Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 липня 2024, 15:16
4127
28

Микола ТОМЕНКО: «Невже гонитва за грошима важливіша за Олімпіаду?»

Колишній віцепрезидент НОК розкритикував українських футбольних діячів

| Оновлено 04 липня 2024, 15:16
4127
28
Микола ТОМЕНКО: «Невже гонитва за грошима важливіша за Олімпіаду?»
Микола Томенко

Колишній віцепрезидент Національного олімпійського комітету Микола Томенко розкритикував українських футбольних діячів за відмову відпускати гравців на Олімпіаду в Парижі:

«Олімпійська футбольна збірна, яка не потрібна Україні, або як гонитва за грошима перемогла національну честь і гідність.

Вперше в історії України наша футбольна збірна виборола право грати на Олімпійських іграх в Парижі. Після цього успіху вся країна щонайменше тиждень обговорювала історичність цієї перемоги та високі шанси на гідний виступ нашої команди в Парижі.

Однак перший тривожний дзвіночок пролунав напередодні міжнародного турніру в Марселі, коли Руслан Ротань лише в останню хвилину зміг зібрати повний склад команди. На турнірі Моріса Ревелло Україна здобула перемогу. Далі гірше.

Після невдалого виступу на Євро-2024 спочатку наші легіонери, а потім і збірники з українських клубів заявили, що власники або тренери команд категорично проти їхньої участі в Олімпіаді. І ось за 20 днів до першої гри України з Іраком штаб Руслана Ротаня інформує не лише про відмову бізнесменів від футболу дозволити футболістам, які вперше вибороли право представляти Україну на Олімпіаді, грати за нашу команду, а й тим, кого з барського плеча відпустили – не дозволяють вчасно приїхати для тренувань.

І у мене просте запитання до керівників нашої Української асоціації футболу, до президента УАФ, радника Зеленського Андрія Шевченка і віцепрезидента УАФ, друга Єрмака Сергія Реброва: «А що ви зробили, щоб олімпійська збірна України почала вчасно підготовку у своєму найкращому складі?».

У мене також запитання до тренера «Динамо» і депутата Київради від патріотичної партії «УДАР» Олександра Шовковського (до власників клубу у мене запитань немає): «Невже гонитва за грошима Ліги чемпіонів і гра з сербським «Партизаном» важливіша за гідну презентацію футбольної і водночас воюючої України перед мільярдами глядачів Олімпіади в Парижі?».

Тренер «Шахтаря» боснієць Марино Пушич виявився свідомішим і патріотичнішим за українських тренерів і відпустив 5 гравців до олімпійської збірної. Хоча щонайменше Артем Бондаренко і Георгій Судаков, які були одними з лідерів нашої молодіжної команди, мусили б бути разом зі своїми одноклубниками Сіканом, Очеретьком, Криськівим, Сігєєвим та Фесюном.

«Динамо» ж не дозволило Волошину, Нещерету, Вівчаренку і Бражку, які прагнули захищати спортивну честь України, їхати на Олімпіаду. Натомість відпустили аж двох гравців: Брагару і Михайленка.

Я вже мовчу про власника «Полісся», що позиціонує себе головним представником влади на Житомирщині та який відмовився відпустити Олександра Назаренка до олімпійської збірної, бо без нього клуб не здатен виграти у люблянського клубу з символічною назвою «Олімпія» у «суперпрестижній» Лізі конференцій.

І насамкінець про наших непідкупних футбольних оглядачів, які ревниво і безкомпромісно захищають своїх хазяїв, пояснюючи, що, мовляв, футбол на Олімпіаді нікому не цікавий і не потрібний.

Наведу лише один факт: наші суперники по групі – збірна Аргентини заявила на Олімпіаду трьох чемпіонів світу: Ніколаса Отаменді з «Бенфіки», Хуліана Альвареса з «Ман Сіті» та Херонімо Рульї з «Аякса». Водночас за участь наших зіркових легіонерів на Олімпіаді, як я розумію, ніхто з футбольних функціонерів навіть не спробував домовлятися.

Варто насамкінець згадати про ще одну владно-спортивну ганьбу України. Вже півтора року і навіть за 20 днів до Олімпіади-2024 Верховна Рада так і не спромоглася обрати легітимного міністра спорту».

На груповому етапі футбольного турніру Олімпіади Україна зіграє проти Іраку (24 липня), Марокко (27 липня) та Аргентини (30 липня).

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шеннон Бріггс назвав боксера, який бив сильніше за Кличка і Формана
Бокс | 06 липня 2024, 07:10 0
Шеннон Бріггс назвав боксера, який бив сильніше за Кличка і Формана

Іменитий боксер відзначив силу удару Леннокса Льюїса

Світоліна у боротьбі, мінус Свьонтек. Визначено пари 1/8 фіналу Вімблдона
Теніс | 06 липня 2024, 23:05 2
Світоліна у боротьбі, мінус Свьонтек. Визначено пари 1/8 фіналу Вімблдона

Еліна переграла Онс Жабер, Іга несподівано поступилася Юлії Путінцевій

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
supernik
Підтримую Томенка. Все поділу. Але для Шевченка зовсім інші цінності.
Ivan456
Як виявилося навіть нашим клубам воно не треба. Прем'єр-ліга ж важливіша ніж олімпійські ігри світового масштабу, які проводяться раз на чотири роки. Гроші > світове визнання.
SportsMan
Да уж, перспективы "радуют".
Зачем тогда вообще участвовали, если это никому не надо?
И как всегда, играть в автобус против Ирака будут они, а стыдно будет нам.
serhiy
Не плачте бамбасята ! Будете хвалитися ,як ваші гравці олімпіаду розривали ).
contr
Та пішов він на ухй помаранчевій піздун
DK1961
У ржавой плесени по ответам на мои посты все то же - только мат и оскорбления. Ну это все закономерно, т.к.по количеству извилин (1,5) не могут быть эти субъекты способны на какой либо анализ фактов или причин
Юра Ганусяк
а депутати люблять гроші, зазвичай корупційні, більше ніж Україну. на відміну від них у футболістів коротке спортивне життя, та немає змоги встановлювати собі зарплату незалежно від зробленої роботи. 
ALKOSruLKA
о, виліз призабутий 3,14дюк "який абсолютно не любить гроші"
Panthera_onca__
Вспоминаю как Свитолина буквально сражалась за олимпийскую бронзу.    Но суркисам это  по  барабану.   Они готовятся брать большой реванш.    Как с луческой в ковидный сезон.
Андрей Попов
Видно, що Томенко мітить в мери Києва
DK1961
Многократно писали уже, что ФК Крыса может отправлять кого угодно и куда угодно, т.к. им стартовать в ЛЧ в сентябре, а Динамо в июле. Но слепые и глухие ржавые создания не хотят элементарных доказательств принимать. Это очень даже по даун ецке. Ну а вор и лицемер Томенко использован для очередного книжка грязи в сторону киевлян. Случайно? Не думаю...
Xvalenok03
Понятно, что это популизм.
Но ведь на счет полесья и динамы он прав.
umnuy2
этот тот томенко который будучи депутатом Юли в 2011 году вместе с ней не давал строить Олимпийский к Евро 2012.....а теперь перебежав к Пете резко стал болеть за спорт
DK1961
Лучше бы это перастическое чмо молчало...