Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 21:57
4247
0

Туреччина – Португалія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Команди стартували на Євро-2024 з різних перемог, але вони однаково вимагають продовження

| Оновлено 22 червня 2024, 21:57
4247
0
Туреччина – Португалія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 22 червня, відбудеться матч 2-го туру чемпіонату Європи 2024 у групі F між збірними Туреччини та Португалії. Поєдинок відбудеться в Дортмунді на стадіоні «Зігнал Ідуна Парк». Початок – о 19:00 за київським часом.

Туреччина

Збірна Туреччини в матчі 1-го туру групової стадії чемпіонату Європи 2024 з'ясувала стосунки з командою Грузії і зіпсувала їй почин у фінальній стадії континентального турніру, здобувши перемогу з рахунком 3:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Епізодично в матчі з грузинами гравці збірної Туреччини виглядали несміливо і не справляли переконливого враження. Але то були лише епізоди. Зате Хакан Чалханоглу, Гюлер і компанія явно перевершували кавказців в індивідуальному класі. І це в підсумку зіграло свою вирішальну роль. Можна згадати хоча б гол-красень у виконанні тінейджера Гюлера, який став переможним для Туреччини.

Утім, якщо з грузинами фокус із високою індивідуальною майстерністю пройшов, то з португальцями він однозначно вже не зіграє. Річ у тім, що гравці збірної Португалії персонально нітрохи не гірші за турків, а то й кращі. Це говорить про те, що кожному в команді Туреччини в майбутньому поєдинку, заради перемоги, доведеться включатися в командну роботу.

Португалія

Збірна Португалії взяла старт на чемпіонаті Європи 2024 із зустрічі з Чехією. Почин у неї, будемо відверті, не задався – португальці пропустили першими і були змушені відіграватися. Проте з виконанням цього завдання вони відмінно впоралися і здобули вольову перемогу. 2:1.

Варто виділити прагнення футболістів португальської команди битися за потрібний результат до останнього, адже переможний гол їм вдалося забити тільки в компенсований час поєдинку. Також не зайвим буде згадати, що автором вирішального голу став Консейсау, який з'явився на полі на заміну за дві хвилини до того, як все сталося.

Тож Португалія вкотре довела, що це зріла команда, здатна битися і добивати будь-якого суперника. Чехія за своїм класом приблизно дорівнює Туреччині, тож на португальців чекає чергове далеко не прохідне випробування.

Статистика зустрічей

Збірні Туреччини та Португалії провели між собою 9 очних поєдинків.

Турки перемогли у двох матчах, а португальці - у семи. Жодна зустріч команд не принесла мирного результату. М'ячі - 19:9 на користь Португалії.

Востаннє Туреччина і Португалія зустрічалися у кваліфікації чемпіонату світу 2022 року в Катарі. Тоді з рахунком 3:1 виграли португальці й отримали право зіграти у фіналі відбору, де вибили з боротьби команду Північної Македонії (2:0).

Прогноз на протистояння

Турки здатні створити проблеми португальцям. І проблеми ці не матимуть якогось тимчасового характеру. Однак Роналду і Ко володіють достатнім потенціалом, щоб зламати опір навіть такого суперника, тому від них варто очікувати перемоги.

Орієнтовні склади:

Туреччина: Гюнок – Мюлдюр, Акайдін, Бардакчі, Кадіоглу, Айхан, Хакан Чалханоглу, Гюлер, Кокджу, Ілдиз, Ілмаз.

Португалія: Діогу Кошта – Далот, Пепе, Рубен Діаш, Канселу, Бернарду Сілва, Бруну Фернандеш, Вітінья, Нуно Мендеш, Роналду, Леау.

22 червня, субота

Туреччина – Португалія
Дортмунд. «Сигнал Ідуна Парк». 19:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
ТУРЕЧЧИНА – ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.