Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 14 липня 2024, 15:29
2924
0

Крейчикова прокоментувала перемогу на Вімблдоні

Барбора не зовсім зрозуміла, як це сталося

| Оновлено 14 липня 2024, 15:29
2924
0
Крейчикова прокоментувала перемогу на Вімблдоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Барбора Крейчикова

Чеська тенісистка Барбора Крейчикова прокоментувала завоювання титулу в одиночному розряді не Вімблдоні. У фіналі чешка обіграла представницю Італії Жасмін Паоліні – 6:2, 2:6, 6:4.

– Чемпіонка Вімблдону – це звучить шалено, але я дуже щаслива. Щаслива, що виграла сьогодні, що змогла здобути цей трофей. Це чудове відчуття.

– За всі ті 13 турнірів Grand Slam з моменту перемоги на Ролан Гаррос, чи відчували ви щось інше на цьому турнірі? Чому саме зараз?
– Я не знаю, чому саме цей турнір. У мене була дуже складна сітка з самого першого матчу. Я просто йшла далі матч за матчем. Я почувалася краще і ставала кращою. І ось я тут. Я не знаю, як це сталося.

– Коли Вімблдон став вашою мрією? Наскільки реальність збігається з мрією?
– Важко сказати. Перемога на будь-якому турнірі – це чудово. Перемога тут, на Вімблдоні, має для мене величезне значення. Але я б не сказала, що це було чимось на зразок моєї мрії, коли я була дуже маленькою. У мене є маленький блокнот, у якому я писала, коли мені було десь 12 років. Не знаю, може, три-чотири місяці тому я перечитувала його. У мене там було написано, що в майбутньому я хотіла б виграти Відкритий чемпіонат Франції. Тож це була досить велика мрія для мене – виграти Ролан Гаррос.

Чесно кажучи, можливо, все трохи змінилося, коли я познайомилася з Яною [Новотною], і коли вона розповідала мені всі історії про Вімблдон, про траву, про те, як важко їй було виграти титул, і скільки емоцій вона пережила, коли вона це зробила. Думаю, відтоді я почала сприймати Вімблдон, як найбільший турнір у світі.

– Наскільки реальність збігається з тим, що ви собі уявляли?
– Це чудово. Це так приємно (піднімає руки і посміхається).

– На корті ви сказали, що це найкращий день у вашому житті. Як ви вважаєте, зараз ви показуєте найкращий теніс у кар'єрі?
– Думаю, так. Тому що сьогодні було дуже складно, і довелося викластися і по грі, і психологічно. І я дуже пишаюся, що в мене вийшло зробити все, що було потрібно, і виграти фінал.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.