Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2024, 12:32
1753
0

Олександр КОСИРІН: «У наших хлопців не було емоцій»

Колишній нападник збірної України прокоментував поразку від Румунії

| Оновлено 18 червня 2024, 12:32
1753
0
Олександр КОСИРІН: «У наших хлопців не було емоцій»
dynamo.kiev.ua. Олександр Косирін

Колишній нападник збірної України Олександр Косирін прокоментував поразку від національної команди Румунії (0:3) в матчі 1-го туру групового етапу Євро-2024.

– Підсумковий результат, слід сказати, всіх шокував. А які думки були до початку цієї зустрічі?

– Мені довелося читати, що збірна Румунії – найслабша команда у нашій групі. Про це говорили багато фахівців та експертів. Усі вже вирішили, що три очки нам дістануться досить легко. Я ж так не вважав. Румунські футболісти добре оснащені технічно, вони виграли свою групу у відборі на Євро, пропустивши мало м’ячів у свої ворота.

– Кілька днів тому відомий нам тренер Мірча Луческу говорив, що Україна – явний фаворит у цьому протистоянні із румунською збірною. Та й дійти збірна України може до півфіналу цьогорічного континентального форуму.

– Говорити можна все, що завгодно. Так, за складом, кваліфікацією гравців, ми виглядали сильнішими за збірну Румунії, але все вирішується на футбольному полі. Справді, наш суперник має футболістів, які грають в італійській Серії Б, середняках чемпіонату Туреччини, середніх румунських командах.

– Перед стартом чемпіонату Європи збірна Румунії в Бухаресті провела два спаринги – зіграла з Болгарією та Ліхтенштейном. Обидва поєдинки завершилися внічию – 0:0. Про що це каже?

– Серйозних висновків я не став би робити за підсумками цих поєдинків. Багато гравців діють у таких матчах абияк. Ми теж у Варшаві погано зіграли із польською збірною. Це все контрольні ігри, частина підготовчого процесу.

– Коли ви побачили наш стартовий склад, про що подумали?

– За іменами все було непогано. А вже матч показав, що із воротарем Сергій Ребров помилився. Усі ми знаємо, що з середини травня Лунін не грав в офіційних іграх через хворобу. Перший гол – неточний пас Луніна на Зінченка. Наш лівий захисник просто дивився, чи прилетить до нього м’яч чи ні, і не вступав у відбір. Звісно, ​​Станчу все виконав майстерно. Все для румунської збірної склалося добре. Потім швидка контратака, і другий гол Марина вийшов шаленим, але це частина футболу. Зауважу, що втратив м’яч у чужого штрафного майданчика Степаненко. Мабуть, Тарас уже не тягне. Найкращим рішенням було б поставити в опорну зону Бражка.

– А чому на ваш погляд наш тренерський штаб не робив заміни у перерві гри, адже ми й грали погано, і жодного разу не пробили у ворота Ніце?

– Думаю, що Сергій Ребров вірив у хлопців та дав їм шанс виправити ситуацію на футбольному полі. У нас вже були ігри, коли ми програвали та перевертали хід матчів за останній рік. Тут важливіше сказати, що не було у наших хлопців емоцій.

– Зачекайте, як можна виходити на такий матч та на таку арену без емоцій. Особисто я був на цьому стадіоні і скажу, що це фантастична арена, на якій хочеться грати якнайкраще…

– Погоджуся з цим. Я теж був на Альянц-Арені з моїм другом Сергієм Білозором. Пам’ятайте гру у Лізі чемпіонів Баварія – Шахтар, яка завершилася з рахунком 7:0. Ми тільки взяли по хот-догу, сіли на свої місця, а німці заробили право на пенальті на 3-й хвилині та ще й рефері вилучив Олександра Кучера. Сьогодні, можливо, ще й чинник спекотної погоди дався взнаки. Усі спаринги ми грали ввечері, а тут поєдинок розпочався о 15:00 за місцевим часом. Було видно, що футболістам обох команд гратиме спекотно. Ще зазначу, що ми грали наче в гостях. Куди не подивишся – одні румуни на стадіоні. Їх тисяч 40, мабуть, було. Українці також були, але не в такій кількості.

– І все-таки, що призвело до підсумкових 0:3?

– Перший млинець вийшов глевким, як кажуть. Не схожі самі на себе були наші. Помилки були, і їх було чимало. Потрібно все проаналізувати до другого поєдинку зі збірною Словаччини. У нас усі зіграли нижче за свої можливості. Лише Судаков щось намагався створити попереду. Так, якусь гостроту Яремчук та Судаков почали створювати лише за останні 10 хвилин матчу. Але цього, звісно, ​​було мало.

– На цьому матчі були присутні Ігор Суркіс та Сергій Палкін. Вони хочуть продати до Європи своїх лідерів – Шапаренка та Судакова. За одного вивісили цінник у 300 мільйонів євро, а другого за суму меншу за 70 мільйонів євро не буде продано. Що ви думаєте про це?

– Одного вже продали в «Челсі» за 70 мільйонів євро, і він поки що не може проявити себе. Якби Мудрик був проданий за адекватніші гроші, то він і грав би по-іншому, я так вважаю. Тому ці цінники для Шапаренка та Судакова можуть принести одні проблеми. Так і гравців зламати можна психологічно.

– 21 червня наша збірна проведе другий матч у групі. У Дюсельдорфі збірна України зіграє проти словацької збірної, яка обіграла збірну Бельгії. Скільки змін у стартовому складі має зробити Сергій Ребров, щоб змінити настрій та гру нашої збірної?

– Щонайменше чотири людини потрібно поміняти. Головне – у центрі півзахисту не залагодилася у нас гра. Ми взагалі не тримали м’яча на чужій половині поля. Думаю, що Бражко та Маліновський зможуть змінити гру збірної України. Без іскорки та бажання перемогти – такі ігри не виграються.

– А які напої мають пити шанувальники збірної України після такої поразки?

– Ті, хто перебувають у Німеччині – пиво. Хто в Україні – валідол та різні заспокійливі. Я обмежуся келихом-другим білого вина.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. На трибунах збірну України підтримують багато вболівальників
Футбол | 26 червня 2024, 19:17 0
ФОТО. На трибунах збірну України підтримують багато вболівальників

У німецькому Штутгарті проходить матч 3-го туру групи E Євро-2024

Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу
Футбол | 26 червня 2024, 06:23 7
Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу

Данія зіграє проти Німеччини, а Англія та Словенія чекають на опонентів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.