Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрільба
| Оновлено 20 червня 2024, 23:46
263
1

У НОК України нагороджено найкращих спортсменів місяця

Нагороджено Максима Городинця та тренера Владислава Григоренка

| Оновлено 20 червня 2024, 23:46
263
1
У НОК України нагороджено найкращих спортсменів місяця
НОК

19 червня в Олімпійському домі за участі президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, виконавчого директора НОК України Людмили Панченко та працівників підрозділів організації, представників Федерації стрільби України, Центрального спортивного клубу ЗСУ, олімпійської спільноти м. Горішні Плавні та засобів масової інформації відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця» за підсумками виступів українських атлетів на міжнародних змаганнях протягом травня поточного року.

Цього разу нагороди отримали найкращий спортсмен травня 2024 року Максим Городинець та найкращий тренер травня 2024 року Владислав Григоренко — особистий тренер Максима Городинця. За підготовку найкращого спортсмена місяця (у категорії дорослих атлетів) відзнаки також отримали віце-президент Федерації стрільби України Андрій Петросюк та заступник начальника Центрального спортивного клубу ЗСУ Олексій Шаблій.

Примітно, що вже вдруге в поточному році звання «Найкращий спортсмен місяця» отримують представники Федерації стрільби України. Для Максима Городинця це перша така нагорода.

У вітальній промові президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт побажав юному стрільцю завжди йти до мети, а досягнувши успіху, ставити собі нову ціль. При цьому він вкотре наголосив на важливості командної роботи та поділився власною повчальною історією, як зрозумів важливість тренера для досягнення успіху.

Максим Городинець та його тренер подякували керівництву НОК, федерації та ФСТ за підтримку й окреслили свої плани: «Це тільки початок. Нам ще треба працювати й працювати». Віце-президент Федерації стрільби України Андрій Петросюк зазначив, що для федерації кожна з таких відзнак є дуже важливою, бо за кожною перемогою – велика праця команди людей. Заступник начальника Центрального спортивного клубу ЗСУ Олексій Шаблій наголосив, що перемоги наших атлетів, а тим паче представників ЦСК, є додатковою мотивацією для наших захисників, які бачать здобутки спортсменів і радіють цьому.

Цього разу підтримати своїх земляків, які розпочинали свій спортивний шлях у місцевій ДЮСШ, приїхали виконавчий директор Відділення НОК України в м. Горішні Плавні Микола Шишліков та директор ДЮСШ № 1 м. Горішні Плавні Віктор Чирочка. Як зазначив представник олімпійського осередку, для невеличкого міста Горішні Плавні надзвичайно приємно і важливо, що аж чотири їхні земляки цього року представлятиме рідне місто, область та державу на Олімпіаді в Парижі. У їх числі й Максим Городинець.

У травні Максим Городинець став чемпіоном та призером Європи зі стрільби кульової, швидкісна стрільба з пістолета (м. Осієк, Хорватія). Окрім особистої золотої нагороди українець став володарем олімпійської ліцензії. Ще двічі він підіймався на подіум у командних змаганнях. У міксті-дуетів у швидкострільному пістолеті на 25 м Максим Городинець та Юлія Коростильова стали першими. А чоловіча трійка у складі Максим Городинця, Володимира Пастернака та Дениса Кушнірова у цій ж дисципліні піднялася на другу сходинку п'єдесталу пошани.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Richard Lewis
Вид спорту лауреат вперше згадано аж у четвертому абзаці. Нові журналістські висоти! Браво!