Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 10 липня 2024, 23:30
3341
5

Еліна СВІТОЛІНА: «Нога боліла трохи більше, ніж останніми днями»

Українська тенісистка прокоментувала поразку від Єлени Рибакіної на Вімблдоні

| Оновлено 10 липня 2024, 23:30
3341
5
Еліна СВІТОЛІНА: «Нога боліла трохи більше, ніж останніми днями»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала поразку від Єлени Рибакіної у 1/4 фіналу Вімблдона-2024:

– Еліно, важкий день сьогодні. Поділіться своїми думками про цей матч

– Так, сьогодні було надзвичайно складно. Я спробувала все, що було в моїх силах. Нічого особливо не спрацювало. Моя суперниця добре била по м'ячу. Думаю, що це також не дало мені можливості поборотися за цей матч.

– Здавалося, що до рахунку 4-3 на вашій подачі була рівна боротьба. Як ви відчуваєте, що тоді змінилося в матчі?

– Так, звісно, перші сім геймів були досить важкими. У мене було небагато шансів то тут, то там, щоб зачепитися за цей матч. Звичайно, я зробила брейк у першому геймі, але потім я не дуже добре подавала. А Єлена вміє потужно пробивати. Тож вона не дає вам нав'язати боротьбу. І трохи я сама втратила шанси на початку першого сету. Потім вона почала подавати набагато краще, почала дуже добре бити по м'ячу. У тому геймі, коли вона зробила брейк у першому сеті, вона чотири рази чудово зіграла на прийомі, навіть незважаючи на те, що я подавала першим м'ячем. Так, мені було важко щось зробити з тими м'ячами. Вона просто дуже добре грала в тому геймі. І далі вона використовувала свою сильну подачу. Тому іноді все складається саме так, особливо на траві.

– Сьогодні було відчуття, що вас трохи турбувала нога, що ви її намагалися поберегти. Чи так це насправді?

– Так, сьогодні нога боліла трохи більше, ніж останніми днями, але чесно кажучи, коли суперниця грає так гостро, то дуже складно реагувати. Ми перебуваємо на такій стадії турніру, що вже у всіх є невеликі проблеми, свої травми, всі щось переживають, тож тут немає нічого такого.

– Ви грали з багатьма тенісистками з чудовою подачею, такими як Серена Вільямс та іншими. З точки зору подачі, яке місце в цьому списку займає Рибакіна?

– У Серени була неймовірна подача... Рибакіна, однозначно, у п'ятірці найкращих. У неї чудова подача. Я думаю, що Єлена також досить добре грає на прийомі, особливо на траві. Трава – це вже і так складне покриття для гри на прийомі. Тому коли ваша суперниця добре пробиває по точках, вам стає надзвичайно складно.

– Наскільки це деморалізує, намагатися залишатися позитивною, коли вона так ефективно грає, дуже гарно подає і так гарно приймає?

– Так, це дуже, дуже важко, тому що я відчуваю, що перебуваю в хорошій формі. Я відчуваю, що граю в дуже хороший теніс. Звісно, коли суперниця б'є по м'ячу так сильно, все влучає в корт, багато ейсів, гейми на подачі тікають дуже швидко... Важко щось зробити. Я намагалася чіплятися, боротися, повернути свої шанси, але вона мені не дозволяла цього. Тож я думаю, що це був дійсно чисто зіграний матч з її боку.

– У Римі ви говорили про те, наскільки складним був сезон фізично. Після хороших результатів на Ролан Гаррос і тут, як ви себе почуваєте, як це вплинуло на фізичну форму?

– Після Ролан Гаррос я робила деякі процедури для спини. Зараз усе набагато краще. Фізично я можу витримати кілька матчів поспіль. Навіть тут через дощ у мене було кілька днів, коли мені довелося грати один поєдинок за іншим. Я була дуже задоволена тим, як моє тіло відреагувало. З нетерпінням чекаю на другу частину сезону. Тепер, коли я почуваюся здоровою, я можу тренуватися довше, ніж одну годину на день. Я відчуваю, що добре рухаюся і моя подача значно покращилася.

