Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 12:05
2519
0

Олександр КУЧЕР: «Пригадується один веселий матч за збірну з румунами»

Колишній захисник збірної пригадав протистояння з румунами

| Оновлено 17 червня 2024, 12:05
2519
0
Олександр КУЧЕР: «Пригадується один веселий матч за збірну з румунами»
СК Дніпро-1. Олександр Кучер

У спортивній кар’єрі Олександра Кучера було чимало міжнародних матчів – як у складі донецького «Шахтаря», так і збірної України. Були серед них і зустрічі з румунами: у єврокубковому турнірі «гірники» грали з «Тімішоарою», а національна команда України зійшлася з «Триколором» у товариському поєдинку. Кучер добре запам’ятав гру між збірними сусідніх держав, про що разом із роздумами про сьогоднішнє україно-румунське протистояння поділився з кореспондентом Sport.ua.

– У 2016 році у складі збірної Україні довелося грати з Румунією у товариській грі, яка проходила у Туріні, – згадує Олександр Кучер. – Весела була гра. В ній було багато голів – те, що подобається вболівальнику. Ми перемогли з рахунком 4:3. Цікаво, що першими забили румуни, потім наша команда довела рахунок до 4:1, після чого двічі пропустила.

– На підставі вже згаданого матчу за збірну та ігор у складі «Шахтаря» проти «Тімішоари» яке загальне враження склали б про румунських футболістів?

– Багато казати не треба, адже ми всі добре знаємо, що румуни вміють грати у футбол. Вони організовані, їм притаманна самовіддача – і у сьогоднішньому матчі це потрібно нам враховувати. У нинішньому складі збірної Румунії є чимало досвідчених футболістів, гра яких говорить сама про себе. Висока кваліфікація румунів дозволяє їм грати по всьому світі. Чимало їх було і в чемпіонаті України – зокрема, у період моїх виступів у «Шахтарі». А ще у київському «Динамо», донецькому «Металурзі», луцькій «Волині». Серед румунських футболістів завжди було багато видатних майстрів – достатньо назвати Хаджи, Лекетуша, Петреску, Попеску, Муту. Із футболістів, які у різні часи яскраво грали у клубах та збірній, вийшли й видатні тренери. Один з них – Мірча Луческу. Тож повторюсь: румуни вміють грати у футбол і можуть навчити грати у цю гру.

– Зважаючи на вищесказане, у сьогоднішньому матчі українцям буде нелегко?

– Звичайно, у таких матчах легко не буде. Всі ми дивилися матчі трьох перших днів нинішнього чемпіонату Європи і бачили, що кожна команда вміє добре грати і дає бій фаворитам. Взяти хоча б зустріч Італія – Албанія. Дуже емоційний матч був: албанці забили на 23-й секунді м’яч, однак італійці ще у першому таймі досить швидко відігралися. Проте суперник створив «Скуадрі адзуррі» чимало проблем, і в кінцівці поєдинку Італія могла поплатитися за помилку захисників. Але Доннарумма виправив їхню недбалість в обороні, врятувавши команду від нічиєї. Вперті дії проти фаворита ми вчора побачили у поєдинку Словенія – Данія. Словенці проявили характер і волю, зумівши у другому таймі додати у грі і вибороти нічию. Кожен суперник у матчах з фаворитами віддається, прагнучи здобути перемогу і занести до свого активу очки. Легких матчів не буде – це точно.

– Як, на Ваш погляд, збірна України побудує сьогоднішню гру з Румунією?

– Важко сказати. До цього ми бачили товариські матчі нашої збірної – проти Німеччини, Польщі та Молдови. Всі три були різноманітними. В одній з них українська команда грала від оборони, в іншій була гра з рівноцінним суперником, а в останній ми домінували. Я вважаю, що тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим вибере оптимальний склад на поєдинок з Румунією і визначиться із тим, у якій манері будуть грати. Тож побачимо, як воно вийде. Та як би там не було, а звичайно ж, хочеться, щоб збірна України домінувала, забивала м’ячі і перемагала.

– На прогноз щодо результату матчу наважитесь?

– Зрозуміло, що хочеться нашої перемоги. Думаю, що буде 2:0 на користь збірної України.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, у якій формі збірна України зіграє з Румунією.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.