Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 29 липня 2024, 20:19
5819
7

Стало відомо, чому зірвався трансфер Довбика в Атлетіко Мадрид

Нові подробиці зірваної угоди розкрив Ігор Циганик

| Оновлено 29 липня 2024, 20:19
5819
7
Стало відомо, чому зірвався трансфер Довбика в Атлетіко Мадрид
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Український журналіст Ігор Циганик розповів, чому зірвався трансферу 27-річного українського форварда Артема Довбика з «Жирони» в «Атлетико»:

«Атлетіко» сказав, що вони будуть цікавитись Довбиком, якщо вони зможуть відпустити Морату. Мората перейшов у «Мілан», і «Атлетіко» зробив пропозицію «Жироні». Вона полягала в тому, що вони платять близько 30 мільйонів євро, а решту – бонусами, потім розписують особистий контракт. Все було домовлено. Все складалося нормально і все йшло до того, що Артем, скоріше за все, зможе підписати контракт. «Жирону» повністю влаштовувала пропозиція. Артем Довбик готувався підписувати контракт. Але не було дзвінка головного тренера. Ніхто особисто з Довбиком не зв'язувався.

В останній момент, коли вже йшло до підписання контракту, буквально на фінішній прямій була ситуація, мадридський «Атлетіко» вирішив змінити умови особистого контракту Артема Довбика, який повинен був відмовитись на користь «Жирони» від того, що було запропоновано на початку, щоб погасити певну різницю, і ця історія була вигідніша «Жироні» і «Атлетіко» – «Жирона» отримувала більше, «Атлетіко» більше не платив, і у втраченій історії був винен лише Довбик. Це сталося за кілька годин до підписання контракту.

Крім того, «Атлетіко» наполягав, щоб Артем не виходив на тренування, щоб не травмуватися. Була розмова, що він пропустив тренування «Жирони». Але ніхто з «Атлетіко» з ним не зв'язався. І він вирішив повернутись до тренувань, бо зрозумів, що міняється історія. В останній момент на Довбика намагались натиснути, аби погіршити його умови. Справа не в грошах, справа у ставленні, бо домовленості на початках були зовсім інші. Ніхто не вимагав нічого заобрійного, як зараз пишуть керівники «Атлетіко». Ніхто не вимагав нічого нового. Вимагалось те, про що домовились на самому початку. Як наслідок, у певний момент було сказано, що давайте ми призупинимо, і подумаємо, що робити далі. Це була ініціатива від самого Артема.

У той момент йому подзвонив Даніеле Де Россі, головний тренер «Роми» і сказав, що дуже хоче бачити його у своїй команді, дуже розраховує на нього, і що він зробить все, щоб керівництво «Роми» зробило пропозицію, не меншу, ніж «Атлетіко». Він запропонував своєму агенту поїхати на перемовини у Рим, і він побачив зацікавленість з боку «Роми», з боку головного тренера. Після того, як стало відомо, що Довбик веде перемовини з «Ромою», почав писати й Дієго Сімеоне. Не знаю, чи дзвонив він. До того жодного дзвінка не було.

На сьогодні пропозиція «Роми» цікавіша, ніж пропозиція «Атлетіко», навіть у фінансовому плані для «Жирони». Просто «Жироні», наскільки я розумію, вигідніше працювати з «Атлетіко». І зараз йде розмова про те, хто виграє, хто кого перетисне. Але Артем стоїть на своєму. Він сказав, що на сьогодні пріоритетна історія – це «Рома». Пропозиція «Роми» навіть краща, ніж те, що пропонували мадридці — ті самі 40 мільйонів, але основний платіж більший, а бонуси менші», – сказав Циганик.

Раніше Фабріціо Романо повідомив, що «Рома» вже зробила першу пропозицію «Жироні» щодо Довбика у розмірі 35 мільйонів євро.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
я осилив тільки до "український журналіст ігор циганик..."
andre_lui
Якщо так, то Артема можна зрозуміти. Хотілося звісно щоб залишивсі в Іспанії
TolsTIyELF
Если всё было так, то понятно почему Довбик теперь не воспринимает Атлетико, который откровенно обделался, решив поиздеваться над игроком, а после ещё и свалить вину за свой об"ер.
Симеоне и сам клуб мне всегда нрвился, но отношение Ромы нужно учитывать, теперт пусть Рим станет гегемоном Италии.
 А Симеоне путь оторвёт яйца атлетским бюрократам и возьмём в Атлетико  Бржка.
Andre Chil
Насправді Рома при ДеРоссі дуже непогано виглядає, є гра, командний дух, бачення тренера, і це, ще він не підбирав гравців під себе, а що Атлетіко, стабільно при Сіміоне гра непогана, і є якісь результати, та якось все, так собі, не ахті
samird
Щось подібне я й підозрював. Соплежуї.
igor shmuylo
во всем винтовая жена .ей захотелось  в рим . а добвня своей головы нету . играть в диге чемпионов или в лиге когференций .