елітній категорії, і на дистанції я віддав усе, що міг. Так, це не найкращий день, який я мав на велосипеді. Можливо, трішки перенервував на початку, адже змагання й дійсно дуже важливі. Проте це хороший досвід для моєї майбутньої кар’єри.

– Тобто, слова про те, що на перших Олімпійських іграх тиск не відчувається, скоріше міф, ніж реальність?

– Думаю, це індивідуально для кожного. На мене не чинили великого тиску, але я відчував відповідальність.

– Улюблений момент у гонці?

– Нереальна атмосфера! Навіть якщо ти їхав не попереду, тебе підтримували так, ніби ти лідер. Цією атмосферністю я дійсно насолодився.

– Коли почали відставати від суперників, намагалися все ж прискоритися, щоб не відпустити їх і не їхати самому, чи вирішили продовжити у своєму темпі?

– На перших колах все було добре, я нормально почувався. Але, можливо, десь перебрав з ритмом. Потім узяв свій, але відчував, що з кожним колом мені не вистачало енергії. Не знаю поки що, що саме пішло не так. Можливо, й мандраж зіграв свою роль. Але я намагався робити й робив найкраще, що міг.

– Ви в трійці наймолодших маунтинбайкерів на цих Олімпійських іграх. Щось можете сказати про двох інших – Савасте й Пюнтенера?

– Знаю лише Романо Пюнтенера. Не скажу, що часто, але ми кілька разів змагалися з ним на Кубках світу.

– Наступний старт – чемпіонат світу?

– Так, через місяць у Андоррі. Але спочатку кілька днів відпочинку, адже сезон доволі важкий. Ми розпочали його ще в січні, щоб відібратися на Олімпійські ігри. І я радий, що нам це вдалося. Те, що я тут, це вже велика перемога. Тож тепер маленька пауза – й повний фокус на підготовку до чемпіонату світу.

Ольга НІКОЛАЄНКО, спеціально для Sport.ua із Парижа.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
C.Пеклов
мдя пройшли ти часи,коли наші з дебютантів відразу в чемпіони!