Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 липня 2024, 20:51
813
1

Лівий Берег – Металіст 1925. Прогноз і анонс на півфінал Турніру чотирьох

Команди отримали шанс грати в УПЛ у майбутньому сезоні

| Оновлено 25 липня 2024, 20:51
813
1
Лівий Берег – Металіст 1925. Прогноз і анонс на півфінал Турніру чотирьох
ФК Металіст 1925

У п'ятницю, 26 липня, відбудеться півфінальний матч Турніру чотирьох за право грати в Українській Прем'єр-лізі сезону-2024/2025 між командою «Лівий Берег» і харківським «Металісто 1925». Поєдинок пройде в Млиновому, що під Києвом, на полі стадіону «Лівий Берег». Початок - о 15:30 за київським часом.

Лівий Берег

Команда «Лівий Берег» за підсумками сезону-2023/2024 вже мала можливість підвищитися в класі з Першої ліги чемпіонату України до УПЛ, але нею не скористалася. А тепер вона може вдатися до другої спроби, ініціатором якої, як відомо, став «Дніпро-1», який зник із числа учасників елітного національного дивізіону.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Лівий Берег» завершив календарний сезон у Першій лізі-2023/2024 на третій позиції в таблиці Групи підвищення в класі. У 28 матчах підопічні Віталія Первака набрали 54 очки. Вони здобули 16 перемог, 6 разів зіграли внічию і зазнали 6 поразок. «Лелеки» опинилися далеко позаду двох лідерів – «Інгульця» (67 очок) і «Карпат» (65 пунктів), зате настільки ж солідно відірвалися від «Епіцентру» (44 очки), який фінішував 4-м.

Про силу команди Первака можна було судити хоча б із того, що під завісу календарного сезону вона зіграла внічию 3:3 з «Карпатами» (і це у Львові), а також обіграла 2:1 конкурентів з «Епіцентру». «Лівий Берег» по праву став бронзовим призером Першої ліги.

У такому статусі «лелеки» отримали право зіграти в стиковому протистоянні з «Оболонню» за путівку в УПЛ. У першій грі на полі «пивоварів» «Лівий Берег» програв із рахунком 0:1. У матчі-відповіді на своєму полі він відігрався, вів 1:0, але потім пропустив гол у відповідь і в підсумку не зміг дотиснути «Оболонь», яка майже весь другий тайм грала вдесятьох. Можна сказати, що «Лівому Берегу» не вистачило везіння, а також досвіду.

Довго сумувати з приводу втраченої можливості підвищитися в класі пристоличній команді не довелося. Незабаром вона занурилася в трудові будні підготовки до нового сезону, а потім з'явилася новина про зняття «Дніпра-1» і про проведення Турніру чотирьох, де має визначитися його наступник.

«На мій погляд, у разі, коли через форс-мажорні обставини клуб УПЛ призупиняє свою діяльність, його має замінити команда Першої ліги, яка фінішувала одразу за тими колективами, що підвищилися в класі. І добре, що на засіданні Виконкому УАФ уже на офіційному рівні затверджено це положення в Регламенті змагань нового сезону.

І, щоб хоч якось справедливість взяла гору, Виконком УАФ 22 липня ухвалив виважене рішення про проведення додаткового міні-турніру. Звичайно, десь можна бути незадоволеним, що нам за жеребом дістався «Металіст 1925», який продуктивно попрацював останнім часом на трансферному ринку. Але це нас не лякає, тим паче, що все відбуватиметься в матчах на виліт, тому можливі сюрпризи. Головне, що боротьба за таку бажану путівку в УПЛ триває.

До речі, до поєдинку з харків'янами ми постараємося підсилитися кількома новачками, що сприятиме конкуренції», – так головний тренер «Лівого Берега» Віталій Первак відреагував на рішення про проведення Турніру чотирьох.

Загалом, від «Лівого Берега» в одному окремо взятому поєдинку варто очікувати сюрпризів.

Металіст 1925

Харківський «Металіст 1925» у попередньому сезоні Української Прем'єр-ліги провалив більше, ніж зміг придбати. Чого тільки варте те, що команда за підсумками кампанії посіла останнє - 16-те - місце в таблиці УПЛ і вирушила на перекваліфікацію в Першу лігу.

