Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4339
0

Новачок Шахтаря: «В Україні трагічна ситуація. Моя сім'я стурбована»

Алаа Грам оцінив перехід у нову команду

Новачок Шахтаря: «В Україні трагічна ситуація. Моя сім'я стурбована»
ФК Шахтар. Алаа Грам

Одним з літніх новачків «Шахтаря» став захисник Алаа Грам. Туніський гравець розповів про перехід у нову команду, свою кар'єру та ситуацію з війною в Україні.

– Алаа, ласкаво просимо до «Шахтаря»! Ти вже провів перше тренування з «гірниками», тож поділися враженнями від знайомства з партнерами й тренерським штабом.
– Я надзвичайно щасливий опинитися тут і підписати контракт з таким клубом, як «Шахтар». Це дійсно великий клуб, переконаний, що зможемо здобути багато перемог на футбольному полі. Тренування в «Шахтарі» – це чудовий досвід, ритм тренувань вражає. Відчуваю, що необхідно бути постійно сконцентрованим, та це добре огляду на особистий та професійний розвиток. Докладатиму зусиль, щоб допомогти команді перемагати як у чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів.

– З ким радився перед тим, як прийняти рішення приєднатися до «Шахтаря», і що взагалі знав про клуб?
– Це було справді складне рішення, і загалом усі важливі рішення є непростими. Звичайно, я чув про «Шахтар» раніше і розумію, чому це великий клуб. Перш за все, я спілкувався з родиною, яка допомогла мені ухвалити це рішення. Я впевнений, що це той вибір, якому завжди буду радий.

– Якщо аналізувати виступи «Сфаксьєна», то помітно, що ви дуже мало пропускали в чемпіонаті Тунісу. У чому секрет такого результату, якщо зосередити увагу саме на твоєму внеску в гру команди?
– «Сфаксьєн» є однією з найсильніших команд туніського чемпіонату, ми мали дуже надійну лінію захисту. Важливо також те, що в колективі була дружня атмосфера, завдяки якій ми могли досягати гарних результатів разом. Зі свого боку я докладав максимум зусиль у виконанні захисних обов’язків і робитиму все можливе, щоб продовжити цю тенденцію в «Шахтарі».

– У «Сфаксьєні» ви грали за схемою з трьома центральними захисниками, а «Шахтар» зазвичай використовує двох центральних захисників. На твій погляд, як перехід на іншу модель гри може вплинути на тебе?
– Так, я знаю про це та перед переходом вивчав модель гри «Шахтаря». Гадаю, може бути незвично, але це не стане проблемою, якщо зберігати концентрацію, бути відданим справі й працювати. Переконаний, що зможу інтегруватися в ігрову схему «Шахтаря» і це не буде складно за умови наполегливої праці.

– Розкажи про свої найсильніші сторони як захисника.
– Упевнений, що для клубу такого рівня, як «Шахтар», можу запропонувати свою концентрацію та відданість. «Шахтар» постійно грає в Лізі чемпіонів, і це вимагає регулярної праці та цілковитої відданості. Лише за таких умов можна бути частиною цього клубу. Обіцяю зробити все можливе і неможливе, щоб бути корисним «Шахтарю».

– Ти перший тунісець в історії «Шахтаря». Відчуваєш відповідальність за свій народ, який прославлятимеш у клубі, та які в тебе плани і завдання в «Шахтарі»?
– Велика честь бути першим тунісцем в історії «Шахтаря». Я дійсно радий представляти «Шахтар» і свою країну. Також націлюватимуся на гідні виступи в збірній Тунісу й продовжуватиму покращувати власний рівень гри.

– У «Шахтарі» чимало легіонерів, попри те що клуб знаходиться в країні, де триває повномасштабна війна. Що знаєш про це та чи не було страху приєднуватися до клубу?
– Звісно, ситуація мені відома, і вважаю, що це ще більше підтверджує, що «Шахтар» – великий клуб, адже, попри всі проблеми, він продовжує грати й демонструвати відмінні результати. Я був дуже радий, що «Шахтар» зацікавився мною. Ситуація в Україні є жахливою і страшною трагедією. Моя родина дещо стурбована, але я впевнений, що все буде добре і в «Шахтарі» зможу знайти багато друзів.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона близька до трансферу ще одного українця. Угоду скоро буде закрито
Футбол | 16 липня 2024, 11:53 8
Жирона близька до трансферу ще одного українця. Угоду скоро буде закрито

Каталонців зацікавив Олександр Петрусенко

ХАЦКЕВИЧ: «Найсильніша збірна України в історії? Що ця команда виграла?»
Футбол | 16 липня 2024, 10:42 13
ХАЦКЕВИЧ: «Найсильніша збірна України в історії? Що ця команда виграла?»

Колишній головний тренер «Динамо» поділився думкою щодо суперечливої тези

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.