Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2024, 17:48
9039
3

Спортивний юрист пояснив, чи можлива заміна Дніпра-1 в єврокубках

Ілля Скоропашкін вважає, що УЄФА може піти назустріч УАФ, але навряд чи це станеться

| Оновлено 27 червня 2024, 17:48
9039
3
Спортивний юрист пояснив, чи можлива заміна Дніпра-1 в єврокубках
Ілля Скоропашкин

Український спортивний юрист Ілля Скоропашкін пояснив, чи можлива заміна «Дніпра-1» на львівський «Рух» в цьому розіграші Ліги конференцій.

– Згідно пункту 4.05 статті 4 Регламенту Ліги конференцій УЄФА, якщо клуб відмовляється брати участь у змаганнях, пройшовши кваліфікацію за спортивними заслугами та отримавши ліцензію від компетентного національного органу, жоден інший клуб з тієї ж асоціації не може бути зареєстрований замість нього… Тобто, заміна «Дніпра-1» на будь-який інший український клуб прямо заборонена регламентними нормами. Проблема в тому, що «Дніпро-1» кваліфікувався і був допущений до участі в турнірі УЄФА, отримавши відповідний атестат від УАФ.

– Якось можливо уникнути технічних поразок?

– За існуючих умов це навряд чи можливо.

– Чи відомі Вам схожі випадки в єврокубках?

– Я таких випадків не пригадую, але теоретично щось схоже могло й бути.

– Якби «Дніпро-1» заявив би про своє зникнення до результатів жеребкування кваліфікації, це якимось чином могло б вплинути на ситуацію?

– Якби «Дніпро-1» своєчасно повідомив про неможливість своєї участі в Лізі конференцій або не отримав атестат для участі в цьому турнірі від УАФ, заміна одного українського клубу іншим українським клубом була цілком можливою. Регламент Ліги конференцій УЄФА поточного сезону передбачає таку можливість за умови своєчасних рішень з боку клубу, який заявляється на змагання, та/чи національної федерації, яка видає клубу атестат.

– Які фактори можуть вплинути на рішення УЄФА, щоб воно було на нашу користь?

– Можливо, дотримуючись спортивного принципу, враховуючи ситуацію в нашій країні і з метою підтримки українського футболу, який існує в умовах повномасштабної війни, УЄФА піде назустріч УАФ всупереч власним правилам. Але це лише припущення. І це може відбутись виключно за умови відповідних дій з боку «Дніпра-1». Виключати зі змагань клуб, який кваліфікувався і отримав атестат, – ніхто не має права.

Нагадаємо, раніше комерційний директор «Дніпра-1» В'ячеслав Фрідман заявив, що спортивний клуб майже не дихає, але потім спростував свої слова, сказавши, що в команди є ще тиждень на порятунок.

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pzs123456
Кончені функціонери. Задовбали з цими зниканнями. Нахера їм ті клуби були, для потіхі? А рейтинг для держави?
Yevginarius
підараси беніни, все вони знали і виходили в Єврокубки, чого не можна було одразу те все розказати і пустити Рух? Недоклуб і недоменеджмент