Такий провал стався на тлі того, що під час чемпіонату керівництво клубу замінило на тренерському містку колективу українського бразильця Едмара на Віктора Скрипника, який під час зимової паузи отримав і точкове посилення складу, і можливість попрацювати на перспективу. Вона, на жаль, виявилася сумнозвісною.

Зайвим доказом безпорадності харківської команди варто вважати саму кінцівку сезону. Вона в підсумку відстала на 3 очки від «Оболоні» і на 5 - від «Вереса», які в стиках позиції в УПЛ зберегли. А в заключних матчах «Металіст 1925» по черзі розгромно поступився «Чорноморцю» (0:3), щоправда, поділив очки з «Поліссям» (3:3), а закрив кампанію поразкою 1:2 від «Вереса». Якби харків'яни обіграли рівненську команду, то не вони, а саме вона вирушила б напряму до Першої ліги.

Виліт з УПЛ міг коштувати Скрипнику роботи, але він у клубі залишився. При цьому - знову з розрахунком на перспективу. Саме з цієї причини цього літа «1925-ті» активно вже попрацювали на трансферному ринку. Вони підписали Сергія Стеня з «Епіцентру», Василя Кравця з «Полісся», В'ячеслава Чурка та Дениса Нагнойного із «Зорі», Євгена Пасіча та Ігоря Когута з «Дніпра-1» і викупили права на бразильця Арі Моуру. Кажуть, гравцем «Металіста 1925» може стати екс-центрбек «Чорноморця» Володимир Салюк.

Своєю чергою, контракти з клубом завершилися в захисника Євгена Ткачука, півзахисників Беки Вачіберадзе, Андрія Ременюка, Андрія Ткачука, Ярослава Мартинюка та нападника Дмитра Юсова. Крім цього, у захисника Мар'яна Фарини закінчився термін орендної угоди.

Під час підготовки до нового сезону харків'яни провели 4 спаринги, в яких здобули дві перемоги і двічі зіграли внічию. Вони спочатку зіграли 1:1 зі «Скалою 1911», потім обіграли «Карпати» (1:0), ще раз зіграли внічию (з «Буковиною» - 0:0) і виграли в «Агробізнеса» (2:1).

Статистика зустрічей

«Лівий Берег» і «Металіст 1925» між собою ще жодного разу не зустрічалися.

Прогноз на протистояння

Експерти не чекають результативних дій від команд у майбутньому матчі. А що до шансів - то бачать їх кращими у харківського колективу. Однак на боці «Лівого Берега» буде повноцінна перевага рідних стін і краща, віриться в це, зіграність ліній і всієї команди, адже ігровий ансамбль у «1925-х» зараз переформатовується практично заново. Виходячи з цього, варто все ж очікувати достатньої кількості голів у поєдинку. Результат зустрічі? Здається, Віктор Скрипник і його команда програти і цей матч не повинні.

Орієнтовні склади:

Лівий Берег: Механів – Соколов, Сідней, Астахов, Якимів, Дідух, Сухоручко, М.Когут, Куліш, Співаков, Литовченко.

Металіст 1925: Мозіль – Пасіч, Імереков, Кравець, Капінус, Гармаш, Юрченко, Когут, Чурко, Борячук, Сидоров.

26 липня, четвер

Лівий Берег – Металіст 1925
Млинове (Київська область). «Лівий Берег». 15:30
ТБ-трансляція – UPL.TV
ЛІВИЙ БЕРЕГ – МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Удар головою після кутового. Україна U19 пропустила від Франції U19
Футбол | 25 липня 2024, 22:23 0
ВІДЕО. Удар головою після кутового. Україна U19 пропустила від Франції U19

На 61-й хвилині півфіналу Євро-2024 U-19 рахунок відкрив Валентен Атангана

Несподіване рішення. Відомо, в якому клубі Довбик хоче продовжити кар'єру
Футбол | 25 липня 2024, 14:42 14
Несподіване рішення. Відомо, в якому клубі Довбик хоче продовжити кар'єру

Український нападник «Жирони» схиляється до переходу в «Рому»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Prunus armeniaca
Если придёт Соня Кошкина то ЛБ выиграет.