Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Друга ліга
| Оновлено 26 червня 2024, 04:50
2345
0

Граючий президент клубу Другої ліги: «Розгляну пропозиції від клубів УПЛ»

Артур Загорулько з Ниви став найкращим бомбардиром сезону Другої ліги

| Оновлено 26 червня 2024, 04:50
2345
0
Граючий президент клубу Другої ліги: «Розгляну пропозиції від клубів УПЛ»
ФК Нива Вінниця. Артур Загорулько

Вінницька «Нива» днями виходить із відпустки і почне підготовку до нового сезону. У команді будуть кардинальні зміни, розповів граючий президент «Ниви» Артур Загорулько. Найкращий бомбардир і гравець минулого сезону Другої ліги поділився власними планами продовження спортивної кар’єри:

– Команда на 100 % продовжить виступи у чемпіонаті України, але зазнає змін. «Нива» U-19 непогано виступила у молодіжному чемпіонаті України (срібло у Першій лізі). Тому ми хоче дати молоді шанси проявити себе на більш високому рівні. Адже до останнього часу в основній команді було багато приїжджих гравців. Із місцевих вихованців можна назвати лише Борячука і Страшкевича.

Відтепер у «Ниві» буде значно більше місцевої молоді, хоча й залишиться частина досвідчених гравців. Отже, таким чином через один-два роки молоді вінницькі футболісти вийдуть на серйозний рівень і зможуть задавати тон в колективі.

Також на нашу позицію вплинула ситуація із мобілізацією в Україні. Щоб у гравців не було проблем із ТЦК, будемо переважно виставляти молодь. Перед початком минулого чемпіонату України у ПФЛ обіцяли бронювати футболістів, але цього не сталося. Тому ми й вимушені розстатися із низкою досвідчених виконавців.

– Артуре Юрійовичу, хто із гравців вже залишив колектив?

– Ничипоренко, Грачов, воротар Захарчук. Контракт зі Страшкевичем було розірвано за спільної згоди с сторін. Лотоцький зараз перебуває на перегляді. Я хочу, щоб він пограв в УПЛ, хоча Борис й продовжив із «Нивою» контракт на три роки. Варяник, скоріше за все, піде в оренду у запорізький «Металург». Швець перебуває на перегляді в «Поділлі». Взагалі намагаємося по-людськи працевлаштувати всіх гравців, які із певних причин залишають «Ниву».

– Де Ви самі думаєте грати в наступному сезоні?

– Думаю пограти в одному з клубів УПЛ. Чекаю пропозицій. Таким чином дам можливість проявити себе у «Ниві» перспективній молоді. В будь-якому разі я буду постійно приїздити до Вінниці і контролювати всі процеси, як президент клубу. Якщо не зможу потрапити до УПЛ, то, скоріше за все буду знову грати за «Ниву» (або залишусь лише керівником).

– Які зміни будуть у тренерському штабі?

– Він майже весь залишається, на чолі із головним тренером Юрієм Ярошенком. Йде лише його помічник Іван Кривошеєнко. Замість нього може бути Віталій Рижковий, який із нуля вивів «Ниву» U-19 на гідний рівень. Наразі ведемо із ним перемовини.

– Коли почнуться тренувальні збори «Ниви»? І де вони проходитимуть?

– Збори розпочинаємо 25 червня. На НТБ «Нива» триватиме ремонт стадіону. Тому збори пройдуть на стадіоні Вінницького національного аграрного університету, який є домашнім для аматорського ФК «Універ-Динамо» (Харків)

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»
Футбол | 28 червня 2024, 12:11 10
Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»

Відомий український ексфутболіст відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

Шість клубів зацікавлені у підписанні форварда Кривбаса
Футбол | 28 червня 2024, 19:10 0
Шість клубів зацікавлені у підписанні форварда Кривбаса

А три клуби готові викупити права на Дениса Устименка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.