Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 22:44
4884
2

Данія – Англія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Півфіналісти минулого Євро на цьому чемпіонаті зустрічаються вже на груповому етапі

| Оновлено 20 червня 2024, 22:44
4884
2
Данія – Англія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

В четвер, 20 червня, відбудеться поєдинок 2 туру групового етапу Євро-2024 в групі С, в якому гратимуть національні збірні Данії та Англії. Гра пройде в Франкфурті-на-Майні (Німеччина) на полі «Франкфурт Арени», початок – о 19:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Данія

В першому турі команда зустрічалася проти Словенії. Перемогти не вдалося, була оформлена нічия 1:1. Красиво повернувся на чемпіонати Європи Крістіан Еріксен, забивши гол в тому поєдинку вже на старті гри. Нагадаємо, що на Єво-2020 Еріксен мав серцевий напад прямо на футбольному полі, але, як бачимо, все в порядку.

Завдяки цьому голу Еріксен став рекордсменом своєї національної збірної на чемпіонатах Європи. Крістіан відзначився у віці 32 років і 123 днів.

Як сказав головний тренер Данії Каспер Юльман, ніхто з вболвіальників та експертів не вірить в його команду в матчі з Англією, проте сам тренер очікує, що його команда проведе «фантастичну гру» і з допомогою фортуни здобуде перемогу.

На матчі працюватимуть українські арбітри – Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть відповідно четвертим арбітром та резервним лайнсменом.

Англія

Англія в першому матчі грала проти Сербії. На той момент гра стала найнуднішою на чемпіонаті і закінчилася з рахунком 1:0 на користь «трьох левів», відзначився Джуд Беллінгем.

Склалося враження, що Гарет Саутгейт свідомо вибрав тактику засушити гру після забитого голу, щоб поекономити сили, оскільки англійці переважно займалися тим, що не давали грати суперникам і грамотно вбивали час, що залишився до фінального свистка.

Досі не відновився повноцінно лівий захисник Люк Шоу, його підміняє колега з протилежного флангу Кіран Тріпп'єр. Також в складі, крім Кайла Вокера, вийшов ще один гравець, який в клубі грає на позиції правого захисника – Трент Александр-Арнольд відіграв в парі з Декланом Райсом в опорній зоні і немає жодних передумов, щоб він знову там не вийшов.

Для збірної Англії матч став п'ятим поспіль без пропущених голів на групових стадіях чемпіонатів Європи – востаннє в групі «три леви» пропускали ще в другому турі Євро-2016.

Статистика зустрічей

Як інформує офіційний сайт УЄФА, Суперники провели 22 очні дуелі: Англія здобула 13 перемог, датчани святкували успіх у 4-х поєдинках, загальна різниця м'ячів 21-38. На минулому чемпіонаті Європи команди зустрілися у півфіналі і сильнішою стала Англія з рахунком 2:1, оформивши переможний гол в екстра-таймі.

Прогноз

Англія, мабуть, знову захоче докласти мінімум зусиль для перемоги. Припустимо, що їй це вдасться, але буде складніше, ніж проти Сербії.

Орієнтовні склади:

Данія: Шмейхель — Андерсен, Крістенсен, Вестерґор — Бах, Г'юлманд, Хейб'єрг, Еріксен, Крістіансен – Хойлунд, Вінн

Англія: Пікфорд – Вокер, Стоунз, Гехі, Тріпп'єр – Александр-Арнольд, Райс – Сака, Беллінгем, Фоден – Кейн

20 червня, четвер

Данія – Англія
Франкфурт-на-Майні. «Франкфурт Арена». 19:00
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Артур Діаш (Португалія)
ДАНІЯ – АНГЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
Хочется увидеть лучшую игру Фодена, Джуда и К.  
 Потому что с сербами играли тупо на И так хорошо.