Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 липня 2024, 23:42
7461
4

31-річний екс-бек Шахтаря та Чорноморця Давид Хочолава завершив кар'єру

Серйозні проблеми зі здоров'ям змусили грузинського захисника вдатися до такого кроку

| Оновлено 07 липня 2024, 23:42
7461
4
31-річний екс-бек Шахтаря та Чорноморця Давид Хочолава завершив кар'єру
fck.dk. Давид Хочолава

Колишній центрбек «Чорноморця» та «Шахтаря» Давид Хочолава вирішив завершити кар'єру гравця у 31 рік.

З літа 2021 року Хочолава виступав у Данії за «Копенгаген», проте за останні півтора роки переніс одразу кілька тяжких травм та операцій, які зрештою так і не дозволили йому повернутися у професійний футбол.

«Це важке, але неминуче рішення. Я справді намагався і провів безліч годин, бажаючи повернутися, але мені довелося визнати той факт, що шляху назад немає. Це важко, але я це розумію, і здоров'я має бути на першому місці».

«Я провів фантастичний час у Копенгагені та «Копенгагені». Я знайшов тут друзів на все життя, отримав відмінний досвід на полі та сформував міцний зв'язок із клубом, містом та вболівальниками. Мені цього страшенно не вистачатиме, але я ніколи не забуду ту підтримку, яку ми із родиною отримали тут – не в останню чергу в найважчі часи після нападу на Україну, де ми відчували величезну любов та підтримку. Я завжди буду за це вдячний».

«Тепер я маю разом зі своєю родиною з'ясувати, що принесе мені майбутнє. Я сумуватиму за футболом і життям, яке його оточує, але він також відчиняє двері для вивчення інших сторін життя разом із моєю родиною та друзями», – заявив Хочолава.

Нагадаємо, в Україну Хочолава перебрався влітку 2015 року, коли на правах вільного агента підписав контракт із «Чорноморцем». Через два сезони грузинський центрбек також вільним агентом перейшов до «Шахтаря», а через чотири роки був проданий у «Копенгаген» за 2,5 мільйони євро.

У листопаді минулого року повідомлялося, що в Хочолави виникли проблеми із поверненням на поле після серії тяжких ушкоджень.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Play Games
памятаю мірча в л.ч. Вимушено випускав його. Він сильно мандражував і хвилювався. Завжди був запасний в шахтарі
Андрій Шевченко
Лайно, а не футболіст