Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 червня 2024, 19:27
3873
1

Польща – Австрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Мабуть, гра за третє місце в групі

| Оновлено 21 червня 2024, 19:27
3873
1
Польща – Австрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У п'ятницю, 21 червня, відбудеться поєдинок 2 туру групового етапу Євро-2024 в групі D, в якому гратимуть національні збірні Польщі та Австрії. Гра пройде в Берліні (Німеччина) на полі «Олімпіаштадіону», початок – о 19:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Польща

В першому турі команда Польщі зустрічалася з Нідерландами. Поляки забили першими зусиллями Букси, але в підсумку пропустили двічі і не зуміли набрати очки.

Гру проти Нідерландів через пошкодження пропускав їхній головний бомбардир Роберт Левандовськи, але, за повідомленнями польських журналістів, Роберт готовий зіграти в п'ятницю.

Головний тренер збірної Польщі Міхал Пробеж заявив, що його команда в грі проти «ораньє» виступала непогано, але їй не вистачило якості при завершенні атак.

У випадку поразки команда ризикує пролетіти повз плей-оф, оскільки навіть у випадку перемоги в останньому турі вийти з групи з трьома очками – задача не з легких.

Перед матчем за індивідуальною програмою тренувався Бартош Саламон, не факт, що він зможе зіграти проти австрійців.

Австрія

Австрія гру першого туру теж програла, причому ще з гіршим результатом, ніж Польща – поразка 0:1 завдяки автоголу зовсім не обіцяє нічого хорошого. Для виходу в плей-оф вкрай необхідно перемагати, щоб перед третім туром не уподібнюватися українським вболівальникам, які вже звикли вираховувати подібні шанси для своєї команди.

Щоправда, тренер австрійців Ральф Рангнік заявив, що та поразка сталася цілком заслужено, оскільки французи грали сильніше.

Кевін Дансо, захисник Австрії, ненавмисно завдав травму зірці Франції Кіліану Мбаппе, але вже попросив вибачення і запевнив, що він не хотів такого наслідку.

Досі в складі команди ветеран Марко Арнаутович, щоправда, тренер його в основі не бачить і випускає наприкінці матчів.

Цікаво, що вже аж п'ять гравців основного складу «висять» на карточках – Дансо, Вобер, Мвене, Баумгартнер та Лаймер можуть отримати по «гірчичнику» та пропустити гру 3 туру.

Статистика зустрічей

Як інформує офіційний сайт УЄФА, суперники провели між собою 11 матчів. П'ять разів вигравала Польща, двічі – Австрія, ще чотири матчі закінчилися внічию. Різниця м'ячів – рівні 20:20.

Прогноз

Від матчу в значній мірі залежатиме, чи вийде хтось з цих команд в плей-оф. Тому спрогнозуємо бойову нічию, оскілки поразка може означати дострокове закінчення Євро.

Орієнтовні склади:

Польща: Щенсни – Беднарек, Давидович, Ківіор – Франковськи, Модер, Романчук, Зеліньски, Залевськи – Урбаньски, Левандовськи

Австрія: Пенц – Пош, Дансо, Вебер, Мвене – Зайвальд, Лаймер – Віммер, Забітцер, Баумгартнер – Грегорич

21 червня, п'ятниця

Польща – Австрія
Берлін. «Олімпіаштадіон». 19:00
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Халіл Мерер (Туреччина)
ПОЛЬЩА – АВСТРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
Красно-белый дерибан.  И хз как оно будет.