Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 липня 2024, 00:19
5499
1

ШОВКОВСЬКИЙ – про 6:2 проти Партизана, травму Тимчика і матч у Белграді

Наставник «Динамо» оцінив розгром над «Партизаном»

| Оновлено 24 липня 2024, 00:19
5499
1
ШОВКОВСЬКИЙ – про 6:2 проти Партизана, травму Тимчика і матч у Белграді
ФК Динамо. Олександр Шовковський

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Шовковський оцінив перший матч другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25 проти «Партизана» (6:2):

– Вітаю всіх із перемогою, але відразу хочу наголосити, що завдання ще не вирішене. Є ще матч-відповідь, тож будемо продовжувати готуватися до нього в тому ж напрямку, що й до цієї гри. Будемо дивитися та розбирати перший матч, аналізувати власні помилки, без яких футболу не буває. Але найголовніше – це старання, яке було на полі, наші напрацювання, хлопці виконували установку на гру, й тепер маємо доволі непоганий результат перед матчем-відповіддю.

– Чому Олександр Тимчик не потрапив навіть до заявки на матч?

– На жаль, ще під час зборів він отримав травму й зараз відновлюється. Він із нами, тож чекаємо, коли Олександр зможе приступити до повноцінних тренувань. Поки що він працює індивідуально.

– Заміна Караваєва в перерві пов’язана з його помилкою в першому таймі, яка призвела до призначення пенальті?

– По-перше, ви ніколи не дізнаєтеся, що відбувається в нашій роздягальні. По-друге, я відчув, що треба зробити ці дві заміни.

– Сьогодні вболівальники зробили неймовірну атмосферу, президент «Динамо» сказав, що він не бачив подібного, напевно, останні чотири роки. Як відчувалася атмосфера з тренерського містка?

– Ви знаєте, я був повністю занурений у гру. Звичайно, я відчував ауру, але не міг дати собі можливості піддатися чарам та повноцінно насолодитися атмосферою. Потрібно було бути повністю сконцентрованим, відчувати хлопців, ритм команди, відчувати, де треба перебудовуватися, десь підказувати. Коли ти перебуваєш у грі, ти можеш впливати на неї, а коли відволікаєшся на якісь моменти, то й гра проходить повз тебе.

– Сьогодні була перша офіційна гра сезону, але «Динамо» видало справжню феєрію, забивши шість голів. Як би ви оцінили старт команди та загалом підготовчий етап?

– Ця гра дала нам певну інформацію. Зокрема, про що ми домовлялися перед матчем, так, загалом, і сталося. Я нічого не буду казати про ті тактичні настанови, які ми намагалися донести стосовно суперника, адже в нас попереду ще матч-відповідь, але загалом хлопці виконали все, про що ми просили. Що найбільше сподобалося, що навіть подарувавши опонентам пенальті, мої підопічні не знітилися, продовжили дотримуватися плану на гру. Як би не складався матч, ми маємо бути до фінального свистка сконцентрованими.

– Що можете сказати по другому тайму, наскільки посилили гру футболісти, які вийшли на заміну? Зокрема, той же Піхальонок забив свій дебютний гол за «Динамо»…

– Ми чудово знаємо, що у нас у середній ланці підібрані якісні виконавці. Хто з них вийде у стартовому складі, ми визначаємо, відштовхуючись від тих задач, які ставляться під конкретного суперника, від ігрових моментів, а також від того, як я відчуваю їх. А всі футболісти, які є в команді – це основний склад, у тому числі й ті футболісти, які зараз представляють «Динамо» у складі юнацької та олімпійської збірних України.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eugenii Skrypka
Единственный тренер, который умеет выражать свои мысли, а не Муму типа комон полей или ииии