Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2024, 18:59
1364
0

ШЕВЧЕНКО: «Багато талановитих гравців залишили Україну через вторгнення рф»

Англійське видання The Guardian опублікувало інтерв'ю із президентом УАФ

| Оновлено 16 червня 2024, 18:59
1364
0
ШЕВЧЕНКО: «Багато талановитих гравців залишили Україну через вторгнення рф»
The Guardian. Андрій Шевченко

Англійське видання The Guardian опублікувало велике інтерв'ю з президентом Української асоціації футболу Андрієм Шевченком. Щоб зустрітися з президентом УАФ та взяти в нього інтерв'ю, журналіст видання Nick Ames подолав доволі довгий шлях і особисто приїхав в Україну, повідомляє УАФ.

В інтерв'ю Андрій Шевченко найперше розповів про мотиви участі у виборах на посаду президента УАФ, повідомляє The Guardian.

Президент УАФ поділився думками: «Я хочу допомогати своїй країні, я хочу бути в УАФ, і тому я погодився брати участь у виборах. Це мій план – підтримувати Україну на всіх напрямках. У нас є багато друзів і партнерів, і ми повинні щодня утримувати високу планку відносин.

Головною метою, коли я починав нову роботу, було пройти кваліфікацію до Євро-2024 та переконатися, що логістика збірної працює. Однак з'явилися й інші моменти, з якими довелося зіткнутися: організація матчів чемпіонату України, покращення фінансової ситуації в УАФ, той факт, що багато талановитих молодих гравців залишили країну через вторгнення росіян, і нам потрібно тримати з ними зв'язок. Це одна з найбільших проблем у нашому майбутньому, адже ми хочемо, щоб ці таланти грали за нашу збірну».

Крім того, Андрій Шевченко розповів про співпрацю зі своїм колишнім партнером на футбольному полі, а нині – головним тренером збірної України Сергієм Ребровим:

«Наші погляди на футбол дуже схожі. У нас був футбольний талант, але що стосується освіти, наполегливої ​​праці, зосередженості та дисципліни, це вже набуте. Що мені завжди подобається в Сергії, так це його професіоналізм. Його відданість роботі просто неймовірна. Коли ми зустрілися на полі, то майже відразу навчилися розуміти, яким буде наступний крок іншого. Грати з Ребровим було дуже легко, але ми продовжували працювати над усе більшим взаєморозумінням».

Наостанок президент УАФ наголосив, що у складний час, який переживає Україна, футбол теж допоможе на шляху перемоги над агресором:

«Для нас усе почалося 2014 року. З тих пір не було жодного шансу зупинити бойові дії. Реакція всього світу була дуже повільною, але партнери відкрили очі два роки тому й досі нас підтримують. Зараз у нас дуже складний момент. Щодня в містах і селах чути сирени, на передовій важко, і люди, очевидно, втомилися. Але наш народ сильний і буде битися далі. Участь українських гравців у чемпіонаті Європи в Німеччині стане повідомленням, яке нагадає світові, що ми все ще боремося на всіх напрямках. Футбол – це дуже потужний інструмент, і ми повинні використовувати його правильно».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.