Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 липня 2024, 21:36
2080
11

Минай готовий повернутися в УПЛ. Але не хоче грати міні-турнір

Клуб хотів би повернутися до еліти без матчів з конкурентами

| Оновлено 21 липня 2024, 21:36
2080
11
Минай готовий повернутися в УПЛ. Але не хоче грати міні-турнір
ФК Минай

Клуб Першої ліги «Минай» на офіційному сайті заявив, що готовий повернутися до УПЛ та замінити «Дніпро-1», який знявся з чемпіонату, проте закарпатці дали зрозуміти, що не дуже хочуть грати міні-турнір з чотирьох команд («Минай», «Металіст 1925», «Епіцентр», «Лівий берег») за одне місце в еліті.

Остаточне рішення УАФ ухвалить 22 липня.

Заява ФК Минай (повна версія – на офіційному сайті).

19 липня відбулись Загальні збори Учасників УПЛ. Про результати голосування щодо заміни у чемпіонаті «Дніпра-1» ФК «Минай» дізнався з новин в Інтернеті. А згодом у клуб надійшов лист від УПЛ з протоколом засідання.

«Вісім з п’ятнадцяти Учасників Загальних зборів УПЛ підтримали надання права ФК «Минай» замінити СК «Дніпро-1» у Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25. П’ять Учасників УПЛ підтримали проведення міні-турніру за право участі в Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25 між командами ФК «Минай» Минай, ФК «Металіст 1925» Харків, ФК «Лівий берег» Київ та ФК «Епіцентр» Кам’янець-Подільський. Два учасники УПЛ утримались», – йдеться у листі.

Цікаво, що навіть у листі саме ФК «Минай» стоїть першим у списку. Тобто, закарпатський клуб у рейтингу ставлять першим, з урахуванням розіграшів чемпіонатів України вищої та першої ліг сезону-2023/24. Результати голосування клубів Учасників УПЛ дозволили ФК «Минай» розраховувати, що питання списку учасників Прем’єр-ліги сезону-2024/25 – закрите. Клуб спирався на аргументацію УАФ з попередньої заяви «щодо звернення УПЛ відносно ситуації з СК «Дніпро-1».

Оскільки клуби Учасники УПЛ більшістю голосів (вісім) вирішили «продовжити членство ФК «Минай» в УПЛ, в Минаї розраховували на аналогічне рішення й цього разу. Але, цього не відбулось.

19 липня о 20:48 ФК «Минай» отримав ще один лист – тепер вже від Української Асоціації футболу.

«Беручи до уваги одну з пропозицій УПЛ стосовно необхідності визначення претендента на місце Учасника УПЛ у сезонi 2024/2025 шляхом проведення міні-турніру серед ваших команд, звертаємося з проханням до кожного з клубiв пiдтвердити готовнiсть брати можливу участь у даному турнірі у випадку прийняття вiдповiдного рiшення Виконавчим комітетом УАФ, засiдання якого вiдбудеться 22 липня 2024 року о 12:00. Просимо надати вiдповiдь у строк до 22 липня 2024 року до 10:00», – йдеться у листі.

Все виглядає так, ніби рішення стосовно шляху вирішення питання 16 учасника УПЛ сезону-2024/25 вже прийняте. І клуби просто підштовхують до участі у додатковому міні-турнірі попри рішення більшості клубів Учасників УПЛ. Й невже цього разу УАФ не планує керуватись тим, що «питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до компетенцій УПЛ?».

Хоча, ми можемо й помилятись. Й УАФ все ж таки дослухається до думки клубів й «Минай» повернеться в УПЛ за результатами голосування більшості Учасників УПЛ – отже законним рішенням.

Щодо ФК «Минай», то клуб приймає рішення більшості у голосуванні клубів УПЛ щодо заміни СК «Дніпро-1» у змаганнях УПЛ сезону-2024/25 і повідомляє про готовність взяти участь у чемпіонаті української Прем’єр-ліги.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – Італія – 3:2. Вийшли до півфіналу Євро-2024! Відео голів та огляд
Футбол | 21 липня 2024, 22:59 4
Україна – Італія – 3:2. Вийшли до півфіналу Євро-2024! Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд поєдинку 3-го туру Євро-2024 U-19

Україна U-19 – Італія U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U-19
Футбол | 21 липня 2024, 20:00 9
Україна U-19 – Італія U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U-19

Турнірна доля підопічних Дмитра Михайленка перебуває в їхніх руках

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Хотят повтора шары...И чтоб освещение не ставить. И такая команда нужна в Премьер-Лиге? Серьезно?
Valentyn
А освітлення зробили? Чи знову потім умови висувати будуть де грати, хто платить за переїзд, проживання і т.д.
Мішка Тайсон
Команда вже навіть не та що була весною як УПЛ там рівень середняк першої ліги, звичайно вони не хочуть турнір, бо ніколи його не виграють, але така команда УПЛ не потрібна, клуби проголосували за минай тому що їм не потрібен конкурент яким буде металіст1925
Lesovij7
По факту лучше левый берег или металлист 1925. Они хоть имеют какой-то план развития и деньги, а минай это просто амбиции президента быть в упл и без финансирования 
Diesel
а не пішли б ви в дупу не шановний минай
Avaksi
Не хочуть боротися за УПЛ, нехай грають у першій лізі
Falko
Може, Минай і в єврокубки хоче, але не хоче грати відбір туди протягом чемпіонату? А чо? Сіли, проголосували )
Boodya
Чисто халявщики.
Їм би для початку стадіон привести в порядок, щоб в УПЛ грати, потім вже хотілки свої розповідати.
Я обома руками за міні турнір, щоб сильніший виборов собі право, а не Минай, щоб в наступному сезоні знову боровся за життя в Прем'єр лізі.
Boodya
Я впевнений, що немає вболівальників (окрім вболівальників минаю), які б хотіли бачити цей клуб в УПЛ в наступному сезоні.
Це просто знущання над спортивним принципом вже
_Quantum19_
Минай, Минай... Як щодо того, аби поборотися за можливість грати в УПЛ? Чи маєте ви що запропонувати, окрім того, щоб просто бути учасником УПЛ? Майте на увазі, що статисти тягнуть розвиток футболу донизу. Який сенс вам грати цей сезон в УПЛ, якщо існує висока імовірність того, що ви все одно за підсумками цього сезону опинитесь в Першій Лізі? Думаю, вам варто обміркувати ці питання.🤔🤔🤔🤔🇺🇦💙💛