Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2024, 00:54
14842
15

Дембельський акорд. Гравці, для яких ЧЄ-2024 стане останнім у кар'єрі

Тут Кроос, Кріш, Левандовськи, Ярмола та інші

| Оновлено 19 червня 2024, 00:54
14842
15
Дембельський акорд. Гравці, для яких ЧЄ-2024 стане останнім у кар'єрі
Getty Images/Global Images Ukraine. Пепе і Кріштіану Роналду

Великі міжнародні турніри – це не лише великий футбольний ярмарок. Це ще й ті, хто піде з цього ярмарку. Євро-2024 стане останньою пробою пера відразу для кількох зіркових футболістів. Ми згадаємо найбільш знакових із них.

Тоні Кроос

Вік: 34 роки
Національність: Німеччина

Getty Images/Global Images Ukraine. Тоні Кроос

З такою формою, як у Крооса, можна ще грати й грати. Ну щонайменше чотири роки. Але німецький плеймейкер заявив, що хоче піти на піку. Свій пік на клубному рівні він уже пройшов, завоювавши з «Реалом» цього сезону і Кубок чемпіонів, і золото Ла Ліги. Євро-2024 стане для Тоні останнім турніром у його багатій на події кар'єрі. І він, напевно, зробить все від нього залежне, щоб цей його фінішний ривок став справжньою вишенькою на торті.

Лука Модрич

Вік: 38 років
Національність: Хорватія

Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Модрич

Капітан і водночас найкращий футболіст в історії національної збірної Хорватії ще на рік продовжив стосунки із «Реалом». Проте відносини зі збірною Модрич уже навряд чи продовжить. Нещодавно досвідчений футболіст заявив, що Євро-2024 стане для нього «останнім танцем за Батьківщину». І він має намір «станцювати» його так, щоб запам'ятати на все життя.

Криштіану Роналду

Вік: 39 років
Національність: Португалія

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Навіть якщо ти людина-робот, все одно настає момент, коли потрібно зупинитися. На момент наступного чемпіонату Європи Роналду стукне вже 43 роки. Відверто кажучи, не віриться, що в такому похилому віці можна на високому рівні грати на великому турнірі, та ще й в атаці. До того ж, зі своєю національною командою на континентальній арені Кріш досяг усього, чого можна досягти: ставав і чемпіоном Європи, і віце-чемпіоном. Час і честь знати.

Роберт Левандовськи

Вік: 35 років
Національність: Польща

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберт Левандовськи

Найкращий форвард в історії збірної Польщі, напевно, не відмовиться зіграти на наступному чемпіонаті світу – якщо туди «кадра» завоює перепустку – але ось на наступному Євро ми навряд чи побачимо Левандовського у складі національної команди. Все-таки 39 років - забагато для форварда. Тим більше, що й сам Роберт натякав, про майбутній Єврофорум у Німеччині може стати для нього останнім у кар'єрі.

Олів'є Жиру

Вік: 37 років
Національність: Франція

Getty Images/Global Images Ukraine. Олів'є Жиру

Найкращий бомбардир збірної Франції вже офіційно заявив, що Євро-2024 стане для нього останнім досвідом у складі «триколірних». Жиру написав в одній із соцмереж, що «сумуватиме» за матчами в національній команді. Але настав час дати дорогу молодим. І ми теж сумуватимемо, Олів'є.

Андрій Ярмоленко

Вік: 34 роки
Національність: Україна

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Ярмоленко

Коли Андрій Ярмоленко повертався до «Динамо» із закордонних мандрівок, у пресі виразно промайнуло повідомлення, що Андрій проведе за свій рідний клуб два сезони, після чого перебереться на роботу функціонера до київського клубу. Отже, можна впевнено стверджувати, що Євро-2024 стане останнім великим турніром для Ярмоли у футболці національної збірної. А може, й зовсім останнім досвідом гри на міжнародному рівні.

Пепе

Вік: 41 рік
Національність: Португалія

Getty Images/Global Images Ukraine. Пепе

Наразі найвіковішим футболістом чемпіонатів Європи є угорський воротар Габор Кірай. Відомий своєю «білою амуніцією» воротар зіграв за свою національну команду на Євро у віці сорока років. На Євро-2024 рекорд угорця може побити ще один зірковий ветеран – захисник збірної Португалії Пепе. Оборонцеві «Порту» вже 41 рік, і йому варто лише одного разу з'явитися на турнірі в офіційному поєдинку, і він уже увійде до історії. Але на цьому напевно буде поставлено крапку. Навряд чи Пепе у віці 45 років зіграє на наступному чемпіонаті континенту.

Ян Вертонген

Вік: 37 років
Національність: Бельгія

Getty Images/Global Images Ukraine. Ян Вертонген

Вертонген є рекордсменом збірної Бельгії за кількістю зіграних поєдинків: на його рахунку понад 150 матчів. Можливо, безпосередньо після Євро-2024 досвідчений захисник «Андерлехта» і не піде зі збірної на пенсію, проте наступного Євро він навряд чи захищатиме кольори своєї національної збірної, адже йому буде вже за сорок.

Мануель Нойєр

Вік: 38 років
Національність: Німеччина

Getty Images/Global Images Ukraine. Мануель Нойєр

Новина, про яку найбільше мріє голкіпер «Барселони» та збірної Німеччини тер Штеген: про завершення кар'єри в Бундестім Нойєра. Мануель нібито запевнив німецькій пресі, що для нього домашній чемпіонат Європи стане останнім великим турніром як гравця «Манншафт». Цілком можливо, що кіпер «Баварії» і передумає, і захоче піти на футбольну пенсію після ЧС-2026, але те, що на наступному чемпіонаті Європи він точно не зіграє, це практично очевидно.

Тарас Степаненко

Вік: 34 роки
Національність: Україна

Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Степаненко

Євро-2024 стане останнім акордом за збірну України не тільки для Андрія Ярмоленка, а й ще для одного ветерана збірної – Тараса Степаненка. Складно уявити, що капітан «Шахтаря» гратиме за національну команду і через чотири роки. Час змін у центрі півзахисту збірної України може настати вже в матчі зі Словаччиною, де нам кров з носу потрібно реабілітуватися за ганьбу в стартовому матчі.

Оцініть матеріал
(120)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
вся СбУ
Lesovij7
Криш может ещё играть
Max2509x
Ребров також
turist86
+ Сидорчук
Нехай щастить
Як час швидкоплинно пливе,Ноєру вже 38 а Пепе 41 і він грає за збірну Португалії тай ще у захисті -це неймовірно.
Первый Среди Равных
Це передостанній Євро для Роналду
nick07
Степаненко і Ярмола чомусь нагадали байку про муху і вола "ми поле орали..."
і порівняйте фізичну форму будь-кого з них гравців з нашими "пенсіонерами", при чому що наші наймолодші у цьому списку, мабуть мало їм молока давали за "шкідливі умови праці"
Harun Bakircioğlu
Нголо Канте. Чемпион мира, чемпион Англии, игрок сезона АПЛ.
Sheva19
Надеюсь это последнее евро Для Лунина Бущана Шапаренко Та Мудрика
OKs100
Уверен, что Роналду и Пепе мы увидим на следующем ЧЕ. 45 лет для спортсмена, это солидный возраст, но вполне позволяющий соперничать по скорости и выносливости с 20-ти летними, доказано многими видами спорта.