Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 30 червня 2024, 07:03
1110
0

Перейра і Прохазка замінять Конора. І це добре

У спортивному плані цей бій навіть краще за той, який міг би видати Макгрегор

| Оновлено 30 червня 2024, 07:03
1110
0
Перейра і Прохазка замінять Конора. І це добре
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 30 червня в Лас-Вегасі, США, відбудеться турнір UFC 303. Турнір, в якому нарешті мав повернутись у клітку Конор Макгрегор, ледь не зірвався. Через травму ірландця його поєдинок проти Майкла Чендлера було поки що перенесено. Але, можливо, терміни перенесення виявляться занадто довгими, і цих двох у клітці один проти одного ми не побачимо.

Проте побачимо реванш бійців, чиї протистояння завжди буде цікаво дивитись. Феноменальний за досягненнями Алекс Перейра битиметься проти Їржі Прохазки. Поєдинок з одним із найбільш колоритних бійців промоції. Частина друга.

У першому поєдинку Перейра переїхав Прохазку. Але Їржі завжди матиме шанс

Алекс Перейра в UFC досі викликає здивування. При тому, що він встигнув стати чемпіоном у двох дивізіонах, побити п’ять чемпіонів і навіть підняти питання щодо можливого поєдинку у важкій вазі – можливо, навіть проти Джона Джонса, всі все одно дивуються.

Доля ударників в ММА така. Їх люблять, на їхні поєдинки чекають – через те, що це завжди шоу. І разом з цим, у них завжди сумніваються. Тому що, якщо ударник погано орієнтується у боротьбі – його розчавлять. Всі правила створені так, що боєць без боротьби просто не зможе протистояти супернику, який вміє хоча б переводити та утримувати опонента на канвасі.

Спочатку до Перейри ставились саме, як до людини, яка ось так нічого не вміє. Проте він довів протилежне. Звичайно, очікувати від бразильця домінації у партері, больових прийомів та складних технічних моментів не варто. Він все ще боєць, який працює у стійці і є найбільш небезпечним саме там. Разом з цим, із його захистом доводиться рахуватись.

Алекс не дав побороти себе польській машині Яну Блаховичу після переходу у категорію поляка. Не дав нічого зробити з собою жодному супернику, який намагався би боротись проти нього. Це хороший результат навіть, якщо враховувати, що справжнього повноцінного і виключно потужного борця в рекорді бразильця все ще не було.

Разом з цим всі змирились з тим, що Перейра може і не боротись, як геній, але все одно перемагати. Зараз це навіть всім подобається. Алекс став справжньою зіркою та народним улюбленцем.

Інший народний улюбленець – Їржі Прохазка. Чеха, мабуть, можна назвати найбільш незручним і нестандартним боксером в UFC взагалі. Він все робить не так, і все це приносить результат.

Getty Images/Global Images Ukraine. Иржи Прохазка

Прохазка багато пропускає. Дійсно не намагається нескінченно захищатись, роблячи акцент на атакувальних діях. Водночас, здається, що Їржі міг би бути кращим в захисті. Просто не хоче, хоче битись і давати шоу.

Прохазка вкрай нестандартний в атаці. Удари летять під буквально будь-якими кутами. Іноді здається, що атакувати саме так неможливо. Або неефективно. Але потім чех виходить у клітку і показує, як зробити незручний та неефективний удар ефективним та навіть ефектним.

А ще, Прохазка та Перейра – великі протилежності. Алекс працює зібрано, постійно пресингує, методично розбиває суперника. Їржі творить у клітці. Може атакувати і першим і другим номером. Багато нестандартно рухається та б’є у будь-який спосіб, який тільки може здивувати фанатів та візаві.

Перед першою зустріччю здавалось, що стилі цих бійців створені якраз для перемог над іншим. Саме зібрані та сконцентровані бійці перемагають таких художників, як Прохазка. І саме такі незручні і нестандартні опоненти, як Їржі, б’ють таких чітких та послідовних, як Алекс. У першому поєдинку спрацював варіант номер один.

Їржі гарно виглядав протягом тих хвилин, які припали на першу зустріч. Його незрозумілий стиль створив купу проблем вже новому чемпіону UFC. Він хитався зі сторони в сторону, змінював стійку і бив із незрозумілих позицій. Майже залишив Перейру без його лоу-кіку, яким бразилець зазвичай розбиває опонента. Не давав влучати по собі. Навіть боров суперника у партері і непогано атакував зверху.

Проблема склалась в те, що Прохазка проспав той самий удар. Їржі загрався, почав багато відкриватись, повіривши в себе. А Перейра – один із головних нокаутерів не тільки в UFC чи ММА, а й у світі взагалі. Алексу багато не треба було.

Знову короткі удари руками в голову. Потім пішло добивання – ліктем в область вуха. Рефері розумно зупинив протистояння – якраз вчасно, щоб чех не отримав занадто багато травм.

Хто фаворит реваншу?

Перемога Алекса Перейри йде з коефіцієнтом 1.60. На перемогу Прохазки можна поставити в середньому за 2.40. Невеликий, і абсолютно зрозуміло, чому саме такий розрив.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра

Алекс завжди буде фаворитом. Через те, що Їржі завжди буде битися саме так – дещо занадто відкрито, ризиковано і нерозумно. Дещо заграватись в атаках, відкривати голову і підставлятись під удар. Тому що він такий. По-іншому йому не працюється в октагоні.

З іншого боку, Прохазка завжди буде проблемою для Перейри. Алексу незручно битись проти бійців, які не стоять на місці, які технічно рухаються, шукають кути для атак і не переживають через те, що зараз прилетить і все завершиться. Чех от саме такий.

Тому саме за якістю протистояння цей бій зараз, можливо, навіть краще за Макгрегор – Чендлер. При всьому вічному хайпі довкола Конора. Травмувався і травмувався. Ми все одно не знаємо, чого очікувати від ірландця.

А Перейра проти Прохазки – це ідеальне протистояння стилів, коли завжди шанси точно є в обох бійців. Як нокаутувати опонента, так і перебити його завдяки навичкам. Шикарний бій саме у спортивному плані. Та ідеальне зіткнення психологій та стилів ведення поєдинку.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.