Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2024, 01:29
11354
32

Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу в Бельгії

Французи вийшли до 1/4 фіналу Євро-2024

| Оновлено 02 липня 2024, 01:29
11354
32
Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу в Бельгії
Getty Images/Global Images Ukraine

Гучні футбольні афіши – це те, за чим уболівальники починають полювати ще на групових стадіях великих міжнародних турнірів. Чемпіонат Європи-2024 в цьому плані був не виключенням, і вже за ходом першого раунду змагань ми побачили кілька статусних протистоянь. Ще більше їх мало стати в плей-оф, а особливо в тій частині турнірної сітки, де від кількості здобутих кубків Анрі Делоне доводиться примружувати очі.

У збірної Франції, наприклад, таких трофеїв аж два в колекції й команда Дідьє Дешама залюбки б додала до кубків 1984 та 2000 років ще й цьогорічний «німецький» екземпляр. Але всього потрохи – спочатку «Les Bleus» мали в Дюссельдорфі здолати Бельгію, яка є до болі знайомою кожному українському вболівальнику після матчів квартету E. Особливо, останнього з них.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіони Європи з нудного футболу – такий не дуже-то й почесний статус могли отримати команди після першого тайму цього протистояння. Бельгія вийшла захищатись низьким блоком і стартових хвилин двадцять навіть м’яч не тримала на чужій половині. Суперники натомість намагались позиційно атакувати, але все зводилось, у кращому випадку, до загострень у вигляді неточних дальніх пострілів, а не до невдалих передач із флангів до штрафного. Особливо часто в цьому плані відзначався Тчуамені.

Трохи змінилась ситуація десь посеред першого тайму, коли команда Тедеско вирішила трохи пограти на атаку й навіть підійшла близько до того, аби відкрити рахунок, коли удар із штрафного з лівого флангу від де Брюйне лише в останній момент на лінії ногами встиг відбити Меньян. Але щоб ще один бодай трохи схожий за рівнем напруги момент з’явився до перерви на обидві команди, то ні – цього й близько не було. І це, якщо чесно, виглядало дуже дивно, як для такої афіші.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі ситуація в чомусь була схожою, проте в атаці Бельгії все ж таки з’явилось трохи більше гостроти на завершення. Франція ж тим часом просто била по воротах. Била, била, била й забила зрештою, бо ця кількість пострілів усе ж таки мала колись перерости в якісну характеристику.
На 85 хвилині Коло Муані з правого флангу штрафного й по м’ячу нормально не влучив під час свого удару в дальній кут, але рикошет від коліна

Вертонгена допоміг переграти Кастельса в ближньому куті. Команда Тедеско після цього пригадала, що також може грати на атаку, але в неї до пропущеного були непогані моменти в де Брюйне та Лукаку, і якщо там забити не вдалось, то й на порятунок у цій дуелі розраховувати не доводилось.

Getty Images/Global Images Ukraine

У підсумку, до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024 від цієї пари команд пробилась збірна Франції, тоді як для Бельгії пригоди в Німеччині добігли свого завершення. У наступному раунді команда Дідьє Дешама зіграє проти переможця пари Португалія – Словенія.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Франція – Бельгія – 1:0

Гол: Вертонген (85, автогол)

Попередження: Тчуамені (15), Грізманн (23), Рабьо (24) – Вертонген (76), Мангаля (90+3)

Франція: Меньян, Тео Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде, Рабьо, Канте, Тчуамені, Грізманн, Мбаппе, Тюрам (Коло-Муані, 62)

Бельгія: Кастельс, Теат, Вертонген, Фас, Кастань (де Кетеларе, 88), Доку, Онана, Карраско (Люкебакіо, 88), Де Брюйне, Опенда (Мангаля, 63), Лукаку

Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)

Стадіон «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф, Німеччина)

ФРАНЦІЯ – БЕЛЬГІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

85’
ГОЛ ! Автогол забив Ян Вертонген (Бельгія).
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Філіппо Індзагі знайшов новий клуб
Футбол | 03 липня 2024, 21:18 0
ОФІЦІЙНО. Філіппо Індзагі знайшов новий клуб

Легендарний 50-річний екс-форвард працюватиме у ФК «Піза»

Він на іншому рівні. Ексчемпіон світу зробив прогноз на реванш Усик – Ф'юрі
Бокс | 02 липня 2024, 22:31 0
Він на іншому рівні. Ексчемпіон світу зробив прогноз на реванш Усик – Ф'юрі

Насім Хамед вважає, що Олександр увійде до Зали слави

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
Походу, вся наша група на ЄВРО - поїде додому, слідом за нами)
Виктор Войцеховский
Еще одни клоуны выбрали себе "нормального соперника" не играя с Украиной на победу, а катая ничью. С Голландией этой шансов было куда как побольше. Плюс дальше соперник намного проще мог быть. Но бог с ними, с убогими.
an52
Бельгійці з нами грали так, ніби їх цілком влаштовує зустріч з французами в 1/8. Ось і отримали
Saar
Цих автоголів на цьому Євро більше, ніж просто забитих м'ячів!
Jaime_Lannister
Ну що, "игра была ровна"...?
Avaksi
Щось головні фаворити дуже розчаровують. 
Sergey Romanchik
Умные люди Тедеско не поставили бы во главе сборной..Дол..б даже не знает,что ссора с Куртуа чревата..( тот либо жену выеб.ет чужую либо невесту) Кевин Де Брюйне знает..А они даже и не в ссоре были 🤣🤣🤣
v2341770
Цей матч ще раз підтвердив неготовність збірної Бельгії до ЧЄ (попередньо були невиразні матчі в групі). Чому тоді деякі вболівальники, переважна більшість експертів (не говорячи вже про футболістів збірної) говорять про позитивний результат збУ у матчі з Бельгією? Матч з такою Бельгією необхідно і повинна вигравати будь-яка команда, яка прагне чогось досягти на цьому ЧЄ. А збУ виходить на матч, який необхідно вигравати з розстановкою : 5-3-2 (гра на нічию), а щоб трансформувати цю схему у 3-5-2 у ТШ не вистачило клепки. А чи спостерігали ви активне підключення центрбеків до атаки? Головне було - не програти, а останне місце в групі - та то таке...Стратегічно мислити - це не наше, зате ми з самою Бельгією нічійку скатали. У цьому - всі наші майбутні перспективи, нажаль...
sandy60
бачили ми, як вони "виривали", ганьба, за чотири гри - один гол, і той - з пеналя. вони мають повіситись від сорому усім складом. 
Saar
Такий автогол на 85... до речі, на цьому Євро французи вже рятувалися автоголом від поразки і рахунок ставав 1-1.
255547
Французы не играли в прагматичный футбол, как допустим Англия, они владели и территоиальным преимуществом и игровым Бельгийцы во сновном оборонялись, точку только не могли поставить, то что в современном футболе маленькая результативность, это говорит о том  что, все команды тактически подкованы, поставленна хорошо командная игра, хорошая функциональная подготовка, отложенные все действия, любой матч сейчас, это как шахматная партия, двух команд