Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 липня 2024, 07:59
789
2

Топовий британський журналіст висловився про майбутнє Саутгейта у збірній

Пірс Морган – про перспективи наставника команди Англії

| Оновлено 16 липня 2024, 07:59
789
2
Топовий британський журналіст висловився про майбутнє Саутгейта у збірній
Getty Images/Global Images Ukraine. Гарет Саутгейт

Відомий британський журналіст Пірс Морган поділився думкою про майбутнє Гарета Саутґейта на чолі збірної Англії, висловивши думку, що тренер має залишити свою посаду.

«Коли Гарета Саутгейта було призначено головним тренером збірної Англії у 2016 році, я цього не розумів. Досить сказати, що Гарет довів, що я був абсолютно не правий. Він створив холоднокровну, спокійну і зібрану команду, розвинув фантастичний командний дух і показав кращі результати на великих міжнародних турнірах, ніж будь-який тренер нашої збірної, крім переможця чемпіонату світу сера Альфа Рамсі.

Але коли вчора ввечері (йдеться про неділю 14 липня. – прим.) на берлінському олімпійському стадіоні пролунав фінальний свисток, мені здалося, що настав слушний момент, щоб попрощатися з Гаретом.

Я був там із двома моїми синами. Ми спостерігали, як Англія знову програє, цього разу Іспанії, і ніхто з нас не обурився. Ми були розчаровані, але не злилися. Чесно кажучи, попри всі наші оптимістичні пости в соціальних мережах, у глибині душі ми знали, що, ймовірно, не переможемо.

Тому що, незважаючи на всі його позитивні сторони, проблема Гарета, за іронією долі, полягає в тому, що він занадто обережний. Цій дуже талановитій збірній варто було б дати вказівку грати на цьому турнірі в набагато більш атакувальний футбол, як це зробила Іспанія. Поставте на чолі цих хлопців когось на кшталт Юргена Клоппа або Алекса Фергюсона, тренерів з любов'ю до несамовитої яскравості і бажанням розважати, і ми виграли б і цей, і минулий чемпіонат Європи.

Я думаю, Гарет знає, що для нього це кінець. Він здавався більш дратівливим і більш наполегливим щодо критики в ЗМІ, ніж я коли-небудь бачив його, і я підозрюю, що врешті-решт його стала дратувати ця робота.

За рік після його вступу на посаду ми зустрілися на вечорі вручення нагород журналу GQ, і він був дуже доброзичливим з огляду на те, наскільки грубо я до нього ставився. «Ви розумієте, – сказав я, – що, якщо не виграєте трофей, вас будуть висміювати, ображати, вважати невдахою і безцеремонно звільняти?» «Я знаю, так, Пірсе... Дякую, що нагадав мені!» – відповів він.

Ми знову зустрілися перед фіналом Євро-2020. «У вашій роботі існує тонка грань між героєм і дурнем, – зауважив я. – Ви справді вірите, що ми можемо стати чемпіонами Європи?» «Так», – відповів він рішуче.

Але, на жаль, він не виграв Євро, незважаючи на те, що дійшов до двох фіналів. Він не був ні героєм, ні дурником. Просто хороший хлопець, який дав людям команду, якою ми пишаємося як на полі, так і за його межами.

Гарету слід піти у відставку, щоб дозволити комусь іншому спробувати досягти вершини, але він має йти з високо піднятою головою і нашою щирою вдячністю», – написав Пірс Морган у своїй колонці The Sun.

Раніше Морган висміяв «Манчестер Юнайтед» за рішення щодо Еріка тен Хага.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Максим Колісник
Іспанцям програти не соромно. А от те як вони програли італійцям це взагалі було щось. Одне ясно. З таким стилем ця команда нічого не виграє
Xvalenok03
Если тренера приведшего команду к финалу евро так проклинать......?
Да не выиграл. Да проиграл.
Тогда реброва надо растрелять что-ли?
Глупость какая-то.