Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 липня 2024, 13:47
1805
7

Президент Миная: «Металіст 1925 в УПЛ? Це максимально протизаконно!»

Валерій Пересоляк оцінив ідею плей-оф за місце «Дніпра-1» в УПЛ

| Оновлено 22 липня 2024, 13:47
1805
7
Президент Миная: «Металіст 1925 в УПЛ? Це максимально протизаконно!»
Валерій Пересоляк

Президент «Миная» Валерій Пересоляк оцінив ідею плей-оф за місце «Дніпра-1» в УПЛ.

– Валерію Івановичу, як Ви ставитесь до проведення «мінітурніру» за право грати в УПЛ?

– Я взагалі спочатку не розумів, звідки взялася ідея цього турніру. По-перше, чому – «чотирьох»? Абсолютно зрозуміло, за практикою українського чемпіонату, що згідно з рейтингом 15-та команда чемпіонату мала претендувати на місце «Дніпра-1». Можна було дискутувати, щодо команд, які грали в плейоф. А от яким чином в цій історії почав фігурувати «Металіст 1925» – це велика загадка!

– Тобто, на Вашу думку, «Металіст 1925» не мав претендувати на місце в УПЛ?

– Команда посіла останнє місце. Набрала на два очки менше, ніж «Минай». В особистих зустрічах програла «Минаю». І це ми ще не згадуємо їхню «перемогу» над нами у першому колі, коли вони виграли за рахунок голу з офсайду. Тобто, якщо резюмувати, то «Минай» боровся до останнього, аби випередити конкурента і зробив це, а на це всім начхати. Де тут спортивний принцип, про який так багато говорять? Уявімо ситуацію, якби «Минай» залишився з 6-ма очками, як після першого кола і посів останнє місце. Як ви думаєте, чи розглядали б нас, як учасника «мінітурніру»? Думаю, ні… А от «Металіст 1925» чомусь розглядають.

Ще додам, що на сьогодні «Дніпра-1» немає в таблиці УПЛ і «Минай» автоматично зайняв 14 позицію, яка за регламентом минулого сезону давала право претендувати на місце в УПЛ на наступний сезон. Про це йдеться в регламенті. «Металіст 1925» піднявся на 15 сходинку. Ця позиція не дає ім права взагалі претендувати на можливість підвищення у класі в цьому сезоні. Тому «Металіст 1925» ніяким чином не може розглядатися в якості перспективного учасника УПЛ в сезоні 24/25. Тобто, це максимально протизаконно!

– Тоді Ваша версія: чому «Металіст 1925» отримав таке лобі?

– Як тільки в інфопросторі з’явилась інформація про можливе зняття «Дніпра-1», власники «Металіста 1925» одразу «включилися» та почали штовхати ідею турніру чотирьох.

– Який Ваш варіант розвитку подій?

– Нема про що говорити. Є рішення більшості клубів УПЛ. Саме клуби – це ті, завдяки кому існує Прем’єр-ліга! Хто ще має вирішувати, кого приймати до чемпіонату, а кого ні?

Раніше думкою щодо заміни «Дніпра-1» поділився Ігор Бєланов.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Korkust
А в чому проблема вийти й на полі довести хто сильніший, а не ось ці закулісні дискусії, якщо Минай звісно сильніший, але схоже, що вони просто бояться програти. Я б взагалі якщо така хрінь то взяв би й Минай з Металістом залишив в Першій лізі, а дві команди які грали плей-офф нехай вирішать хто підвищиться. Бо з огляду на те як Минай з Металістом веращать, то їх потрібно на рік залишити там куди вони вилетіли.
Игорек
Ось тепер і побачимо хто найсильніший 
FunnyCat_____
а стадион без света?
Нехай щастить
Заглянемо в Вікіпедію хто це такий:
Після понад десятка років служби на митниці при звільненні Пересоляк задекларував 13 земельних ділянок в Ужгороді та Закарпатській області загальною площею понад 10 тисяч м², два будинки, чотири квартири, а його родина за рік отримала 2,8 млн грн доходу від підприємницької діяльності[5].
Вважався «хрещеним батьком» організації потоків контрабанди на території Закарпатської області. Зокрема, за даними народного депутата Олександра Сови, Пересоляк контролював схему, за якою через пункт контролю «Чоп (Тиса)» щомісяця перевозять 4000 мікроавтобусів з контрабандою[3]. Журналіст-розслідувач Євген Плінський вважав Пересоляка «головним куратором та монополістом контрабанди на Закарпатті» та оцінював його дохід в 1,5 мільйони доларів США на місяць[5]
Xvalenok03
Раз гол из офсайда забили, то вопросов нет. Тогда действительно противозаконно.
Жаль , что никто не знает как по закону поступать.
Нехай щастить
Звичайно легше "занести" тим хто проголосував чи пообіцяти поділити очки, але тут прийдеться зіграти міні-турнір.Нє ну може і відмовитися від від участі Минай,має на це право.
serhiy
Підігрів і світло на стадіоні зробіть тоді рот відкривайте !!!