Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 23 липня 2024, 11:37
2189
4

Світоліна розповіла, чому несподівано завершила співпрацю з тренером

Еліна шукає фахівця, який буде її надихати

| Оновлено 23 липня 2024, 11:37
2189
4
Світоліна розповіла, чому несподівано завершила співпрацю з тренером
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Найтитулованіша тенісистка України Еліна Світоліна розповіла, чому завершила співпрацю з нідерландським тренером Рамоном Слейтером. Також спортсменка пояснила, який тренер їй зараз потрібен.

– Чому ви вирішили перед Олімпіадою, після Вімблдону розпрощатися з вашим тренером?
– Ми дуже добре попрацювали з Рамоном, він дуже класний тренер, але інколи наступає такий момент, що буває складно. У нас зараз різні бачення. Я думаю, що ми взагалі дуже класно з ним попрацювали, він з нуля, після мого повернення, привів мене в дуже хороший стан. Зараз для мене дуже важливо знайти ту людину, яка дасть мені щось нове. В мене ще є деякі моменти, які треба відпрацювати, і завжди, коли приходить новий погляд, нові сили, це додає тобі плюсів до гри. Це було моє рішення, щоб рухатись далі. В мене є другий тренер – це Ольга Савчук, яка допомагає мені. Для мене це непросте рішення, але я дивлюсь вперед. Хочу знайти ту людину, яка буде розділяти мої погляди на майбутнє.

– Ви маєте на увазі, що шукаєте зараз людину, яка вас буде ще більше надихати? Я спершу подумав трішки про інше, про те, що ви хочете виходити більше з зони комфорту, я розумію, що це неправильне слово, але ви шукаєте людину, яка виведе вас на якісь інші кордони?
– З зони комфорту – це трохи інше, тому що з неї я і так виходжу на матчах. Я шукаю людину, яка буде мене надихати. Таке інколи буває в тенісі, тому що ти кожен день тренуєшся, кожного тижня ти граєш турніри та буває, рутина тебе трохи засмоктує. Ти не розумієш взагалі, що відбувається з тобою, який твій стан. А бувають дуже складні стани, які важко проходити з людьми, які поруч з тобою. Тому я думаю, що для мене зараз важливо сфокусуватися на своїй грі, я вже не перший рік граю. Зараз зі мною Оля, вона мені допомагає, але я шукаю іншого тренера, однак це не те, що може мене вибити із колії. Я фокусуюсь на тренуваннях, на фізичному стані, тому що були деякі проблеми зі спиною. Я рухаюсь далі, – сказала Світоліна.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KirTheKing
элементарно, ватсон. после проигрыша дефективному подавану в 1/4 на уиме, я сразу сказал что это недоработка тренерского штаба. сразу после этого урок умного тенниса в 1/2 от крейчиковой, как надо побеждать русского дурачка-недоделка. Элина прислушалась к моему совету и реализовала всем известный "you are fired!" 
Serhii P.
Нічого не зрозумів, але дуже цікаво. Як тренер її має "надихати"? 
Nick.Grabowski
Сергій Стаховський - ідеальний тренер для Світоліної. Легендарний тенісист, воїн-ветеран, чесний персонаж, благородний мотиватор.
Можна ще аристократа Сапронова в команду долучити. Він просто ходяча позитивна енергетика, генератор щирості та доброти.
Імхо, саме такі персонажі як Стаховський та Сапронов можуть вивести таку як Світоліну на новий рівень в плані щоденного натхнення та мотивації.