Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 липня 2024, 23:01
1097
2

Микола ПАВЛОВ: «Іспанці були кращими серед усіх учасників Євро-2024»

На думку відомого тренера, збірна Іспанії стала чемпіоном заслужено

| Оновлено 15 липня 2024, 23:01
1097
2
Микола ПАВЛОВ: «Іспанці були кращими серед усіх учасників Євро-2024»
ФК Ворскла. Микола Павлов

Відомий український тренер Микола Павлов уважо стежив за перебігом подій у фіналі Євро-2024. Про свої враження від матчу Іспанія – Англія, у якому перемогла перша з команд, він розповів Sport.ua.

– Всі матчі на чемпіонаті Європи збірна Іспанії проводила досить впевнено, і у всіх вона перемагала, – каже він. – Іспанці були кращими за усіх інших учасників з самого початку турніру – від першої гри з Хорватією у групі і до останньої, у фіналі. Саме їх перед початком континентальної першості я називав одним із найбільш реальних фаворитів. Футболісти іспанської збірної грали стабільно, рівно і виглядали дуже переконливо. Їхня гра була відлагодженою в усіх лініях і судячи з усього, завдяки тренерському штабу та головному тренеру у колективі була гарна атмосфера. При тому, що в національній команді були зібрані разом як іспанці, так і каталонці, вона виглядала єдиним монолітом.

– Багато кого на європейській першості вразила гра двох футболістів збірної Іспанії – Ламіна Ямала та Ніко Вільямса...
– Я не виняток. Ямал – це сто відсотків. Та й Вільямс також – як своєю зачіскою, так і грою (посміхається).

– А хіба Марк Кукурелья своєю зачіскою і грою не вразив?
– Він теж гарно зіграв. Зокрема, у фінальному матчі Кукурелья зробив передачу, після якої було забито чемпіонський м’яч.

– Цікаво, а чи був хтось у складі Іспанії у вчорашньому матчі, хто зіграв погано?
– Ні про кого не можу так сказати. Всі іспанці гарно грали. І Родрі, і Дані Ольмо, і Дані Карвахаль. Останній – справжній лідер, він завжди є відповідальним на полі. Дуже продуктивно зіграв.

– Що скажете про збірну Англії? Багато фахівців вважають, що ця збірна не прорвалась чи увійшла, а вповзла у фінал Євро-2024…
– Казати можна різне. Та все ж у складі Англії кваліфіковані гравці, досвідчений тренер. Гарет Саутгейт вже стільки років працює із цією збірною, причому два останніх роки його команда потрапляє у фінал. І якщо хтось говорить про «вповзання», то помиляється. Адже два рази поспіль у фінал на таких футбольних форумах просто так не входять. Це не про клас англійців. У них мабуть є якась своя лінія, яку вони гнуть. І догнули. А фінал – це така вирішальна стадія, що все могло б статися.

– Погодитесь з тим, що збірна Англії подолала шлях до фіналу не без долі везіння? Взяти хоча б матч стадії 1/8 із Словаччиною...
– Назвіть мені хоча б одного тренера, який скаже, що він може чогось досягти без везіння. Такого не буває. Кажуть, що щастить щасливим, але трапляється, що й ні. Якщо ти не маєш необхідних задатків, то ніякий фарт тобі не допоможе. Як би не було, а він все одно допомагає сильнішим.

– Які у вас загалом враження від щойно завершеного чемпіонату Європи у Німеччині?
– Я із задоволенням дивився усі матчі. Було чимало приємних вражень – як від гри тієї чи іншої команди, так і від забитих вщерть трибун німецьких стадіонів.

Раніше ми повідомляли, що гравець збірної Англії відзначився дивною статистикою на Євро-2024.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
А якщо б англієць дав пенальті на патлатому?
Віталій Ткачук
Дід зовсім здурів. Іспанці мали вилітати ще від німців.