Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 липня 2024, 10:48
1845
0

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Я не заздрю Ротаню»

Колишній захисник збірної України поділився думками щодо заявки олімпійської команди

| Оновлено 04 липня 2024, 10:48
1845
0
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Я не заздрю Ротаню»
Артем Федецький

Колишній захисник національної збірної України Артем Федецький поділився думками щодо заявки олімпійської команди на літні ігри в Парижі.

– Артеме, жоден клуб із топ-чемпіонатів не відпустив українських футболістів на Олімпіаду. Це провал УАФ чи НОК, що не змогли домовитися?

– Це не провал УАФ чи НОК. Олімпіада не проходить під егідою УЄФА і клуби мають право відмовитись відпускати гравців. Вони готуються до нового сезону. Тренери вважають, що Олімпіада зірве підготовку гравців, які будуть там задіяні. Але я вважаю, що клуби повинні йти назустріч олімпійській збірній. Для хлопців – велика честь представляти країну на Олімпіаді, так що клубам потрібно з розумінням до цього ставитися. Це дуже престижно, тим більше, що ми вперше в історії вийшли на Олімпіаду. Он «Шахтар» поставився з розумінням до ситуації і відпустив Сікана, Криськіва, Очеретька та інших.

– Але «Бенфіка» відпустила Отаменді в олімпійську збірну Аргентини, а Трубіна – ні. Виходить, що аргентинці якось домовились.

– Трубін зараз один із найкращих і найдорожчих воротарів світу. Напевно, «Бенфіці» важливо, щоб він був у команді і готувався до чемпіонату. Але керівництво клубу повинно було з розумінням поставитися до Олімпіади і відпустити Анатолія.

– А Шевченко не міг подзвонити президенту «Бенфіки» Рую Кошті, якого він добре знає, і особисто попросити піти назустріч нашій команді і відпустити Трубіна?

– Можливо, він і дзвонив. Руй Кошта потім переговорив із тренером, а той сказав, що розраховує на одного з лідерів команди, тому проти того, щоб Трубін їхав на Ігри. Проблема в тому, що Олімпіада не проходить під егідою УЄФА та не внесена в календар так, щоб не перетинатися з єврокубками й чемпіонатами. В цьому випадку було би простіше. Може, перенесли б старт чемпіонату на осінь. Але в нас такі кліматичні умови, що взимку при мінусовій температурі не дуже комфортно грати. Тому тут більше запитань, ніж відповідей. Я не заздрю Руслану Петровичу Ротаню. Знайти футболістів йому було дуже проблематично. Напевно, він сам вів розмови з президентами клубів і зробив не один дзвінок. Хтось увійшов у положення, хтось – ні. «Динамо» лише двох гравців відпустило – Михайленка і Брагару. Я вважаю, що всі клуби повинні були з розумінням поставитись, тому що Олімпіада – це престижно.

На груповому етапі футбольного турніру Олімпіади Україна зіграє проти Іраку (24 липня), Марокко (27 липня) та Аргентини (30 липня).

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.