Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 15:02
6862
0

Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Після голу Шапаренка Словаччина зламалася»

Український фахівець розповів про перемогу збірної України над словаками

| Оновлено 22 червня 2024, 15:02
6862
0
Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Після голу Шапаренка Словаччина зламалася»
Getty Images/Global Images Ukraine. Микола Шапаренко (праворуч)

Один з найдосвідченіших українських тренерів Сергій Ковалець свого часу працював у Словаччині, двічі очолюючи «Татран» із Прешова. Український фахівець завоював симпатію у словацьких вболівальників, які досі згадують його роботу у місцевому чемпіонаті.

Тож не випадково після матчу Словаччина – Україна (1:2) Sport.ua звернувся саме до цього спеціаліста за коментарем.

– Наскільки побачене у дюссельдорфському матчі відповідало вашим очікуванням?

– Після першого матчу з Румунією ми всі говорили про те, що потрібне все як слід проаналізувати. І дуже добре, що по завершенні гри у роздягальні збірної України була розмова між гравцями. Хоча я вже говорив, що це потрібно було робити до матчу. У поєдинку із Словаччиною ми побачили, що відбулася ротація – у стартовому складі вийшло чотири футболісти, які не грали в «основі» проти румунів – Трубін, Тимчик, Бражко та Ярмоленко.

Перший тайм нашій збірній не вдався, що відзначають у своїх інтерв’ю і самі гравці. Добре, що у кількох моментах команду виручив Трубін. А от щодо другої половини зустрічі, то про неї можу судити на підставі розмови із словаками. Дізнався, що після перемоги збірної Словаччини над Бельгією було багато ейфорії, і у країні навіть повірили в те, що команда вийде із групи. Тож вийшло так, що у нас після першого матчу на чемпіонаті Європи була негативна реакція, а у словаків навпаки – позитивна, яка теж дає свої мінуси.

Так от, коли у другому таймі ми зрівняли рахунок (Зінченко здорово віддав передачу на Шапаренка), то ми бачили, що Словаччина фізично і психологічно зламалась і навіть не провела жодної хорошої атаки. А ми навпаки: відновивши рівновагу, почали «високо» пресингувати, зустрічати суперника і відбирати м’яч якраз у його зоні, створюючи гарні моменти. Це, звичайно ж, для тренера здорово, коли зроблена ним заміна спрацювала. Як ефективно, так і ефектно. Яремчук здорово відкрився з глибини, отримав відмінний довгий пас від Шапаренка і забив переможний м’яч.

– Як налаштовуватись на такого суперника, як збірна Бельгії, і як проти нього краще грати?

– Треба вигравати, щоб все залежало виключно від нас самих. Хоча подивимось ще у суботньому поєдинку, у якому гратимуть між собою Румунія і Бельгія. На мою думку, варто буде знову подивитись запис матчу Бельгія – Словаччина, щоб визначити, за рахунок чого словакам вдалося перемогти серйозного суперника. Справа в тому, що у бельгійців було чимало хороших моментів. У тій грі ми бачили застосування контрпресингу, пресингу захисту, перехідних фаз.

Показова була гра, як потрібно діяти проти збірної Бельгії. Ми розуміємо, що словаки не випадково виграли. Але якби результат був би нічийним, то він виявився б справедливішим. Так що повторюсь: нашій збірній потрібно перемагати бельгійців. Думаю, що це реально. Варто лише правильно спрацювати у тактичному плані і визначитись, як грати – так, як проти німців у товариському матчі, використовуючи схему 3–4–3, або по-іншому. Гадаю, що у нашого тренерського штабу є час для того, щоб визначитись із стартовим складом, схемою та організацією гри для суперництва з Бельгією.

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ващук відреагував на ідею звільнення Реброва з посади тренера збірної
Футбол | 27 червня 2024, 11:34 13
Ващук відреагував на ідею звільнення Реброва з посади тренера збірної

Колишній захисник національної команди вважає, що потрібен виконком

Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF
Бокс | 27 червня 2024, 09:49 6
Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF

Даніель став новим чемпіоном світу за версією міжнародної боксерської федерації

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.