Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 26 липня 2024, 13:09
12698
26

Своє треба забивати. Україна U-19 не впоралась із Францією

Команда Михайленка зупинилась на півфіналі чемпіонату Європи-2024

| Оновлено 26 липня 2024, 13:09
12698
26
Своє треба забивати. Україна U-19 не впоралась із Францією
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбольних турнірів під завісу спекотного липня стало аж занадто багато для того, аби непідготовлений уболівальник устигав за всіма ними стежити. Тільки-но завершили ми розмову про Лігу чемпіонів УЄФА, як одразу виникли футбольні змагання на Олімпійських іграх-2024, а четвер у цьому плані був узагалі фантастичним. Бо цього вечора майже в унісон із дебютом житомирського «Полісся» в єврокубках продовжувались виступи збірної України серед юнаків віком до 19 років на чемпіонаті Європи.

У цьому змаганні колектив Дмитра Михайленка зумів вийти із непростої групи A з Італією, Норвегією та Північною Ірландією в якості суперників із другого місця, і все заради того, аби в півфінальному раунді зіграти проти Франції. Молоді «Les Bleus», яких, напевно, справедливо вважають фаворитами усього турніру.

І коли наша гра на «Віндзор Парку» в Белфасті розпочиналась, ми вже знали, за що гратимемо – за право протистояти Іспанії в фінальній грі. Розуміли це й суперники під керівництвом Бернарда Діомеде, тож намагались діяти максимально обережно. Нехай і виконавська майстерність залишалась на боці французів, але обіцяної їхньою пресою «шаленої переваги» й близько не було помітно на полі.

Натомість Україна якісно оборонялась, майже нічого не давала створити суперникам, а сама натомість потім атакувала й уже дибки мало ставати волосся на голові воротаря Франції Бенгуї Жоао, бо з тими помилками, яких він подекуди припускався, ми не забивали тільки дивом. Особливо в Михавка була відмінна нагода, але він головою пробив повз порожні ворота з критично близької відстані.

А ще був удар Гусєва з правого флангу штрафного під завісу тайму, після чого дзвін поперечини, здається, можна було почути аж до повернення команд на поле після відпочинку. А що ж до моментів начебто фаворитів пари? А хтось узагалі може пригадати, коли Крапивцов до перерви долучався до гри?

Після відпочинку – так, дійсно, наш воротар мав робити якісь дивовижні речі, аби втримувати спочатку нічийний рахунок, а потім і мінімальною перевагу суперників. Франція забила. На 61 хвилині, коли просто нікому було конкурувати з Атангана під час подачі кутового з лівого флангу від Маюлю. І вже після цього прикрого епізоду був геть інший футбол.

Доводилось розкриватись команді Михайленка, і допоки вона нічого путнього не могла створити попереду, то в захисті ледь не нахапалась додаткових м’ячів, але Крапивцов зробив усе, щоб його все ж таки визнали найкращим воротарем турніру навіть без факту виходу до фіналу. Ми таки програли цей матч, а французи, відповідно, гратимуть проти Іспанії.

Чемпіонат Європи U-19. Півфінал.

Франція U-19 – Україна U-19 - 1:0

Гол: Атангана, 61

Попередження: Сумаоро, 72 – Цуканов, 26, Синчук, 55

Франція U-19: Бенгі – Сумаоро, Жаке, Гоміс, Кюмбеді – Бенама, Маюлю (Амугу, 62), Атангана – Буабре (Баоя, 80), Нгура (Крупі, 62), Мішаль (Аїкі, 46).

Україна U-19: Крапивцов – Огарков, Михавко (Дігтяр, 79), Єрмачков (Обіная, 79), Гусєв – Мельниченко – Гаджиєв, Кревсун, Цуканов (Шевченко, 63), Синчук – Богданов (Тутєров, 46).

Арбітр: Ішмаел Барбара (Мальта).

Стадіон: «Віндзор Парк» (Белфаст, Північна Ірландія).

Удари (у площину): 9 (4) – 5 (1)
Кутові: 10 – 1
Офсайди: 1 – 2.

ФРАНЦІЯ U-19 - УКРАЇНА U-19. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
Вище голови не стрибнули сьогодні.
Грали гідно.
Дуже не вистачало дискваліфікованих гравців. 
У першому таймі мали забивати.
Трохи не пощастило.
Дякую за турнір, за півфінал та за вихід на ЧС!
nick07
Враховуючи дискваліфікацію лідерів то закономірно. 
Не було тієї команди що з італійцями.
І коментатора виженіть нафіг
v2341770
Команда виглядала дуже достойно не тільки у цьому матчі, а й протягом усього турніру. Так, ми програли французам у мобільності, не можемо ми конкурувати у командній швидкості ще й з іспанцями, причому на усіх рівнях, але це вже до індивідуальної фізичної готовності кожного окремого футболіста. Ну немає у нас на полі 11 мудриків ( навіть безтолкових) і ніколи не буде. Ось чого не вистачило збірній так це: 1. Гостроти в атаці, 2. Командної відповідальності і і "вигризанні" м"яча при розіграші  стандартів біля власних воріт (згадайте як і звідки наносив удар француз і що робили 2 наші гравці, що були поряд ). В цілому нашим вболівальникам не повинно бути соромно за гру команди U-19, на відміну від першої і олімпійської команд...нажаль.
Владислав Рейский
Полуфинал среди стольких участников в полуразушенной стране? Неплохо.
Prunus armeniaca
Не давайте Столярчуку комментировать такие матчи!   Вот Минай -Эпицентр это для него.
protasov_lyopu_dadaj
в стране война, а малолетки попадают в 4ку лучших в Европе. радоваться нужно.
а руснявых ботов нафик
DK1961
Очень даже достойно играли. Гораздо лучше, чем в статье выше описано. Если бы играли дисквалифицированные игроки, вполне могли и французов пройти. А вообще французы там были? 10 негров из 11 игроков и тренер негр.
Джей Гетсбі
Якщо чесно,проти 30-річних африканців у нас не було шансів
Alex Danchenko
Жодного удару і ствір воріт, дніще((
Vovan78
По грі всіх наших збірних видно, що команди грають по одному шаблоні. Сотні пасів поперек поля і повна відсутність лідерів на полі. Всі грають в одноманітний футбол ніби у всіх команд один тренер. І друге питання, навіщо брали в збірну сина Шевченко? За батьківські заслуги, чи тому що батько голова УАФ? Він же повний нуль, нічого не зробив на полі ні в минулому матчі ні сьогодні. Тупо бігає по полю і створює видимість гравця. 
василь бруховський
В команді багато баласту. Не думаю що це найсильніші гравці.
ТвояМамка
Какой чудесный футбольный вечер. Недофутболисты сливаются во все щели