Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
32244
28

В УЄФА пояснили, чому суддя не призначив пенальті за гру рукою Кукурельї

Ще до початку турніру суддівський комітет розбирав подібні моменти

В УЄФА пояснили, чому суддя не призначив пенальті за гру рукою Кукурельї
Getty Images/Global Images Ukraine

Перед початком Євро-2024 голова суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті демонстрував відео, на прикладі яких пояснював, у яких епізодах не призначатимуть пенальті.

Серед демонстрованих прикладів був епізод, схожий на ситуацію в матчі 1/4 фіналу між збірними Іспанії та Німеччини (2:1). На 106-й хвилині після удару Джамала Мусіали м'яч влучив у руку іспанця Марка Кукурельї у штрафному майданчику, але суддя Ентоні Тейлор і його команда вирішили не призначати пенальті.

Розетті зазначив, що в подібних епізодах судді не призначатимуть пенальті. Як приклад він навів ситуацію з матчу Ліги чемпіонів між «Манчестер Сіті» і «РБ Лейпциг», коли м'яч влучив у руку захиснику німецького клубу Кастелло Люкеба.

«Це не є 11-метровим. Рука знаходиться близько до тіла в природному положенні. Гравець намагається уникнути контакту з м'ячем», – сказав Розетті.

Оцініть матеріал
(196)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ruslan5050
Непритиснута рука зупиняє політ м'яча...Це не пенальті?😳
Vitason
Якби арбітри накінець вирішили,якщо рука не прижата до корпусу і заважає руху м'ча ,який летить по воротах - це пенальті! Футболісти прижимайте руки і все , скільки можна вести ці дискусії?!!Рука прижата до корпусу - це корпус,а рука яка не прижата до корпусу - це рука!!! Все дуже просто!!
Boodya
Якщо таке не ставити, то потрібно перекроювати всі правила і поняття "рука в штрафній" бо це прецедент, який може за собою потягнути наслідки.
А УЄФА вирішило зам'яти, керуючись якоюсь маячнею, видно ж, що вони викручуються
didora
Що цей Розетті меле, що аналогічний епізод??? Зовсім не такий епізод. Тут гравець відвертається і м'яч попадає в руку бо близько були одне до одного два гравці. Захисник просто фізично не вспів прийняти руку. Ох долбєнь цей Розєтка!!!
zzg77
Пустили козла в огород, а коррумпированных итальяшек в судейство!!!
Vitason
Там рука була,щоб її не було потрібно прижимати руки до корпусу,а якщо вони не були прижаті,значить це рука!! Вони були розкинуті у нього вздовж тіла,тим більше м'яч летів у ворота!!
pol-55
На 33хв. матчу Англія -Швейцарія,швейцарський гравець,розмахував руками як *лопасті гелікоптера*також була рука і 0 реакції,такі дурні вказівки арбітрам від УЕФА лишають останніх приймати самостійні рішення. 
Иван Иванов
полная чушь
Danfish71
Если бы, судья назначил пенальти, то обосновать такое решение было бы гораздо проще. Удар в створ, рука не прижата к телу.
232121
УЄФА і всі ці суки продажні, які на них працють _це банда, яка рано чи пізно знищить такий вид спорту, як футбол.... А  в принципі, що я пишу??? Футбол вже давно не футбол, це просто грязний бізнес... ⚽⚽⚽
Anatoliy65
Ну тут трактування таке--рука була в природньому положенні, гравець уникав контакту м'яча з рукою але м'яч знайшов руку, пенальті немає, все тема закрита. Пенальті в ворота Данії коли м'яч тільки чиркнув по кінчику пальця датчанина і що, німці одержали своє, забивайте з гри як іспанці, а так до побачення.
umnuy2
а пенальти на мудрике с италией он разбирал
Sashko57
А Розетці всеодно. хто більше дав. той рукою не грав. Гнати в шию з футболу. 
Forcer Petya
Клоун 🤡
Олександр
Як и попали в руку німцю пенальті 100 відсотків
Иван Иванов
твари
AndiM
Це випадково не той пдар лугандонсько-італійський, який роками в козлостані працював?
Ти бл іпучий  "ікс валянок03" всіх кацапів і сєперів знаєш, а ну бл швидко відповів.
Обсервер Влад
Яка взагалі різниця, пенальті це чи ні? У попередній фазі атаки у німців був офсайд. Хватить нити!