Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 07:52
10892
6

Для плей-оф перемагати не обов'язково. Данія зіграла внічию із Сербією

Данці з другого місця вийшли до 1/8 фіналу

| Оновлено 26 червня 2024, 07:52
10892
6
Для плей-оф перемагати не обов'язково. Данія зіграла внічию із Сербією
Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку 3-го туру чемпіонату Європи у Мюнхені зустрілися збірні Данії та Сербії. Для виходу в плей-оф орлам потрібна була виключно перемога, тоді як данців влаштовувала нічия. У десяти попередніх матчах на великих турнірах данці здобули лише одну перемогу, тож червоно-білі були сповнені рішучості змінити цю статистику.

Після стартового свистка данці взяли м'яч під контроль, а серби високим пресингом зустрічали суперників. Червоно-білим було досить складно долати насичені захисні побудови суперників, які під час прийому м'яча атакували футболістів данської збірної. На відміну від оборонних дій, в атаці у орлів гра не клеїлася, і вони рідко наближалися до штрафного майданчика номінальних господарів поля.

Getty Images/Global Images Ukraine

І все ж таки данці зуміли організувати гольові ситуації. Після навісу Меле Вінн з лінії воротарського майданчика не влучив у ворота, а з ударом з-за меж штрафного майданчика у виконанні Еріксена у стрибку впорався Райкович. Надійно зіграв голкіпер і після удару Хейлунна. Ось у принципі і все, що можна згадати про небезпечні моменти біля воріт Сербії. При втраті м'яча орли одразу накривали суперників, тож данців було позбавлено простору.

Але сербам була потрібна перемога і після перерви вони помітно додали. На початку другої половини зустрічі м'яч навіть опинився у воротах збірної Данії, але арбітр зафіксував офсайд у Йовича. Команди обмінювалися атаками, але до небезпечних моментів справа не доходила. Данці, у свою чергу, почали грати обережніше: нічия, нагадаємо, їх влаштовувала.

Getty Images/Global Images Ukraine

У середині другого тайму тренерський штаб збірної Сербії пішов ва-банк: орли почали грати із трьома форвардами. Серби заволоділи територіальною перевагою та почали шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Данці вже явно демонстрували намір задовольнитися нічийним результатом. При перехопленні м'яча вони не поспішали атакувати, монотонно розігруючи свої комбінації.

Серби так і не змогли створити хоч якийсь загрозливий момент біля воріт збірної Данії. Їхня тактика з випрошування пенальті в арбітра також не спрацювала. Данці втримали нічию та посіли друге місце групи С. Червоно-білі набрали стільки ж очок, скільки й Словенія. Додаткові показники цих команд також рівні. У цій ситуації вперше в історії Євро розташування збірних у таблиці визначив рейтинг кваліфікації до цього турніру (9 місце проти 15-го). А Сербія залишилася на останньому місці та залишає чемпіонат Європи.

Найкращим гравцем зустрічі УЄФА назвала Крістіана Еріксена (ветеран данців удостоївся подібної нагороди вдруге на поточному турнірі).

Чемпіонат Європи. Група С. 3-й тур.

Данія – Сербія – 0:0

Попередження: Вінн (28), Юльманн (30) – Міленкович (4), Мітрович (83)

Данія: Шмейхель, Вестергор, А.Крістенсен, Й.Андерсен, Меле, Хейб'єрг, Юльманн (Ділейні, 77), Бах (Крістіансен, 77), Вінн (Сков-Ольсен, 46), Еріксен (Поульсен, 88), Хейлунн (Дольберг, 59)

Сербія: Райкович, Павлович, Міленкович, Велькович, Живкович, Гудель (Йович, 46), Ілич (Влахович, 68), Міяйлович (Младенович, 75), Лукич (С.Мілінкович-Савич, 87), Митрович, Самарджич (Тадич, 46)

Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)

Стадіон «Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина)

ДАНІЯ – СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Войцеховский
Главное братушки едут на...й домой 
mastorent
кремлядские шлюханы улетели домой это главное
Стюард #11
Напишите пожалуйста в статье за счет каких показателей дания пролезла
Стюард #11
Надо между ничьей и победой делать больший разрыв, примеры в спорте есть успешные, но правда и матчей в чемпионате надо больше