Зараз я просто намагаюся виконувати всю рутинну роботу для спини. І для щиколотки також. Далі мені треба спробувати відпочити кілька днів після гарного виступу тут, перезавантажитися і продовжити йти далі. Олімпіада на ґрунті, потім Торонто на харді, потім ще довгий сезон попереду. Я маю дбати про своє тіло, просто намагатися використовувати кожну мить, щоб знову перезавантажитися і рухатися вперед.

– Цікаво, які це були емоції, що королева Камілла дивилася цей матч у королівському боксі, з огляду на те, що наша королівська сім'я так підтримує президента вашої країни Володимира Зеленського?

– Чесно кажучи, я не знала про це. Тоді мені дуже сумно, що я не змогла сьогодні виграти перед нею. Але, звісно, це такий великий привілей - грати на Вімблдоні перед королевою, навіть попри те, що я не знала. Так, підтримка, яку Україна отримує від Сполученого Королівства, просто приголомшлива. Не вистачить нашої подяки всім тим британцям, які дозволили багатьом українцям жити в їхніх будинках, які поділилися своїми будинками з українцями. Звичайно, це щось більше, ніж спорт. Так, це неймовірна підтримка, яку всі українці отримали від Великої Британії.

– Очевидно, що ви грали на дуже високому рівні протягом останніх двох тижнів. Понеділок був дуже емоційним днем. Як вам було готуватися до цього матчу з огляду на те, що сталося в Україні в понеділок?

– Для мене, звичайно, понеділок був важким днем, але вчора в мене був вихідний. У мене було гарне тренування. Я намагалася підготуватися якомога краще. Насправді почувалася не дуже погано. Фізично теж встигла відновитися. Так, як я вже сказала, сьогоднішній матч пройшов дуже, дуже швидко. Іноді бувають такі дні, коли ти граєш не найкращим чином, а твоя суперниця грає чудово, і в тебе не так багато шансів. У мене був, можливо, один або два шанси повернутися в гру, але їх було дуже мало, і я ними не скористалася. Так що, так, сьогодні для мене був важкий день на корті.

– Цього тижня ви були прекрасним представником інтересів України. Зараз у Великій Британії новий уряд, новий прем'єр-міністр. Чи є щось, що Ви хотіли б сказати йому про підтримку України та її сил оборони з боку Великої Британії?

– Я сподіваюся, що він знає про ту допомогу, яку ми отримували раніше, від попереднього уряду. Я сподіваюся, що це буде продовжуватися, тому що це дуже, дуже важливо для нас. Кожен день не стає легшим. Він не стає легшим, він стає все важчим і важчим для нас. Сподіваюся, що підтримка буде продовжуватися. Я відчуваю, що раніше ми отримували надзвичайну підтримку, і я сподіваюся, що вона продовжиться, тому що це дуже важливо для нас.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Ямал і Родрі. Анчелотті назвав найкращого гравця Євро-2024
Футбол | 15 липня 2024, 15:25 3
Не Ямал і Родрі. Анчелотті назвав найкращого гравця Євро-2024

Іменитий наставник вважає, що Дані Карвахаль провів видатний турнір

ФОТО. Як виглядає нога Мессі, яку він травмував і не дограв фінал Копи-2024
Футбол | 15 липня 2024, 11:32 5
ФОТО. Як виглядає нога Мессі, яку він травмував і не дограв фінал Копи-2024

Аргентинець через травму був замінений на 66-й хвилині

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kubok-69
Думаю, що тільки українські спортивні журналісти називають рибакіну "ЄлЕною". Це якою мовою? Хіба не буде правильно називати росіянку російським іменем "ЄлЄна"?
Амир Айсин
Элина объективная. И это ее красит. Ну вообще красотка. И ей честно говоря плевать на вашу политику. Ваш язык и ваших мужиков арийцев)))
Дед Миха
Создалось впечатление, политическая сторона поединка, преобладала над спортивной.