Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 25 липня 2024, 12:12
5942
5

Іван ГЕЦКО: «Це вина Ротаня, що олімпійська збірна виявилася неготовою»

Колишній форвард збірної України виокремив проріхи Руслана Ротаня

| Оновлено 25 липня 2024, 12:12
5942
5
Іван ГЕЦКО: «Це вина Ротаня, що олімпійська збірна виявилася неготовою»
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Ротань

Олімпійська збірна України на старті групового турніру на Іграх-2024 в Франції поступилася футболістам Ірака – 1:2.

Колишній гравець національної збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про це вчорашнє протистояння в Ліоні:

- Після вражаючої розгромної перемоги київського «Динамо» кілька днів тому в другому раунді Ліги чемпіонів над сербським «Партизаном» українські шанувальники футболу перебували в чудовому настрої, але вчорашня поразка наших «олімпійців» повернула все на круги своя.

- Але ж в Ліоні, складалося враження, все було під контролем підопічних Руслана Ротаня: вони володіли ігровою перевагою, на початку другого тайму вийшли вперед.
- Можливо, ось ця легкість й негативно позначилася на їхніх діях, коли, пропустивши, збірна Іраку додала й доволі швидко зрівняла рахунок. Згоден, пенальті у наші ворота був доволі суперечливим, але це повинно було тільки додати спортивної злості українцям, тим паче, що клас суперника був значно нижчим. Проте все вийшло навпаки: незібраність призвела до другого пропущеного м'яча й прикрої поразки. Просто шок.

- У своїх численних інтерв'ю перед Іграми головний тренер Руслан Ротань постійно нарікав на проблеми зі складом, що в його розпорядженні не ті гравці.
- Я вважаю, що керманич не повинен виносити на широкий загал якісь внутрішні проблеми. Цим він тільки принижував підопічних. Коли вже взявся за справу, то зосередься виключно на тренувальному процесі. Це ж і твоя вина, що хлопці вчора виявилися неготовими функціонально, що не спрацювали заміни.

- Після вчорашньої невдачі «олімпійців» згадується недавній програш національної збірної України на старті Євро-2024 від румунів, коли потім надолужити прогаяне не вдалося.
- Зараз дещо інша ситуація, передусім, в Ліоні була поразка з мінімальним рахунком. Тому ще не все втрачено, тільки тепер вже немає права на помилку. Треба обов'язково перемагати Марокко й Аргентину. Важко? Так, але звитяги не бувають легкими на такому рівні. Хлопці повинні пам'ятати, що це олімпійський турнір, який може бути лише раз в житті. Ось чому й налаштування й ставлення до своїх обов'язків на футбольному полі повинні бути відповідними, – сказав Гецко.

Раніше ми повідомляли, що після завершення матчу з Іраком захисник синьо-жовтих Максим Таловєров прокоментував суперечливий пенальті у ворота українців.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПОНОМАРЕНКО: Ті, хто критикують Зінченка та Мудрика, не були в їхній шкурі
Футбол | 25 липня 2024, 12:12 15
ПОНОМАРЕНКО: Ті, хто критикують Зінченка та Мудрика, не були в їхній шкурі

Нападник «Динамо» висловився щодо критики суперзірок українського футболу

Зінченко зізнався, чому вирішив відкрити ресторан у Києві
Футбол | 25 липня 2024, 03:34 5
Зінченко зізнався, чому вирішив відкрити ресторан у Києві

Олександр та його дружина Влада тепер мають власний бізнес – ресторан INCH

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Все вірно, вина Ротаня. Але чому жоден так званий експерт нічого подібного не сказав про Реброва, який так само програв Євро у першому ж матчі? Про того не можна, бо він дах крутий має?
В принципі, це все, що потрібно знати про наших "футбольних експертів".
antt
Наш захисник напевно думав що через це пенальті ми навіть виграємо, не те що програємо. Бо для чого таке робити через три хвилини після голу, для якого наші можливо всі сили вибігали. Сам дивувався як так вони інтенсивно грають. От і пояснення що було далі. Тому цей реалізований  пенальті ще гірший  ніж перший гол румунів головній команді  на Євро. Там після цього можна було хоч планувати  нічию в перерві (а не допускати розгрому). Та й помітив ще перед матчем, що іракці досить рослі на відміну від наших.  Тому до рахунку 1:0 вони витратили небагато сил, який одразу на рівному місці став 1:1. ПІсля чого взагалі перехопили ініціативу.
KirTheKing
это еще хорошо что проиграли ираку, а не ирану..
SerSan
играли кстати очень неплохо,а по сравнению с первой сборной вообще хорощо,да результат отрицательный,но тут и нелепое  судейство и,невезение,возможно перегорели,не будем всех собак вешать,посмотрим вторую игру,во всяком случае надежд больше,чем на Ребров и Ко