Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1517
3

Іван ГЕЦКО: «Ребров на Євро надто довіряв лідерам української збірної»

Колишній гравець збірної України висловив свою думку стосовно виступу синьо-жовтих на Євро-2024

Іван ГЕЦКО: «Ребров на Євро надто довіряв лідерам української збірної»
Атлетик Одеса. Іван Гецко

Колишній гравець національної збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив виступ підопічних Сергія Реброва на Євро-2024 в Німеччині:

– Приховувати не буду: я сподівався, що українська збірна проб'ється, принаймні, до чвертьфіналу, а тут таке фіаско…

– Але ж чи не забагато ми очікували від української збірної нинішнього зразка, адже в її активі не було великих перемог?
– Проте в її складі було чимало виконавців, що виступають в топ-чемпіонатах континенту, треба було тільки підвести їх до вирішальних баталій в оптимальних кондиціях.

– Чому цього не сталося?
– Про це краще запитати у керманича Сергія Реброва. Складається враження, що він надто довіряв лідерам збірної, а вони з тягарем відповідальності не впоралися. Переконаний, що в першому матчі з румунами не варто було випускати Андрія Луніна, Тараса Степаненка, Олександра Зінченка, які не мали достатньої ігрової практики на клубному рівні останнім часом. Та найгірше, що коли справи пішли кепсько, виявилося, що в лавах збірної немає виконавців, які б взяли гру на себе. Зрештою, таке вже не вперше траплялося з Mиколою Mатвієнком, Mихайлом Mудриком, Артемом Довбиком, Віктором Циганковим, Георгієм Судаковим.

– Після перемоги в наступному матчі – з Словаччиною, склалося враження, що з'явилося світло в кінці тунелю.
– Із словаками українці діяли стратегічно не грамотно. Коли вдалося добитися зламу й вийти вперед, то треба було докласти максимум зусиль, аби довести справу до розгрому. Натомість чомусь почали грати на збереження переможного рахунку. Невже вірили, що в заключному турі румуни та словаки, яких влаштовувала нічия, заради української збірної гратимуть на звитягу? Наївні.

– Багато експертів твердять, що не обійшлося без переоцінки сил в українській збірній.
– Згоден. Чимало українців вважали, що на Євро в Німеччині в них відбою не буде від іменитих покупців, що багатомільйонні контракти вже нікуди не дінуться. Цього не сталося. Серед бажаних новачків опинилися гравці інших збірних, а наші знову в черзі за визнанням. Ось чому дуже важливо з цієї невдачі на Євро-2024 зробити правильні висновки. Інакше й нинішнє покоління гравців української збірної може виявитися втраченим.

Раніше ми повідомляли, що спортивний журналіст Віктор Вацко розкритикував Реброва, пояснивши, чому збірна програє.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BUCH
Я зараз мало що коментую... Але казати , що той самий Лунін мав замало практики.... Ну такий собі "експерт" , а спорт юа  - такий собі портал!!!... НУ ТО  ТАКЕ)))
В'ячеслав
Провал сборных всех уровней и возрастов говорит  сам за себя. О чем речь.Бездари играют бездари правят бал..
Saar
А кому ще довіряти!? Дублерам, типа, Луніна!???