Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 червня 2024, 18:36
1808
2

Федерація футболу Косова знову звернулася до УЄФА зі скаргою на Сербію

На обох матчах сербської збірної вболівальники скандували шовіністичні гасла

| Оновлено 21 червня 2024, 18:36
1808
2
Федерація футболу Косова знову звернулася до УЄФА зі скаргою на Сербію
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбольна федерація Косова підготувала скаргу до УЄФА щодо повторення поведінки з націоналістичною та расистською риторикою сербських уболівальників під час матчу групи C Євро-2024 між Словенією та Сербією, що відбувся в четвер у Мюнхені.

«ФФК рішуче засуджує націоналістичні заклики та показ прапора Сербії з картою Косова і написом «Не здаватися». Повторний акт такої поведінки на футбольних стадіонах, тим паче після попередніх покарань від УЄФА, є неприйнятним і вимагає більшої суворості з боку органів УЄФА.

Послання з шовіністичною риторикою обурливі, суперечать цінностям спорту і підривають базові принципи УЄФА. Ми вкотре закликаємо органи УЄФА бути жорсткішими в боротьбі з настільки ворожими посланнями, спрямованими проти нашої країни, у якої такі самі рівні права, як і в інших членів європейської футбольної сім'ї.

Також ми просимо організаторів турніру бути більш пильними для запобігання подібних інцидентів.

ФФК буде і далі просувати справжні цінності футболу, виступати за єдність і повагу до всіх причетних до футболу», – ідеться в заяві Федерації футболу Косово.

Раніше Сербія погрожувала знятися з Євро, якщо УЄФА не покарає Хорватію та Албанію.

Під час Євро УЄФА вже оштрафував Сербський футбольний союз за те, що фанати вивісили прапор росії на матчі першого туру групового етапу проти Англії (0:1).

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
У педерассии есть места на планете, где их страшно любят, невзирая на все их преступления. Ну а сербы ещё и отметились тем же самым почти по всей бывшей Югославии. 
mini.f
Сербам глубоко фиолетово все эти санкции УЕФА, если они будут. За ними - карлик-педофил со своей недоармией и соловьевы с о скабеевой, что накроют Европу ядерными ракетами...