Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 25 липня 2024, 23:40
3480
12

Своє треба забивати. Україна U-19 не впоралась із Францією

Команда Михайленка зупинилась на півфіналі чемпіонату Європи-2024

| Оновлено 25 липня 2024, 23:40
3480
12
Своє треба забивати. Україна U-19 не впоралась із Францією
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбольних турнірів під завісу спекотного липня стало аж занадто багато для того, аби непідготовлений уболівальник устигав за всіма ними стежити. Тільки-но завершили ми розмову про Лігу чемпіонів УЄФА, як одразу виникли футбольні змагання на Олімпійських іграх-2024, а четвер у цьому плані був узагалі фантастичним. Бо цього вечора майже в унісон із дебютом житомирського «Полісся» в єврокубках продовжувались виступи збірної України серед юнаків віком до 19 років на чемпіонаті Європи.

У цьому змаганні колектив Дмитра Михайленка зумів вийти із непростої групи A з Італією, Норвегією та Північною Ірландією в якості суперників із другого місця, і все заради того, аби в півфінальному раунді зіграти проти Франції. Молоді «Les Bleus», яких, напевно, справедливо вважають фаворитами усього турніру.

І коли наша гра на «Віндзор Парку» в Белфасті розпочиналась, ми вже знали, за що гратимемо – за право протистояти Іспанії в фінальній грі. Розуміли це й суперники під керівництвом Бернарда Діомеде, тож намагались діяти максимально обережно. Нехай і виконавська майстерність залишалась на боці французів, але обіцяної їхньою пресою «шаленої переваги» й близько не було помітно на полі.

Натомість Україна якісно оборонялась, майже нічого не давала створити суперникам, а сама натомість потім атакувала й уже дибки мало ставати волосся на голові воротаря Франції Бенгуї Жоао, бо з тими помилками, яких він подекуди припускався, ми не забивали тільки дивом. Особливо в Михавка була відмінна нагода, але він головою пробив повз порожні ворота з критично близької відстані.

А ще був удар Гусєва з правого флангу штрафного під завісу тайму, після чого дзвін поперечини, здається, можна було почути аж до повернення команд на поле після відпочинку. А що ж до моментів начебто фаворитів пари? А хтось узагалі може пригадати, коли Крапивцов до перерви долучався до гри?

Після відпочинку – так, дійсно, наш воротар мав робити якісь дивовижні речі, аби втримувати спочатку нічийний рахунок, а потім і мінімальною перевагу суперників. Франція забила. На 61 хвилині, коли просто нікому було конкурувати з Атангана під час подачі кутового з лівого флангу від Маюлю. І вже після цього прикрого епізоду був геть інший футбол.

Доводилось розкриватись команді Михайленка, і допоки вона нічого путнього не могла створити попереду, то в захисті ледь не нахапалась додаткових м’ячів, але Крапивцов зробив усе, щоб його все ж таки визнали найкращим воротарем турніру навіть без факту виходу до фіналу. Ми таки програли цей матч, а французи, відповідно, гратимуть проти Іспанії.

Чемпіонат Європи U-19. Півфінал.

Франція U-19 – Україна U-19 - 1:0

Гол: Атангана, 61

Попередження: Сумаоро, 72 – Цуканов, 26, Синчук, 55

Франція U-19: Бенгі – Сумаоро, Жаке, Гоміс, Кюмбеді – Бенама, Маюлю (Амугу, 62), Атангана – Буабре (Баоя, 80), Нгура (Крупі, 62), Мішаль (Аїкі, 46).

Україна U-19: Крапивцов – Огарков, Михавко (Дігтяр, 79), Єрмачков (Обіная, 79), Гусєв – Мельниченко – Гаджиєв, Кревсун, Цуканов (Шевченко, 63), Синчук – Богданов (Тутєров, 46).

Арбітр: Ішмаел Барбара (Мальта).

Стадіон: «Віндзор Парк» (Белфаст, Північна Ірландія).

Удари (у площину): 9 (4) – 5 (1)
Кутові: 10 – 1
Офсайди: 1 – 2.

ФРАНЦІЯ U-19 - УКРАЇНА U-19. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Олімпійські ігри | 25 липня 2024, 12:01 0
Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

ТАЛОВЄРОВ: «Привід для пенальті був, але в Європі таке не ставлять»
Олімпійські ігри | 25 липня 2024, 17:28 11
ТАЛОВЄРОВ: «Привід для пенальті був, але в Європі таке не ставлять»

Захисник олімпійської збірної України прокоментував поразку від Іраку U-23

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
Полуфинал среди стольких участников в полуразушенной стране? Неплохо.
nick07
Враховуючи дискваліфікацію лідерів то закономірно. 
Не було тієї команди що з італійцями.
І коментатора виженіть нафіг
Prunus armeniaca
Не давайте Столярчуку комментировать такие матчи!   Вот Минай -Эпицентр это для него.
Vovan78
По грі всіх наших збірних видно, що команди грають по одному шаблоні. Сотні пасів поперек поля і повна відсутність лідерів на полі. Всі грають в одноманітний футбол ніби у всіх команд один тренер. І друге питання, навіщо брали в збірну сина Шевченко? За батьківські заслуги, чи тому що батько голова УАФ? Він же повний нуль, нічого не зробив на полі ні в минулому матчі ні сьогодні. Тупо бігає по полю і створює видимість гравця. 
василь бруховський
В команді багато баласту. Не думаю що це найсильніші гравці.
ТвояМамка
Какой чудесный футбольный вечер. Недофутболисты сливаются во все щели