Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2024, 02:43
1643
13

ШЕВЧЕНКО: «Часто чую запитання: «У вас ще триває ця війна?»

Президент УАФ – про майбутню участь команди на чемпіонаті Європи

| Оновлено 15 червня 2024, 02:43
1643
13
ШЕВЧЕНКО: «Часто чую запитання: «У вас ще триває ця війна?»
Sportowe Fakty. Андрій Шевченко

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко розповів, чому вихід синьо-жовтих у фінальну частину європейської першості 2024 року особливо важливий саме у воєнний час.

«По-перше, ми показали, що навіть під час війни можемо конкурувати на найвищому рівні, про що свідчить наша кваліфікація на футбольний континентальний форум. По-друге, і це навіть важливіше, ми з гордістю представляємо Україну й нагадуємо світу, через що ми проходимо.

Кожна перемога України, як на полі, так і поза ним, дуже важлива для кожного українця, особливо для тих, хто зараз захищає нашу країну. Звісно, ​​політичні акценти під час Євро заборонені, але я вважаю, що це все одно хороша нагода нагадати світу, що Україна існує й бореться...

На жаль, світовий інтерес до війни в Україні згасає. Часто чую запитання: «У вас ще триває ця війна?» Це дуже боляче, тому що ми боремося за своє існування, але ми також боремося за цивілізований світ проти дуже сильного ворога. Й участь України в Євро-2024 в той час, коли в країні йде повномасштабна війна, – це дуже хороша можливість нагадати про це світові», – підкреслив президент УАФ.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024. Група F: дебютант, колишні чемпіони та півфіналіст
Футбол | 18 червня 2024, 11:09 0
Євро-2024. Група F: дебютант, колишні чемпіони та півфіналіст

В останньому квартеті на чемпіонаті Європи зійдуться Туреччина, Грузія, Португалія та Чехія

В УЄФА дали оцінку великій поразці України від Румунії
Футбол | 18 червня 2024, 07:31 11
В УЄФА дали оцінку великій поразці України від Румунії

Винесено підсумковий вердикт матчу 1-го туру Євро-2024 у групі Е

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Чиста правда. Європа живе своїм життям. Знайомі з Литви весною запитали: "Як, війна триває вже 2 роки?" І це Литва, яка нам допомагає і сама боїться атаки рашистів.
А у Португалії людей значно більше хвилюють проблеми Кабо-Верде, ніж наші.
Выталкиватель парашутистов
К громадному сожалению многие жители Европы не знают, что в Украине идет, вот уже более 2-х лет,  кровопролитная война с РФ. И огромная "заслуга" в том и Украины, которая очень слабо доносить через СМИ, которые работают на Западную Европу и Америку, о том, что у нас происходит, в отличие от расейских пропагандистских телеканалов и радиостанций, которые вещают на весь мир, что у нас гражданский конфликт, а РФ пытается помочь народами ДНР/ЛНР а теперь еще и жителям Херсонской и Запорожской областей.
avk2307
Сам жил в Европе месяцев 5 после начала. так вот это чистая правда. Наши сми то никто не смотрит, да их и нет там. А вот аудитория россми есть. И только благодаря наличию огромного количества беженцев(но это в Германии и Польше, во Франции и Испании и Италии это не так) удается доносить реальную картину.
Так что туры командза Мир в 2022 и т.д. надо повторять, иначе про нас просто забудут. И купят какого то краснодарца в псж.
Standard
Якщо Шевченко ніде за кордоном не згадує про війну, і на всіх аудієнціях, бенкетах і вечірках усміхнений і регоче, то , звісно, його будуть таке запитувати.
Gargantua
а вы следите за войной в Судане?  там 200 тысяч погибших