Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 червня 2024, 15:03
827
0

СТЕПАНЕНКО: «Бельгію можна зупинити лише тактичними діями»

Хавбек збірної України відповів на запитання журналістів напередодні матчу ЧЄ

| Оновлено 25 червня 2024, 15:03
827
0
СТЕПАНЕНКО: «Бельгію можна зупинити лише тактичними діями»
УАФ. Тарас Степаненко

Півзахисник збірної України Тарас Степаненко відповів на запитання журналістів напередодні ключового матчу Євро-2024 проти команди Бельгії.

– Чим збірна України може здивувати Бельгію? Як плануєте стримувати Ромелу Лукаку?

– Ми вже почали готуватися безпосередньо до гри. Розуміємо, що там багато хороших, індивідуально сильних гравців. Цього суперника можна зупинити тільки правильними тактичними діями. Матч зі Словаччиною показав, що якщо всі дуже хочуть виграти й усі працюють, то будь-яка команда матиме з нами проблеми. Усі готуються до цього фіналу.

– Тарасе, ви говорили, що гравці збірної України щодня прокидаються й одразу читають новини про те, що відбувається у країні. Чи створює це додатковий тиск, чи він завадив у матчі з Румунією? Що змінилося в поєдинку зі Словаччиною?

– Ця війна впливає на українських гравців уже понад два роки щодня. Учора росіяни атакували Харків авіабомбами, завдали руйнувань, є людські жертви. Щодня ви читаєте такі новини. Невідомо, скільки ще часу буде тривати ця війна. Усі гравці мають друзів і близьких в Україні. Ми думаємо про нашу країну, наших людей.

У грі з Румунією, на мою думку, ми не були єдиною командою, а були радше окремими гравцями. На такому турнірі лише команда може виграти трофей, вийти з групи, показати результат. Проти Словаччини був інший матч, бо я побачив команду, яка хотіла перемогти. Поєдинок із Бельгією – фінал для нас. Це буде важка гра, ми готуємося до неї з повною концентрацією. Я готовий зіграти й віддати всі сили, як і всі футболісти команди. Але рішення прийматиме тренер.

– Тарасе, які меседжі ви отримуєте, перебуваючи на чемпіонаті Європи?

– Після матчу з Румунією я не отримав великої кількості хороших повідомлень, що зрозуміло. Але я завжди отримую підтримку від рідних, особливо від мами та дружини. Я не та людина, яка любить багато говорити. Найкраще повідомлення, яке ми можемо надіслати нашим людям, – це наші дії на полі. Ми повинні продемонструвати, що готові битися, показувати дух, як це було в минулому матчі.

– Чи готові ви зіграти з Бельгією в п’ять захисників?

– Коли ми грали за такою схемою, то показували нормальний результат із топзбірними. Це вирішує тренерський штаб. Усі розуміють, що робити, дехто грає так у своєму клубі. Але якою буде схема з Бельгією, я не знаю.

– Тарасе, кого можете виділити у збірній Бельгії?

– Мені подобається Жеремі Доку, у нього хороший дриблінг, пас. Він показав багато в атаці в останніх матчах. Це дуже небезпечний гравець.

– Тарасе, як прокоментуєте слова Резвана Раца, вашого колишнього партнера по команді? Чи спілкувалися ви з ним?

– Я знайомий із ним дуже давно, знаю його жарти, вони дуже специфічні. Мені про його слова сказали хлопці. Я це сприйняв нормально. Він зателефонував мені, сказав, що його неправильно зрозуміли, був невірний переклад. Ми пожартували, я маю з ним хороші відносини. Щодо теми завершення кар’єри. Коли людині за 30, то всі починають говорити, що вона стара у футболі. Не знаю, звідки це береться. У мене є своя голова, я працюю. Ми щодня бігаємо з датчиками, які показують твій фізичний стан. Коли ти дивишся на їхні показники, то все стає зрозумілим, і ти нікого не зможеш обдурити.

Люди реагують на поразку, говорять, що Степаненко старий. Але ж мені було 34 і тоді, коли ми перемагали «Барселону», проводили матчі з Англією, Італією. Не дуже розумію, що змінилося. Ці пів року були для мене не дуже вдалими через травми. Але ж ніхто не бачить, що після кожного матчу в чемпіонаті України я приходжу додому й стаю на бігову доріжку. Це для того, щоб коли тренер дасть мені шанс зіграти, я залишався на тому рівні, на якому повинен бути. Найголовніше – не те, що кажуть, а те, що ти робиш. Я можу закінчити завтра, за рік чи за два. Але це моє рішення, яке я буду приймати, коли буду готовим. Резван пожартував, але мені пишуть про це завжди. Чому не писали після гри з «Барселоною»? Це моє внутрішнє відчуття, і лише я прийматиму рішення, коли знатиму, що не можу щось робити.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярослав РАКІЦЬКИЙ: «Я залишаю Шахтар»
Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32
Ярослав РАКІЦЬКИЙ: «Я залишаю Шахтар»

Досвідчений захисник попрощався з вболівальниками

Сьогодні – останній день дії Annexe 7. ФІФА про продовження не повідомляла
Футбол | 30 червня 2024, 18:43 24
Сьогодні – останній день дії Annexe 7. ФІФА про продовження не повідомляла

Не варто виключати, що у Міжнародній федерації знову почнуть писати правила «по ходу п'єси»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.