Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2024, 21:24
6425
0

Німеччина – Угорщина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Сімдесят років тому команди в очних матчах влаштували феєрію, що буде тепер?

| Оновлено 19 червня 2024, 21:24
6425
0
Німеччина – Угорщина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

В середу, 19 червня, відбудеться поєдинок 2 туру групового етапу Євро-2024 в групі А, в якому гратимуть національні збірні Німеччини та Угорщини. Гра пройде в Штутгарті (Німеччина) на полі «Арени Штутгарт», початок – о 19:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Німеччина

В першому матчі на цьогорічному Євро німці доклали всіх зусиль, щоб гідно виступити перед власними вболівальниками. І результат не забарився – збірна Шотландії була розгромлена з рахунком 5:1 і навіть не зуміла жодного разу пробити в площину чужих воріт, а пропущений німцями гол стався всього через кумедну випадковість з дезорієнтацією в просторі Рюдігера.

Голи в тому матчі забивали фактично всі футболісти, від яких цього і чекали, хіба, можливо, Емре Джан не вписується в логічний ряд з Вірца, Мусіали, Хаверца та Фюлькруга.

До речі, про останнього. Є чуйка, що забитий гол після виходу на заміну переконає поставити головного тренера в основу чистого форварда Фюлькруга, а не Хаверца, який таким є більш номінально.

В матчі-відкритті Євро відбулися низка цікавих статистичних подій. наприклад, для Мануеля Ноєра цей турнір став восьмим великим в кар'єрі (по чотири ЧС та ЧЄ). Також вперше на чемпіонатах Європи на поле вийшов футболіст, що старший за свого головного тренера (мова, звичайно, про того ж Ноєра та Нагельсманна).

Угорщина

Угорщина в першому матчі зустрічалася з Швейцарією. Відверто кажучи, як вболівальнику, хотілося, щоб обидві команди тоді програли – Швейцарія досі асоціюється з хитрими лікарями, що використовують пандемію коронавірусу для досягнення власних футбольних цілей за рахунок України, а Угорщина викликає антипатію передусім через персону свого прем'єр-міністра, який в геополітичному плані робить все можливе, щоб нашкодити нашій країні.

В грі проти Швейцарії наші західні сусіди пропустили два голи, але зуміли відквитати один і побігли зрівнювати рахунок. І в них це майже вийшло, але майже – врешті-решт пропустили на контратаках третій і програли 1:3. Тому в цьому матчі Угорщина дуже старатиметься набрати очки, але, звісно, буде надзвичайно важко.

Великі надії угорці покладають на свою головну зірку – Домініка Собослаї з «Ліверпуля», але в першому матчі він явно не вразив.

Прикладом для наслідування для команди в плані гри з німцями може бути минулий чемпіонат Європи – тоді Угорщина та Німеччина теж грали в групі і гра закінчилася з рахунком 2:2.

Статистика зустрічей

Як інформує офіційний сайт УЄФА, команди між собою зустрічалися цілих тридцять шість разів і перевага німців не така й велика – 13 перемог проти 11, різниця м'ячів 73-65. Мабуть, найпам'ятніші матчі між командами відбулися 70 років тому на чемпіонаті світу 1954 року, коли угорці спершу виграли очну гру в групі у команди ФРН з рахунком 8:3, але в фіналі поступилися тим же німцям з рахунком 2:3 (матч вийшов епічним – до десятої хвилини Угорщина вигравала 2:0, до 20 хвилини рахунок став 2:2 і врешті-решт німці забили переможний гол наприкінці гри).

Прогноз

Навряд чи Угорщина стане тим суперником, який на домашньому стадіоні зможе змусити Німеччину втратити очки. Звісно, боротьбу нав'язати вдасться, мабуть, краще, ніж Шотландії, але все одно спрогнозуємо впевнену перемогу «бундестім» .

Орієнтовні склади:

Німеччина: Ноєр – Кімміх, Та, Рюдігер, Міттельштедт – Кроос, Андріх – Мусіала, Гюндоган, Вірц – Фюлькруг

Угорщина: Гулачі – Ланг, Орбан, А. Салаї – Фіола, А. Надь, Шефер, Керкез – Шаллаї, Б. Варга, Собослаї

19 червня, середа

Німеччина – Угорщина
Штутгарт. «Арена Штутгарт». 19:00
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)
НІМЕЧЧИНА – УГОРЩИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024
Футбол | 26 червня 2024, 20:56 311
Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024

Команда Реброва не впоралась із власним завданням, після чого конкуренти вирішили все за неї

РЕБРОВ: «Всі незадоволені результатом, але питань до гравців нема»
Футбол | 26 червня 2024, 22:10 6
РЕБРОВ: «Всі незадоволені результатом, але питань до гравців нема»

Головний тренер збірної України прокоментував підсумки матчу із Бельгією

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.