Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Уимблдон
| Обновлено 14 июля 2024, 12:22
2251
21

Спортврач рассказал, как Джоковичу удалось так быстро восстановиться

Ключевым в этой истории является метод операции на колене

| Обновлено 14 июля 2024, 12:22
2251
21
Спортврач рассказал, как Джоковичу удалось так быстро восстановиться
Getty Images/Global Images Ukraine. Новак Джокович

14 июля 24-кратный чемпион турниров Grand Slam Новак Джокович сыграет в финале Уимблдонского турнира против испанца Карлоса Алькараса.

Участие серба в травяном мэйджоре было под вопросом, ведь после матча 1/8 финала на Ролан Гаррос Джоковичу сделали операцию на колене (5 июня).

Бывший работник медицинского отдела ФК «Рух» Дмитрий Бабелюк рассказал, как сербскому теннисисту удалось так быстро восстановиться после оперативного вмешательства.

«Новак получил разрыв медиального мениска на Ролан Гаррос, а уже через несколько дней было принято решение об операции. Уимблдон должен был стартовать через 25 дней.

Итак, ключевым в этой истории является метод операции.

Разорванный мениск можно оперировать двумя способами: удалять разорванную частицу или сшивать разрыв нитками.

Разница заключается в том, что в случае сшивания мениска ногу запрещено сгибать около месяца, фиксируя ее в брейсе. Зато, в случае удаления части мениска, восстановление составляет от 3 до 6 недель.

Итак, единственным сценарием, при котором Новак мог успеть к Уимблдону,было удаление части мениска.

Антоана Жеромет, французский хирург, подтвердила, что проводила сербу именно частичную менискэктомию, что позволило ему вовремя восстановиться», – написал Бабелюк.

Оцените материал
(9)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рейтинг ATP. Синнер сохранил первую строчку
Теннис | 15 июля 2024, 11:10 2
Рейтинг ATP. Синнер сохранил первую строчку

Алекс де Минаур дебютировал в статусе шестой ракетки мира

У Лунина есть официальное предложение от топ-клуба. Какое примет решение?
Футбол | 15 июля 2024, 14:05 9
У Лунина есть официальное предложение от топ-клуба. Какое примет решение?

«Арсенал» сделал украинцу предложение по трансферу

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ptolemeus
Не обіцяв написати, але напишу. Вибачте, пані і панове, але нас з вами мають за ***отів. До нас просто-напросто ставляться як до бовдурів у рожевих окулярах. Мені як широко-диванному експерту не тільки з тенісу, а й хірургії і сучасних методик відновлення, зрозуміло що нас розводять. Ну не можна зробити якусь там меніскексотомію і грати в теніс і сідати на такі шпагати. Це я вам кажу як експерт зі шпагатів, а в них я знаю толк, повірте.
Висновки робіть самі. А чого це самі? Ні, я сам за вас їх зроблю - нам брешуть, нас розводять. Всьо.Тут все настільки прозоро і очевидно.
introvert
Із двогодинним запізненням - але цей рядок єдине виправлення у моєму дописі:
Браво! Геніальний сарказм, нищівне цитування, я зараз від сорому сховаюся в нірку і, рятуючи залишки власної гідності, більше ніколи не з`явлюся на люди...
Насправді ні, вибачте))) Ця спроба попіаритися за чужий рахунок абсолютно жалюгідна. Коли в голові немає власних думок (відсутність аргументів під моїм попереднім, тут процитовано-перекрученим, дописом - беззаперечний доказ), для їз заміщення годиться будь-яка думка з інтернету. Навіть від буцімто спортивного лікаря, який вже неодноразово на цьому самому сайті зі своїми висновками публічно пошивався в дурні. Гаразд, давайте на пальцях. Ви можете вірити в магічні три тижня відновлення після меніскектомії (саме меніскектомії, наголошую, кекси це зовсім з іншої опери), строки, нехай і впритул, збігаються. Але ви уявляєте хоча би приблизно, що воно таке - процес відновлення після операції? І, що більш важливо, як цей процес корелюється зі звичними тренуваннями, навантаженнями і, як наслідок, фізичною формою спортсмена? Якщо уявляєте, поясніть мені, будь ласка, як спортсмен, який ще фактично залишається в цьому процесі, примудряється виглядати на змаганнях найвищої катеегорії так як Новак? Цікаво буде послухати неширокодиванного неексперта в процесі народження власних думок
Зі свого боку можу лише порадити змінити нікнейм і не ганьбити більше ім`я геніально елліна.
Muskrat2
Медицина вийшла на космічний рівень, ногу заміняють і відновлюються за один день.
introvert
На жаль, прочитав усе це, в тому числі "дотепний" комент нижче, лише двадцять хвилин тому. Поки писав відповідь з ноутбука, відключили світло. Повторно набивати довгий текст з телефону мені лінь, тож дочекайтеся шостої години. А до тих пір дехто може насолоджуватися тенісом сербського "велетня духу" вперемішку з власним "геніальним сарказмом"))
Я дивитися не зможу, принаймні поки що, але з врахуванням моєї думки про половину учасників не дуже й шкода. Набагато гірше, що згідно опублікованого графіку не зможу подивитися фінал Євро(((