Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 14 липня 2024, 12:22
2250
21

Спортлікар розповів, як Джоковичу вдалося так швидко відновитися

Ключовим у цій історії є метод операції на коліні

| Оновлено 14 липня 2024, 12:22
2250
21
Спортлікар розповів, як Джоковичу вдалося так швидко відновитися
Getty Images/Global Images Ukraine. Новак Джокович

14 липня 24-разовий чемпіон турнірів Grand Slam Новак Джокович зіграє у фіналі Вімблдонського турніру проти іспанця Карлоса Алькараса.

Участь серба в трав'яному мейджорі була під питанням, адже після матчу 1/8 фіналу на Ролан Гаррос Джоковичу зробили операцію на коліні (5 червня).

Колишній працівник медичного відділу ФК «Рух» Дмитро Бабелюк розповів, як сербському тенісисту вдалося так швидко відновитися після оперативного втручання.

«Новак зазнав розриву медіального меніску на Ролан Гаррос, а вже через декілька днів було ухвалене рішення про операцію. Вімблдон мав стартувати через 25 днів.

Отже, ключовим в цій історії є метод операції.

Розірваний меніск можна оперувати двома способами: видаляти розірвану частинку або зшивати розрив нитками.

Різниця полягає в тому, що в разі зшивання меніску ногу заборонено згинати близько місяця, фіксуючи її у брейсі. Натомість, у випадку видалення частини меніска, відновлення складає від 3 до 6 тижнів.

Отже, єдиним сценарієм, за якого Новак міг встигнути до Вімблдону, було видалення частини меніска.

Антоана Жеромет, французька хірургиня, підтвердила, що проводила сербу саме часткову меніскектомію, що дозволило йому вчасно відновитися», – написав Бабелюк.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ptolemeus
Не обіцяв написати, але напишу. Вибачте, пані і панове, але нас з вами мають за ***отів. До нас просто-напросто ставляться як до бовдурів у рожевих окулярах. Мені як широко-диванному експерту не тільки з тенісу, а й хірургії і сучасних методик відновлення, зрозуміло що нас розводять. Ну не можна зробити якусь там меніскексотомію і грати в теніс і сідати на такі шпагати. Це я вам кажу як експерт зі шпагатів, а в них я знаю толк, повірте.
Висновки робіть самі. А чого це самі? Ні, я сам за вас їх зроблю - нам брешуть, нас розводять. Всьо.Тут все настільки прозоро і очевидно.
introvert
Із двогодинним запізненням - але цей рядок єдине виправлення у моєму дописі:
Браво! Геніальний сарказм, нищівне цитування, я зараз від сорому сховаюся в нірку і, рятуючи залишки власної гідності, більше ніколи не з`явлюся на люди...
Насправді ні, вибачте))) Ця спроба попіаритися за чужий рахунок абсолютно жалюгідна. Коли в голові немає власних думок (відсутність аргументів під моїм попереднім, тут процитовано-перекрученим, дописом - беззаперечний доказ), для їз заміщення годиться будь-яка думка з інтернету. Навіть від буцімто спортивного лікаря, який вже неодноразово на цьому самому сайті зі своїми висновками публічно пошивався в дурні. Гаразд, давайте на пальцях. Ви можете вірити в магічні три тижня відновлення після меніскектомії (саме меніскектомії, наголошую, кекси це зовсім з іншої опери), строки, нехай і впритул, збігаються. Але ви уявляєте хоча би приблизно, що воно таке - процес відновлення після операції? І, що більш важливо, як цей процес корелюється зі звичними тренуваннями, навантаженнями і, як наслідок, фізичною формою спортсмена? Якщо уявляєте, поясніть мені, будь ласка, як спортсмен, який ще фактично залишається в цьому процесі, примудряється виглядати на змаганнях найвищої катеегорії так як Новак? Цікаво буде послухати неширокодиванного неексперта в процесі народження власних думок
Зі свого боку можу лише порадити змінити нікнейм і не ганьбити більше ім`я геніально елліна.
Muskrat2
Медицина вийшла на космічний рівень, ногу заміняють і відновлюються за один день.
introvert
На жаль, прочитав усе це, в тому числі "дотепний" комент нижче, лише двадцять хвилин тому. Поки писав відповідь з ноутбука, відключили світло. Повторно набивати довгий текст з телефону мені лінь, тож дочекайтеся шостої години. А до тих пір дехто може насолоджуватися тенісом сербського "велетня духу" вперемішку з власним "геніальним сарказмом"))
Я дивитися не зможу, принаймні поки що, але з врахуванням моєї думки про половину учасників не дуже й шкода. Набагато гірше, що згідно опублікованого графіку не зможу подивитися фінал Євро(((