Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 липня 2024, 17:33
507
0

ПЛЕХАНОВ: «Після матчів із Латвією ще кілька гравців поїдуть додому»

Головний тренер збірної України U-20 прокоментував обидві гри з молодіжною збірною Латвії

| Оновлено 02 липня 2024, 17:33
507
0
ПЛЕХАНОВ: «Після матчів із Латвією ще кілька гравців поїдуть додому»
Федерація Баскетболу України. Валерій Плеханов

Головний тренер баскетбольної збірної України U-20 Валерій Плеханов прокоментував обидві гри нашої молодіжної команди в контрольних матчах проти молодіжної збірної Латвії.

«Ми досі не робили різниці між тренувальними днями та ігровими. Ми продовжували тренуватись на повну без вихідних. Тому на другий день з латвійцями нас трошки не вистачило. В другому матчі я застосував ротацію: ми замінили Кабанова, Кулішенка, Чорногрицького та Ніколайчука. У них є мікротравми, дали хлопцям можливість відпочити, та іншим гравцям — проявити себе. На жаль, не всі впорались з тією жорсткістю, з якою ми зіткнулися в матчі з латвійцями — вони були дуже мотивовані після поразки в першій грі. В той же час тренерський штаб отримав багато важливої інформації. Було видно, хто готовий грати на цьому рівні, а хто — ні.

В другому матчі ми провалили першу половину, після великої перерви була нічия. Можу сказати, що я задоволений обома іграми, адже те, над чим ми працюємо на тренування, вже починає проявлятися в іграх -- це найголовніше. Є позитивні моменти, як у захисті, так і в нападі. І на фоні втоми в матчах проти достатньо сильної команди ми виглядали непогано.

По першому матчу можу сказати, що ми вперше поставили плюс-мінус той склад, який має шанси поїхати на чемпіонат Європи. Ми грали на результат, хотілося перевірити себе в бойових умовах. Ми витримали той баскетбол, який нам запропонував суперник. Були проблеми з грою проти зони, які вдалося вирішити, і найголовніше, нам дуже сильно після травми допоміг Кулішенко, який виграв всі свої протиборства і разом із Кабановим вони були кращими в команді в першій грі.

По цим матчам можу сказати, що у нас залишаються проблеми з розігруючими, поки що всі гравці, які грають на позиції першого номера, виглядають непереконливо. Я пробую варіанти з тим, щоб задіяти в розіграші мʼяча других номерів, але іноді виходіть, іноді — ні. Поки що ця позиція у нас просідає, втрачаємо багато мʼячів та не завжди вчасно заграємо гравців передньої лінії. Наші проблеми з’являються саме в ті моменти матчів, коли маленькі відрізають себе від великих. Плюс ми продовжуємо працювати над психологічною впевненістю команди.

Щодо змін у складі, через травму ростер команди полишив Семерич — він робитиме операцію на пʼяті. А також поїхав зі збірної Покоєнко. Зараз в команді 16 гравців і після матчів з Латвією ще декілька гравців поїдуть додому, а всі інші, хто залишиться, готуватимуться до спарингів із Грузією та безпосередньо до чемпіонату Європи».

Варто зазначити, що в першій зустрічі в Ризі наша команда, нагадаємо, здобула перемогу (62:66), а в другій зазнала поразки (51:72).

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Еліна СВІТОЛІНА: «Тай-брейк 9:11? Дуже боляче, бо в мене був матчбол»
Теніс | 03 липня 2024, 22:04 0
Еліна СВІТОЛІНА: «Тай-брейк 9:11? Дуже боляче, бо в мене був матчбол»

Українська тенісистка прокоментувала перемогу над Магдою Лінетт на старті Вімблдона

Кваліфікація на ОІ. Італія познущалась з Бахрейну, Литва здолала Мексику
Олімпійські ігри | 03 липня 2024, 11:31 0
Кваліфікація на ОІ. Італія познущалась з Бахрейну, Литва здолала Мексику

Відбулися два матчі кваліфікації на Олімпіаду у Парижі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.