Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 13:32
568
0

Сергій ШИЩЕНКО: «Від успіху у першому матчі в групі багато що залежить»

Колишній півзахисник збірної розповів про очікування від Євро-2024

| Оновлено 17 червня 2024, 13:32
568
0
Сергій ШИЩЕНКО: «Від успіху у першому матчі в групі багато що залежить»
УАФ

За понад тридцять років у взаєминах збірних України і Румунії було чимало матчів, у яких фіксувалися різні підсумки. У 2002 році наша національна команда гостювала у місті-побратимі Одеси – Констанці, де у товариському поєдинку з румунами поступилась з рахунком 1:4. Про той матч цих суперників кореспондентові Sport.ua пригадав гравець синьо-жовтих Сергій Шищенко. В ньому він грав на позиції лівого півзахисника і відзначився голом.

- Що можна сказати про ту гру, так це те, що вона нам не дуже давалась. В ній у нас нічого не виходило. Вже після першого тайму наша команда поступалась румунам 0:4. Невдовзі після початку другого тайму мені вдалося забити один м’яч, а от більшого досягти у тій зустрічі ми не змогли. Щоб не робили, нічого не клеїлось! Тому про цей матч залишились не зовсім приємні спогади.

- Які у вас враження про стартові поєдинки чемпіонату Європи у Німеччині?
- Хороший і цікавий Євро-2024! Вже з перших днів він радує усіх – і вболівальників, і фахівців. Мені подобаються матчі цього турніру. Так, є команди, які більше обороняються, а є такі, що більше «на м’ячі» – зокрема, лідери світового футболу. Такі, як Німеччина, Іспанія, Англія. Як би там не було, але майже всі поєдинки дуже цікаві. Приємно спостерігати за діями команд в цілому і деяких гравців зокрема. Поки що мені все подобається.

- За три ігрових дні було проведено вже сім матчів. Який з них сподобавсь найбільше?
- Важко сказати. Адже кожна гра по-своєму цікава. Передусім, тішить результативність. Європейська першість лише взяла початок, а майже в усіх матчах вболівальники бачать по три і більше голів. Це вражає.

- Як гадаєте, матч-відкриття Німеччина – Шотландія, у якому було зафіксовано перемогу господарів турніру з великим рахунком 5:1, вдався?
- Для глядачів та телеглядачів він вийшов на славу. Але не для шотландських (сміється). Що тут можна сказати, коли німці впродовж усієї гри домінували. Команді ж Шотландії було непросто чинити опір, тим більше, що левову частку ігрового часу після вилучення гравця вона грала удесятьох.

- Які ваші очікування від сьогоднішнього поєдинку української збірної з Румунією?
- Зрозуміло, що всі ми очікуємо цікавої гри. Кожен із нас, українців, у ці дні переживає за нашу збірну. Передбачаю, що поєдинок з румунами буде непростим, адже суперник у команди Сергія Реброва складний. Та все ж думаю, що ми виграємо цей матч. Перемога у такий важкий для усіх нас час дуже потрібна. До того ж, від першої перемоги у групі багато що залежить – як в плані психології, налаштування так і всього іншого, – сказав Шищенко.

Нагадаємо, що раніше головний тренер львівських «Карпат» Мирон Маркевич дав прогноз на матч першого туру групового етапу Євро-2024 між національними збірними України та Румунії.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко разом із дружиною відкрив ресторан у Києві
Футбол | 25 червня 2024, 22:31 14
Зінченко разом із дружиною відкрив ресторан у Києві

Ресторан називається INCH

Леоненко назвав єдиного українця, який нейтралізував Лукаку
Футбол | 26 червня 2024, 10:41 8
Леоненко назвав єдиного українця, який нейтралізував Лукаку

Ексгравець «Динамо» впевнений, що на нейтралізацію бельгійського форварда потрібно двоє гравців

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.